Articolul precedentFriptură sau fructe?
  Articolul următorPot alege

  Ce este viaţa?

  Eu sunt… viaţa. (Ioan 14:6)

  Ce este viaţa? Dacă îl întrebăm pe Gabriel Garcia Márquez, el ne răspunde prin cuvintele colonelului: „Viaţa este cel mai bun lucru care s-a inventat.” De fapt, a trăi este atât de bine, încât nici noi, cei care dorim să mergem la cer, nu vrem să murim şi, în cazul în care murim, noi am primit o făgăduinţă, că acceptându-L pe Isus, viaţa veşnică ne este garantată. Dar pentru tine ce este viaţa? Probabil că încă nu ţi-ai pus serios această întrebare la vârsta ta. Maica Teresa a dat un răspuns de o valoare inestimabilă la această întrebare şi se merită să reflectăm la fiecare dintre frazele cuprinse în răspuns:

  Viaţa este o oportunitate, foloseşte-o.

  Viaţa este frumuseţe, admir-o.

  Viaţa este o aventură, savureaz-o.

  Viaţa este un vis, realizează-l.

  Viaţa este o provocare, înfrunt-o.

  Viaţa este o dorinţă, îndeplineşte-o.

  Viaţa este un joc, joacă-l.

  Viaţa este preţioasă, ţine-o bine.

  Viaţa este bogăţie, păstreaz-o.

  Viaţa este dragoste, bucură-te de ea.

  Viaţa este o taină, înţelege-o.

  Viaţa este o promisiune, onoreaz-o.

  Viaţa este tristeţe, depăşeşte-o.

  Viaţa este un cântec, cântă-l.

  Viaţa este o luptă, accept-o.

  Viaţa este o tragedie, înfrunt-o.

  Viaţa este o aventură, riscă.

  Viaţa este noroc, câştigă-l.

  Viaţa este viaţă, luptă pentru ea.

  Ce ar mai putea lipsi din acest răspuns uimitor? O singură declaraţie: viaţa este Isus, dă-I-o Lui. Alături de El, viaţa va fi mai savuroasă, mai plină de bucurie, mai împlinită.

  #viaţaesteIsus

  Ce este viaţa? - 2017. Viaţa este Isus, dă-I-o Lui! Alături de El, viaţa va fi mai savuroasă, mai plină de bucurie, mai împlinită! #viaţaesteIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...