Articolul precedentPământul dorește apa
  Articolul următorFriptură sau fructe?

  Ce face o farfurie cu mâncare

  Nu fiţi ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut. (Evrei 12:16)

  În ţara mea, există un proverb popular: „Cel flămând nu gândeşte”. Prin asta vrem să spunem că o persoană înfometată nu ia decizii înţelepte. Cu mult înainte ca noi, dominicanii, să inventăm această expresie, Biblia ne-a dat deja un exemplu uimitor cu privire la veridicitatea acesteia prin episodul din viaţa lui Esau.

  Pentru că se născuse înaintea fratelui său geamăn, Iacov, dreptul de întâi născut îi revenea lui Esau. Deşi pentru noi aceste lucruri nu au nicio importanţă, în vremurile biblice era o mare onoare să fii întâiul născut. Întâiul născut era cel care urma să îi succeadă tatălui ca şef al familiei, avea să moştenească o parte îndoită a bunurilor tatălui şi, cel mai important, primea o binecuvântare specială din partea lui Dumnezeu.

  Odată, după o zi lungă de muncă la câmp, Esau a intrat în casă, fiindu-i foarte foame. Fratele lui, Iacov, pregătise o mâncare delicioasă, şi acum, când era pe punctul de a mânca, apare Esau şi îi spune: „Dă-mi, te rog, să mănânc din ciorba aceasta roşiatică, fiindcă sunt rupt de oboseală” (Geneza 25:30). Iacov, profitând de foamea fratelui său, îi spuse: „Vinde-mi azi dreptul tău de întâi născut!” Esau a răspuns: „Iată-mă, sunt pe moarte; la ce-mi slujeşte dreptul acesta de întâi născut?” (Geneza 25:31,32).

  Este posibil ca într-un anume punct în timp, să fii şeful familiei şi să primești o binecuvântare dublă nu îţi va ajuta la nimic. Dar, Esau, spune-mi: nici binecuvântarea divină nu îţi ajută la nimic? Ai schimba avantajele care îţi dau dreptul de întâi născut pe o farfurie cu mâncare? Ai fi dispus să schimbi ceva durabil pe ceva trecător? Esau mă priveşte în ochi şi, fără să ezite, cu lingura încă în gură, îmi răspunde: „Da!”

  Pe bună dreptate, Biblia ne avertizează să nu fim asemenea lui Esau (Evrei 12:16), să nu permitem ca satisfacerea apetitului nostru să fie mai puternică decât interesul nostru veşnic. Şi Isus a spus: „Viaţa este mai mult decât hrana” (Luca 12:23). Cunoscând experienţa lui Esau, vom comite şi noi aceeaşi greşeală?

  #nutrăimdoarcupâine

  Ce face o farfurie cu mâncare - 2017. Biblia ne avertizează să nu fim asemenea lui Esau, să nu permitem ca satisfacerea apetitului nostru să fie mai puternică decât interesul nostru veşnic. #nutrăimdoarcupâine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...