Gândeşte şi treci la acţiune

  Ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu… (Romani 12:2)

  Bob Moffit a spus într-o zi: „Toată lumea a fost creată pentru a-şi pune semnătura în univers.” Altfel spus, noi suntem veniţi pe lume pentru că Dumnezeu are un plan, o misiune pentru fiecare dintre noi. Uite cum exprimă Pavel: „Am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte” (Efeseni 2:10).

  Cuvântul grec care este tradus prin „fapte” este ergon. Este un termen bogat, care are nuanţe foarte semnificative ce se raportează la viaţa noastră zilnică. Uite cum foloseşte Isus acest cuvânt: „Se va întâmpla ca şi cu un om plecat într-o altă ţară, care îşi lasă casa, dă robilor săi putere, arată fiecăruia care este datoria lui şi porunceşte portarului să vegheze” (Marcu 13:34). După cum spune Isus, nouă ne-a fost desemnată „o datorie”, o lucrare pe care trebuie să o ducem la capăt în timpul trăirii noastre pe această planetă extraordinară.

  Poate te întrebi: Dar cum să ştiu eu care este „lucrarea” lui Dumnezeu pentru mine? Este o întrebare complexă. Uneori, Dumnezeu decide să-ţi facă un apel personal printr-un vis sau o viziune. O face precum cu Moise, Petru sau Pavel. Dar este sigur că nu sunt mulţi cei care au avut acest privilegiu. Este posibil să nu ai parte de o descoperire divină, dar asta nu înseamnă că Dumnezeu nu ţi-a descoperit ceea ce vrea de la tine. Notează că „fiecare fiinţă umană, creată după chipul lui Dumnezeu, este dotată cu facultăţi asemănătoare cu cele ale Creatorului: individualitate, capacitatea de a gândi şi de a face. Oamenii care dezvoltă această facultate sunt cei care poartă responsabilităţi, cei care conduc instituţii şi cei care influenţează caracterele” (Ellen G. White, Reflecting Christ [Asemenea lui Isus], p. 155).

  Bineînţeles că ar fi mai uşor să spunem care este datoria noastră în viaţă. Totuşi noi avem „capacitatea de a gândi şi de a face”. Este un dar care ne aparţine. Pentru că, până la urmă, cum spune şi John Stott, „a crede este de asemenea a gândi”.

  #agândişiaface #ţintă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...