Cel mai bun medicament

  Omule, păcatele îţi sunt iertate. (Luca 5:20)

  Mi-a făcut mare plăcere să citesc ce a făcut primarul localităţii Ingeniero Jacobacci, din Argentina. Mario del Carpio Melgar, medic de profesie, a trebuit să lase pentru câteva momente funcţia de conducător al comunei şi să îmbrace halatul de chirurg atunci când s-a prezentat de urgenţă la spital. Deşi în acea unitate lucrau doi medici chirurgi, niciunul dintre ei nu era acolo în acea zi. După ce a primit apelul de urgenţă, primarul a ieşit din biroul lui şi a mers să opereze un pacient. După ce a încheiat operaţia cu succes, Mario del Carpio a spus următoarele: „Suntem aici pentru a sluji. Înainte de a fi primar, eu sunt medic şi înainte de asta, sunt om.”

  Faptele acestui primar îmi amintesc de lucrarea făcută de Isus când a fost pe acest pământ. Timp de trei ani şi jumătate, Regele universului S-a dezbrăcat de hainele Sale împărăteşti, a îmbrăcat haina de medic şi s-a dedicat restabilirii sănătăţii oamenilor. Fără îndoială că Hristos a fost cel mai bun medic care a trecut pe planeta noastră. Un orb din naştere? Hristos l-a vindecat (Ioan 9). Un paralitic de treizeci de ani? Isus l-a restaurat (Ioan 5:1-18). O femeie stăpânită de un duh de neputinţă şi gârbovă de douăzeci şi opt de ani? Hristos a îndreptat-o (Luca 13:10-17). Au trecut patru sute de ani de când nu a mai fost vindecat vreun lepros? Hristos a făcut-o! (Luca 5:12-15).

  La fel ca primarul argentinian, Fiul lui Dumnezeu Și-a consacrat viaţa în slujba altora (Marcu 10:45). Munca Lui de medic L-a solicitat atât de mult, încât „erau sate întregi unde în nicio casă nu se mai auzea vreun geamăt din cauza bolii, pentru că Domnul Hristos trecuse prin ele şi vindecase toate suferinţele” (Ellen G. White, Calea către Hristos, cap. 1, p. 11). Dar cele mai impresionante minuni ale vindecărilor treceau dincolo de limitele fizice şi atingeau chiar şi sfera sufletului, deoarece Isus este singurul care îi poate vindeca „pe cei cu inima zdrobită” (Luca 4:18). El cunoaşte rănile pe care păcatul ţi le-a provocat şi care te fac să suferi zi şi noapte. Cheamă-L, spune-I că este o urgenţă. El va veni de îndată şi îţi va spune: „Omule, păcatele îţi sunt iertate” (Luca 5:20). Primarul nu poate face acest lucru, dar Hristos poate.

  #celmaibunMedic

  Cel mai bun medicament - 2017. El cunoaşte rănile pe care păcatul ţi le-a provocat şi care te fac să suferi zi şi noapte. Cheamă-L, spune-I că este o urgenţă. El va veni de îndată şi îţi va spune: „Omule, păcatele îţi sunt iertate” (Luca 5:20) #celmaibunMedic
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...