Articolul precedentCum să câștigi cursa
  Articolul următorZiua în care a căzut Nicky

  Harul meu îţi este de ajuns

  Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. (2 Corinteni 12:9)

  Violonistul Itzak Perlman a urcat pe scenă pentru a începe concertul la Lincoln Hall din New York. Cum avusese poliomielită, trebuia să urce pe scenă cu ajutorul atelelor şi al cârjelor. Se aşeza, punea cârjele deoparte, desfăcea atelele şi-şi lua vioara. Publicul aştepta în tăcere în timp ce Perlman se pregătea, dădea un semnal orchestrei şi începea să cânte. Dar în acea zi, ceva a mers prost. Terminând introducerea uneia dintre piesele sale, una dintre corzile viorii sale s-a rupt. Publicul a fost îngrozit. Toţi se aşteptau să-l vadă pe violonist punându-şi atelele, aplecându-se după cârje şi ieşind să-şi aducă o altă vioară sau să înlocuiască acea coarda ruptă. Totuşi Perlman a închis ochii şi a indicat șefului orchestrei că urma să reînceapă. Orchestra a început, iar Perlman a continuat să cânte cu o pasiune impetuoasă.

  Se spune că nu se poate cânta o piesă simfonică doar cu trei corzi, dar în acea noapte, Itzak Perlman a refuzat să creadă aceste spuse. Mulţimea a fost mirată să-l vadă recompunând piesa, schimbând acordurile şi ritmul, modulând şi scoţând sunete care dădeau impresia că nu au existat până în acel moment. La sfârşitul piesei, publicul l-a ovaţionat. Atunci Perlman a ridicat arcuşul pentru a cere tăcere şi a spus: „Ştiţi, câteodată este de datoria muzicianului să descopere ce muzică se poate face cu ceea ce rămâne.”

  Tu şi cu mine suntem instrumente imperfecte, viori cu trei corzi, în mâna Violonistului divin. Dacă te simţi incomplet sau imperfect, adu-ţi aminte că Noe s-a îmbătat, că Avraam era prea bătrân, că Iacob a minţit, că David a omorât, că Iona a fugit departe de Dumnezeu, că Petru L-a lepădat pe Hristos, că Eutih a adormit la biserică. Pe scurt, adevărul este că noi toţi avem o coardă ruptă… Priveşte la ceea ce spune Pavel: „Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine” (2 Corinteni 12:9). Altfel spus, îmi voi accepta limitările pentru ca harul divin să acţioneze puternic în mine. Da, eu sunt vioara căreia îi lipseşte o coardă, dar sunt în mâna celui mai bun Maestru, Isus Hristos. El va lucra cu ceea ce mai rămâne din mine.

  #puternicînslăbiciuneamea #suntuninstrumentalluiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...