Articolul precedentCum să câștigi cursa
  Articolul următorZiua în care a căzut Nicky

  Harul meu îţi este de ajuns

  Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. (2 Corinteni 12:9)

  Violonistul Itzak Perlman a urcat pe scenă pentru a începe concertul la Lincoln Hall din New York. Cum avusese poliomielită, trebuia să urce pe scenă cu ajutorul atelelor şi al cârjelor. Se aşeza, punea cârjele deoparte, desfăcea atelele şi-şi lua vioara. Publicul aştepta în tăcere în timp ce Perlman se pregătea, dădea un semnal orchestrei şi începea să cânte. Dar în acea zi, ceva a mers prost. Terminând introducerea uneia dintre piesele sale, una dintre corzile viorii sale s-a rupt. Publicul a fost îngrozit. Toţi se aşteptau să-l vadă pe violonist punându-şi atelele, aplecându-se după cârje şi ieşind să-şi aducă o altă vioară sau să înlocuiască acea coarda ruptă. Totuşi Perlman a închis ochii şi a indicat șefului orchestrei că urma să reînceapă. Orchestra a început, iar Perlman a continuat să cânte cu o pasiune impetuoasă.

  Se spune că nu se poate cânta o piesă simfonică doar cu trei corzi, dar în acea noapte, Itzak Perlman a refuzat să creadă aceste spuse. Mulţimea a fost mirată să-l vadă recompunând piesa, schimbând acordurile şi ritmul, modulând şi scoţând sunete care dădeau impresia că nu au existat până în acel moment. La sfârşitul piesei, publicul l-a ovaţionat. Atunci Perlman a ridicat arcuşul pentru a cere tăcere şi a spus: „Ştiţi, câteodată este de datoria muzicianului să descopere ce muzică se poate face cu ceea ce rămâne.”

  Tu şi cu mine suntem instrumente imperfecte, viori cu trei corzi, în mâna Violonistului divin. Dacă te simţi incomplet sau imperfect, adu-ţi aminte că Noe s-a îmbătat, că Avraam era prea bătrân, că Iacob a minţit, că David a omorât, că Iona a fugit departe de Dumnezeu, că Petru L-a lepădat pe Hristos, că Eutih a adormit la biserică. Pe scurt, adevărul este că noi toţi avem o coardă ruptă… Priveşte la ceea ce spune Pavel: „Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine” (2 Corinteni 12:9). Altfel spus, îmi voi accepta limitările pentru ca harul divin să acţioneze puternic în mine. Da, eu sunt vioara căreia îi lipseşte o coardă, dar sunt în mâna celui mai bun Maestru, Isus Hristos. El va lucra cu ceea ce mai rămâne din mine.

  #puternicînslăbiciuneamea #suntuninstrumentalluiDumnezeu

  Harul meu îţi este de ajuns - 2017. Îmi voi accepta limitările pentru ca harul divin să acţioneze puternic în mine. Da, eu sunt vioara căreia îi lipseşte o coardă, dar sunt în mâna celui mai bun Maestru, Isus Hristos. El va lucra cu ceea ce mai rămâne din mine. #puternicînslăbiciuneamea #suntuninstrumentalluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...