Cel mai bun medicament

Omule, păcatele îţi sunt iertate. (Luca 5:20)

Mi-a făcut mare plăcere să citesc ce a făcut primarul localităţii Ingeniero Jacobacci, din Argentina. Mario del Carpio Melgar, medic de profesie, a trebuit să lase pentru câteva momente funcţia de conducător al comunei şi să îmbrace halatul de chirurg atunci când s-a prezentat de urgenţă la spital. Deşi în acea unitate lucrau doi medici chirurgi, niciunul dintre ei nu era acolo în acea zi. După ce a primit apelul de urgenţă, primarul a ieşit din biroul lui şi a mers să opereze un pacient. După ce a încheiat operaţia cu succes, Mario del Carpio a spus următoarele: „Suntem aici pentru a sluji. Înainte de a fi primar, eu sunt medic şi înainte de asta, sunt om.”

Faptele acestui primar îmi amintesc de lucrarea făcută de Isus când a fost pe acest pământ. Timp de trei ani şi jumătate, Regele universului S-a dezbrăcat de hainele Sale împărăteşti, a îmbrăcat haina de medic şi s-a dedicat restabilirii sănătăţii oamenilor. Fără îndoială că Hristos a fost cel mai bun medic care a trecut pe planeta noastră. Un orb din naştere? Hristos l-a vindecat (Ioan 9). Un paralitic de treizeci de ani? Isus l-a restaurat (Ioan 5:1-18). O femeie stăpânită de un duh de neputinţă şi gârbovă de douăzeci şi opt de ani? Hristos a îndreptat-o (Luca 13:10-17). Au trecut patru sute de ani de când nu a mai fost vindecat vreun lepros? Hristos a făcut-o! (Luca 5:12-15).

La fel ca primarul argentinian, Fiul lui Dumnezeu Și-a consacrat viaţa în slujba altora (Marcu 10:45). Munca Lui de medic L-a solicitat atât de mult, încât „erau sate întregi unde în nicio casă nu se mai auzea vreun geamăt din cauza bolii, pentru că Domnul Hristos trecuse prin ele şi vindecase toate suferinţele” (Ellen G. White, Calea către Hristos, cap. 1, p. 11). Dar cele mai impresionante minuni ale vindecărilor treceau dincolo de limitele fizice şi atingeau chiar şi sfera sufletului, deoarece Isus este singurul care îi poate vindeca „pe cei cu inima zdrobită” (Luca 4:18). El cunoaşte rănile pe care păcatul ţi le-a provocat şi care te fac să suferi zi şi noapte. Cheamă-L, spune-I că este o urgenţă. El va veni de îndată şi îţi va spune: „Omule, păcatele îţi sunt iertate” (Luca 5:20). Primarul nu poate face acest lucru, dar Hristos poate.

#celmaibunMedic

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video