Articolul precedentPământul dorește apa
  Articolul următorFriptură sau fructe?

  Ce face o farfurie cu mâncare

  Nu fiţi ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut. (Evrei 12:16)

  În ţara mea, există un proverb popular: „Cel flămând nu gândeşte”. Prin asta vrem să spunem că o persoană înfometată nu ia decizii înţelepte. Cu mult înainte ca noi, dominicanii, să inventăm această expresie, Biblia ne-a dat deja un exemplu uimitor cu privire la veridicitatea acesteia prin episodul din viaţa lui Esau.

  Pentru că se născuse înaintea fratelui său geamăn, Iacov, dreptul de întâi născut îi revenea lui Esau. Deşi pentru noi aceste lucruri nu au nicio importanţă, în vremurile biblice era o mare onoare să fii întâiul născut. Întâiul născut era cel care urma să îi succeadă tatălui ca şef al familiei, avea să moştenească o parte îndoită a bunurilor tatălui şi, cel mai important, primea o binecuvântare specială din partea lui Dumnezeu.

  Odată, după o zi lungă de muncă la câmp, Esau a intrat în casă, fiindu-i foarte foame. Fratele lui, Iacov, pregătise o mâncare delicioasă, şi acum, când era pe punctul de a mânca, apare Esau şi îi spune: „Dă-mi, te rog, să mănânc din ciorba aceasta roşiatică, fiindcă sunt rupt de oboseală” (Geneza 25:30). Iacov, profitând de foamea fratelui său, îi spuse: „Vinde-mi azi dreptul tău de întâi născut!” Esau a răspuns: „Iată-mă, sunt pe moarte; la ce-mi slujeşte dreptul acesta de întâi născut?” (Geneza 25:31,32).

  Este posibil ca într-un anume punct în timp, să fii şeful familiei şi să primești o binecuvântare dublă nu îţi va ajuta la nimic. Dar, Esau, spune-mi: nici binecuvântarea divină nu îţi ajută la nimic? Ai schimba avantajele care îţi dau dreptul de întâi născut pe o farfurie cu mâncare? Ai fi dispus să schimbi ceva durabil pe ceva trecător? Esau mă priveşte în ochi şi, fără să ezite, cu lingura încă în gură, îmi răspunde: „Da!”

  Pe bună dreptate, Biblia ne avertizează să nu fim asemenea lui Esau (Evrei 12:16), să nu permitem ca satisfacerea apetitului nostru să fie mai puternică decât interesul nostru veşnic. Şi Isus a spus: „Viaţa este mai mult decât hrana” (Luca 12:23). Cunoscând experienţa lui Esau, vom comite şi noi aceeaşi greşeală?

  #nutrăimdoarcupâine

  Ce face o farfurie cu mâncare - 2017. Biblia ne avertizează să nu fim asemenea lui Esau, să nu permitem ca satisfacerea apetitului nostru să fie mai puternică decât interesul nostru veşnic.

#nutrăimdoarcupâine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...