Un cadou foarte costisitor

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)

  După ce l-a ascultat pe celebrul predicator G. Campbell Morgan, un miner s-a apropiat de el şi i-a spus:

  – Pastore Morgan, aş da totul pentru a crede din toată inima că Dumnezeu poate să-mi ierte toate păcatele. Dar mă costă mult să accept că este de ajuns să-mi mărturisesc păcatele şi să mă pocăiesc. Iertarea nu poate fi aşa de ieftină.

  – Aţi lucrat în mină? Îl întrebă Morgan. Cum aţi ieşit de acolo?

  – Ei bine, ca întotdeauna: am luat liftul şi acesta m-a adus la suprafaţă.

  – Cât aţi plătit pentru a ieşi?

  – Nu am plătit nimic, a răspuns minerul.

  – V-a fost teamă să urcaţi în lift? Nu vi s-a părut prea ieftin pentru a-l împrumuta?

  – Pastore, ceea ce nu ştiţi este că, deşi eu urc gratuit, acest lift îi costă mult pe proprietarii companiei.

  – Acelaşi lucru se întâmplă cu iertarea păcatelor, a spus Morgan. Faptul că aceasta este gratuită pentru dumneavoastră, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu a trebuit să plătească un preţ mare ca s-o puteţi obţine.

  Este un mare adevăr! Iertarea păcatelor este gratuită şi inepuizabilă. Isus spune în Matei 18:22 că Dumnezeu poate să ierte acelaşi păcat nu doar de „şaptezeci de ori câte şapte”, altfel spus, de patru sute nouăzeci de ori! Ceea ce Isus spune este că Dumnezeu este gata să te ierte de fiecare dată când eşti dispus să-ţi mărturiseşti păcatele şi să te pocăieşti. Înseamnă aceasta că răscumpărarea din păcat nu are un preţ ridicat pentru Tatăl ceresc? Petru a declarat în prima sa epistolă: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18,19).

  Ştii tu că Dumnezeu a fost cel care a plătit pentru mântuirea ta? Dacă tu ştii, ştiu şi prietenii tăi asta? Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală.

  #salvatprinsânge #mântuireafărăplată

  Un cadou foarte costisitor - 2017. Fiul lui Dumnezeu Şi-a vărsat sângele pentru ca toţi să aibă acces la sursa inepuizabilă de har unde ne putem afunda de fiecare dată când ieşim murdari din mina păcatului. Şi cel mai bine este că nu trebuie să plătim pentru a primi această baie de curăţie şi de purificare spirituală.

#salvatprinsânge #mântuireafărăplată
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...