Articolul precedentPot alege
  Articolul următorCelulele puternice, morfice

  O făgăduinţă pentru tine

  Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă. (Efeseni 6:2)

  „Dacă un om are un fiu neascultător şi îndărătnic, care n-ascultă nici de glasul tatălui său, nici de glasul mamei lui şi nu-i ascultă nici chiar după ce l-au pedepsit, tatăl şi mama să-l ia şi să-l ducă la bătrânii cetăţii lui şi la poarta locului în care locuieşte. Să spună bătrânilor cetăţii lui: «Iată, fiul nostru este neascultător şi îndărătnic, n-ascultă de glasul nostru şi este lacom şi beţiv.» Şi toţi oamenii din cetatea lui să-l ucidă cu pietre şi să moară” (Deuteronomul 21:18-21).

  Deşi la prima vedere această poruncă ni se pare foarte arbitrară, aş vrea să îţi prezint unul din motivele pentru care încălcarea acestei porunci merită o pedeapsă atât de severă. Înainte de orice, a nu-ţi respecta părinţii include totodată şi a nu-L onora pe Dumnezeu, deoarece El a poruncit ca fiecare copil să îşi respecte părinţii (Exodul 20:12). O astfel de încălcare implică deci a rosti o blasfemie împotriva Tatălui ceresc, şi acest păcat merită moartea cu pietre (Leviticul 24:16).

  Trecuseră deja câţiva ani de când John McCaslin a publicat un articol în Washington Times, în care povesteşte despre un incident care a avut loc pe când George W. Bush, la acea vreme preşedintele Statelor Unite, şi-a vizitat părinţii. A ajuns la ei destul de devreme şi s-a aşezat pentru a schimba câteva cuvinte cu ei. Conversaţia se îndrepta într-o direcţie destul de agreabilă, când preşedintele şi-a pus picioarele pe canapea. Indignată de un astfel de gest, mama lui, Barbara Bush, îi ordonă de îndată să îşi ia picioarele de pe canapea. Tatăl lui, fostul preşedinte George Bush, o privi pe soţia lui şi îi spuse: „Dar, Barbara, el este preşedintele Statelor Unite.” Atunci Barbara i-a răspuns: „Ce importanţă are faptul că este preşedinte, el trebuie să ia picioarele de acolo imediat.” Preşedintele zâmbi şi nu putu spune altceva decât: „Ei bine, chiar şi preşedinţii trebuie să asculte de mama lor.”

  Deşi în zilele noastre nimeni nu mai este omorât cu pietre pentru că se răzvrăteşte împotriva părinţilor, cu toţii avem datoria solemnă de a-i iubi şi respecta. Există un motiv foarte bun pentru care să facem acest lucru. Aceasta este singura poruncă însoţită de o făgăduinţă: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău” (Exodul 20:12). Această făgăduinţă este pentru tine.

  #cinsteştepetatăltăuşipemamata

  O făgăduinţă pentru tine - 2017. A nu-ţi respecta părinţii include totodată şi a nu-L onora pe Dumnezeu, deoarece El a poruncit ca fiecare copil să îşi respecte părinţii.

#cinsteştepetatăltăuşipemamata
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...