Regula de aur

  Fiecare din noi să placă aproapelui în ce este bine, în vederea zidirii altora. (Romani 1:5)

  Ar putea o frază milenară să servească drept criteriu pentru succesul comercial al secolului XXI? Potrivit antreprenorului John McConnell, răspunsul este „da”. În 1955, John a obţinut un împrumut de şase sute de dolari şi a fondat întreprinderea metalurgică Worthington Industries. În 1976, compania vindea de sute de milioane de dolari pe an. Iar, potrivit unui raport prezentat pe site-ul electronic al firmei, în primul trimestru din 2014, vânzările au atins suma de aproape nouă sute de milioane de dolari. Care a fost filosofia antreprenorială a lui McConnell?

  Să-l lăsăm să ne spună chiar el pe ce se bazează secretul său: „Noi suntem o companie fondată pe regula de aur. Pentru mine, ea este metoda de vieţuire pentru totdeauna. Ideea este că, dacă tu poţi să-ţi schimbi modalitatea de gândire şi să vezi lucrurile din perspectiva celuilalt, chiar dacă uneori este foarte greu de ajuns acolo, problemele vor dispărea.”

  Regula de aur care i-a adus atâta profit economic lui McConnell a fost stabilită de Isus Hristos în cunoscuta Predică de pe Munte: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel” (Matei 7:12). Credeai că asta are de-a face doar cu partea spirituală? Ei bine, nu. Noi avem aici un principiu valabil pentru toate domeniile vieţii: fă celorlalţi ceea ce ţi-ar plăcea ca şi ei să-ţi facă. Doar în anumite situaţii? Învăţătorul spune „tot”. Nu este nimic care să fie în afara acestei reguli.

  Evident că Isus cunoştea versiunea negativă învăţată de către rabini. De exemplu, cartea lui Tobit: „Nu fă nimănui ceea ce tu nu ai putea suporta” (Tobit 4:15). Aşa ai şi tu obiceiul? Te limitezi doar la a nu face rău celuilalt? Dar nu asta este ceea ce a spus Isus. Vrei fericire? Fă-i fericiţi pe cei care te înconjoară. Vrei iubire? Iubeşte pe semeni. Vrei să reuşeşti? Ajută-i pe alţii să reuşească. Vrei ca afacerile tale să prospere? Permite-le angajaţilor să primească şi ei profit. Vrei să mergi la cer? Ajută-i şi pe alţii să se pregătească pentru această călătorie spaţială. Experienţa lui McConnell demonstrează că abnegaţia dă rezultate mai bune decât egoismul.

  #reguladeaur

  Regula de aur - 2017. Vrei fericire? Fă-i fericiţi pe cei care te înconjoară. Vrei iubire? Iubeşte pe semeni. Vrei să reuşeşti? Ajută-i pe alţii să reuşească. Vrei ca afacerile tale să prospere? Permite-le angajaţilor să primească şi ei profit. Vrei să mergi la cer? Ajută-i şi pe alţii să se pregătească pentru această călătorie spaţială.

#reguladeaur
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...