Antivirusul tău

Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov, să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel Sfânt. (Psalmii 20:1,2)

John McAfee a declarat într-un interviu pentru revista Mensa Bulletin că el a fost primul care a dezvoltat un program de protecţie antivirus pentru calculatoarele noastre. Evident, mulţi oameni îi sunt recunoscători lui John pentru că ne-a ajutat să ne protejăm calculatoarele. Totuşi, chiar şi el a fost atacat de un anumit grup de persoane: hackeri. De atunci, el a fost unul dintre obiectivele cele mai atrăgătoare pentru piraţii informatici. Pentru a se proteja de nemilosul atac cibernetic, McAfee a trebuit să-şi înregistreze aparatele sub alt nume, să-şi schimbe de mai multe ori pe zi adresa IP a calculatorului său şi să se conecteze folosind pseudonime, deoarece, dacă nu era atent, era distrus de hackeri.

Ştii că eu şi cu tine suntem căutaţi de hackerii cei mai periculoşi din toate timpurile? Priviţi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Acest hacker cunoaşte foarte bine fiecare slăbiciune a sistemului nostru de operare şi încearcă prin toate mijloacele să ne infecteze viaţa cu cel mai teribil virus: păcatul. În faţa unui hacker de asemenea natură, nu putem face prea multe prin puterea noastră. Poate nu avem altă alternativă decât să ne plângem. „Acum cine ne va scăpa?”

Cartea Evrei conţine aceste cuvinte mângâietoare: „Astfel, fiindcă avem un Mare-Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:14-16).

Pentru că Satana profită de slăbiciunile noastre pentru a ne distruge, Isus empatizează cu vulnerabilitatea noastră. Când simţi că virusul păcatului se strecoară pe deplin în viaţa ta, mergi la Isus. El îţi va da ajutorul de care ai nevoie, „să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel Sfânt” (Psalmii 20:2). Harul Său este antivirusul cel mai puternic din lume.

#harulluiDumnezeu #Isusesteantivirusulmeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor