Un cadou foarte costisitor

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

  După ce l-a ascultat pe celebrul predicator G. Campbell Morgan, un miner s-a apropiat de el şi i-a spus:

  – Pastore Morgan, aş da totul pentru a crede din toată inima că Dumnezeu poate să-mi ierte toate păcatele. Dar mă costă mult să accept că este de ajuns să-mi mărturisesc păcatele şi să mă pocăiesc. Iertarea nu poate fi aşa de ieftină.

  – Aţi lucrat în mină? Îl întrebă Morgan. Cum aţi ieşit de acolo?

  – Ei bine, ca întotdeauna: am luat liftul şi acesta m-a adus la suprafaţă.

  – Cât aţi plătit pentru a ieşi?

  – Nu am plătit nimic, a răspuns minerul.

  – V-a fost teamă să urcaţi în lift? Nu vi s-a părut prea ieftin pentru a-l împrumuta?

  – Pastore, ceea ce nu ştiţi este că, deşi eu urc gratuit, acest lift îi costă mult pe proprietarii companiei.

  – Acelaşi lucru se întâmplă cu iertarea păcatelor, a spus Morgan. Faptul că aceasta este gratuită pentru dumneavoastră, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu a trebuit să plătească un preţ mare ca s-o puteţi obţine.

  Este un mare adevăr! Iertarea păcatelor este gratuită şi inepuizabilă. Isus spune în Matei 18:22 că Dumnezeu poate să ierte acelaşi păcat nu doar de „şaptezeci de ori câte şapte”, altfel spus, de patru sute nouăzeci de ori! Ceea ce Isus spune este că Dumnezeu este gata să te ierte de fiecare dată când eşti dispus să-ţi mărturiseşti păcatele şi să te pocăieşti. Înseamnă aceasta că răscumpărarea din păcat nu are un preţ ridicat pentru Tatăl ceresc? Petru a declarat în prima sa epistolă: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19).

  Ştii tu că Dumnezeu a fost cel care a plătit pentru mântuirea ta? Dacă tu ştii, ştiu şi prietenii tăi asta? Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală.

  #salvatprinsânge #mântuireafărăplată

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...