Regula de aur

  Fiecare din noi să placă aproapelui în ce este bine, în vederea zidirii altora. (Romani 1:5)

  Ar putea o frază milenară să servească drept criteriu pentru succesul comercial al secolului XXI? Potrivit antreprenorului John McConnell, răspunsul este „da”. În 1955, John a obţinut un împrumut de şase sute de dolari şi a fondat întreprinderea metalurgică Worthington Industries. În 1976, compania vindea de sute de milioane de dolari pe an. Iar, potrivit unui raport prezentat pe site-ul electronic al firmei, în primul trimestru din 2014, vânzările au atins suma de aproape nouă sute de milioane de dolari. Care a fost filosofia antreprenorială a lui McConnell?

  Să-l lăsăm să ne spună chiar el pe ce se bazează secretul său: „Noi suntem o companie fondată pe regula de aur. Pentru mine, ea este metoda de vieţuire pentru totdeauna. Ideea este că, dacă tu poţi să-ţi schimbi modalitatea de gândire şi să vezi lucrurile din perspectiva celuilalt, chiar dacă uneori este foarte greu de ajuns acolo, problemele vor dispărea.”

  Regula de aur care i-a adus atâta profit economic lui McConnell a fost stabilită de Isus Hristos în cunoscuta Predică de pe Munte: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel” (Matei 7:12). Credeai că asta are de-a face doar cu partea spirituală? Ei bine, nu. Noi avem aici un principiu valabil pentru toate domeniile vieţii: fă celorlalţi ceea ce ţi-ar plăcea ca şi ei să-ţi facă. Doar în anumite situaţii? Învăţătorul spune „tot”. Nu este nimic care să fie în afara acestei reguli.

  Evident că Isus cunoştea versiunea negativă învăţată de către rabini. De exemplu, cartea lui Tobit: „Nu fă nimănui ceea ce tu nu ai putea suporta” (Tobit 4:15). Aşa ai şi tu obiceiul? Te limitezi doar la a nu face rău celuilalt? Dar nu asta este ceea ce a spus Isus. Vrei fericire? Fă-i fericiţi pe cei care te înconjoară. Vrei iubire? Iubeşte pe semeni. Vrei să reuşeşti? Ajută-i pe alţii să reuşească. Vrei ca afacerile tale să prospere? Permite-le angajaţilor să primească şi ei profit. Vrei să mergi la cer? Ajută-i şi pe alţii să se pregătească pentru această călătorie spaţială. Experienţa lui McConnell demonstrează că abnegaţia dă rezultate mai bune decât egoismul.

  #reguladeaur

  Regula de aur - 2017. Vrei fericire? Fă-i fericiţi pe cei care te înconjoară. Vrei iubire? Iubeşte pe semeni. Vrei să reuşeşti? Ajută-i pe alţii să reuşească. Vrei ca afacerile tale să prospere? Permite-le angajaţilor să primească şi ei profit. Vrei să mergi la cer? Ajută-i şi pe alţii să se pregătească pentru această călătorie spaţială. #reguladeaur
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...