Gândeşte şi treci la acţiune

  Ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu… (Romani 12:2)

  Bob Moffit a spus într-o zi: „Toată lumea a fost creată pentru a-şi pune semnătura în univers.” Altfel spus, noi suntem veniţi pe lume pentru că Dumnezeu are un plan, o misiune pentru fiecare dintre noi. Uite cum exprimă Pavel: „Am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte” (Efeseni 2:10).

  Cuvântul grec care este tradus prin „fapte” este ergon. Este un termen bogat, care are nuanţe foarte semnificative ce se raportează la viaţa noastră zilnică. Uite cum foloseşte Isus acest cuvânt: „Se va întâmpla ca şi cu un om plecat într-o altă ţară, care îşi lasă casa, dă robilor săi putere, arată fiecăruia care este datoria lui şi porunceşte portarului să vegheze” (Marcu 13:34). După cum spune Isus, nouă ne-a fost desemnată „o datorie”, o lucrare pe care trebuie să o ducem la capăt în timpul trăirii noastre pe această planetă extraordinară.

  Poate te întrebi: Dar cum să ştiu eu care este „lucrarea” lui Dumnezeu pentru mine? Este o întrebare complexă. Uneori, Dumnezeu decide să-ţi facă un apel personal printr-un vis sau o viziune. O face precum cu Moise, Petru sau Pavel. Dar este sigur că nu sunt mulţi cei care au avut acest privilegiu. Este posibil să nu ai parte de o descoperire divină, dar asta nu înseamnă că Dumnezeu nu ţi-a descoperit ceea ce vrea de la tine. Notează că „fiecare fiinţă umană, creată după chipul lui Dumnezeu, este dotată cu facultăţi asemănătoare cu cele ale Creatorului: individualitate, capacitatea de a gândi şi de a face. Oamenii care dezvoltă această facultate sunt cei care poartă responsabilităţi, cei care conduc instituţii şi cei care influenţează caracterele” (Ellen G. White, Reflecting Christ [Asemenea lui Isus], p. 155).

  Bineînţeles că ar fi mai uşor să spunem care este datoria noastră în viaţă. Totuşi noi avem „capacitatea de a gândi şi de a face”. Este un dar care ne aparţine. Pentru că, până la urmă, cum spune şi John Stott, „a crede este de asemenea a gândi”.

  #agândişiaface #ţintă

  Gândeşte şi treci la acţiune - 2017. Bineînţeles că ar fi mai uşor să spunem care este datoria noastră în viaţă. Totuşi noi avem „capacitatea de a gândi şi de a face”. Este un dar care ne aparţine. Pentru că, până la urmă, cum spune şi John Stott, „a crede este de asemenea a gândi”. #agândişiaface #ţintă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...