Un cadou foarte costisitor

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

  După ce l-a ascultat pe celebrul predicator G. Campbell Morgan, un miner s-a apropiat de el şi i-a spus:

  – Pastore Morgan, aş da totul pentru a crede din toată inima că Dumnezeu poate să-mi ierte toate păcatele. Dar mă costă mult să accept că este de ajuns să-mi mărturisesc păcatele şi să mă pocăiesc. Iertarea nu poate fi aşa de ieftină.

  – Aţi lucrat în mină? Îl întrebă Morgan. Cum aţi ieşit de acolo?

  – Ei bine, ca întotdeauna: am luat liftul şi acesta m-a adus la suprafaţă.

  – Cât aţi plătit pentru a ieşi?

  – Nu am plătit nimic, a răspuns minerul.

  – V-a fost teamă să urcaţi în lift? Nu vi s-a părut prea ieftin pentru a-l împrumuta?

  – Pastore, ceea ce nu ştiţi este că, deşi eu urc gratuit, acest lift îi costă mult pe proprietarii companiei.

  – Acelaşi lucru se întâmplă cu iertarea păcatelor, a spus Morgan. Faptul că aceasta este gratuită pentru dumneavoastră, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu a trebuit să plătească un preţ mare ca s-o puteţi obţine.

  Este un mare adevăr! Iertarea păcatelor este gratuită şi inepuizabilă. Isus spune în Matei 18:22 că Dumnezeu poate să ierte acelaşi păcat nu doar de „şaptezeci de ori câte şapte”, altfel spus, de patru sute nouăzeci de ori! Ceea ce Isus spune este că Dumnezeu este gata să te ierte de fiecare dată când eşti dispus să-ţi mărturiseşti păcatele şi să te pocăieşti. Înseamnă aceasta că răscumpărarea din păcat nu are un preţ ridicat pentru Tatăl ceresc? Petru a declarat în prima sa epistolă: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19).

  Ştii tu că Dumnezeu a fost cel care a plătit pentru mântuirea ta? Dacă tu ştii, ştiu şi prietenii tăi asta? Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală.

  #salvatprinsânge #mântuireafărăplată

  Un cadou foarte costisitor - 2017. Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală. #salvatprinsânge #mântuireafărăplată
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...