Cel mai bun medicament

  Omule, păcatele îţi sunt iertate. (Luca 5:20)

  Mi-a făcut mare plăcere să citesc ce a făcut primarul localităţii Ingeniero Jacobacci, din Argentina. Mario del Carpio Melgar, medic de profesie, a trebuit să lase pentru câteva momente funcţia de conducător al comunei şi să îmbrace halatul de chirurg atunci când s-a prezentat de urgenţă la spital. Deşi în acea unitate lucrau doi medici chirurgi, niciunul dintre ei nu era acolo în acea zi. După ce a primit apelul de urgenţă, primarul a ieşit din biroul lui şi a mers să opereze un pacient. După ce a încheiat operaţia cu succes, Mario del Carpio a spus următoarele: „Suntem aici pentru a sluji. Înainte de a fi primar, eu sunt medic şi înainte de asta, sunt om.”

  Faptele acestui primar îmi amintesc de lucrarea făcută de Isus când a fost pe acest pământ. Timp de trei ani şi jumătate, Regele universului S-a dezbrăcat de hainele Sale împărăteşti, a îmbrăcat haina de medic şi s-a dedicat restabilirii sănătăţii oamenilor. Fără îndoială că Hristos a fost cel mai bun medic care a trecut pe planeta noastră. Un orb din naştere? Hristos l-a vindecat (Ioan 9). Un paralitic de treizeci de ani? Isus l-a restaurat (Ioan 5:1-18). O femeie stăpânită de un duh de neputinţă şi gârbovă de douăzeci şi opt de ani? Hristos a îndreptat-o (Luca 13:10-17). Au trecut patru sute de ani de când nu a mai fost vindecat vreun lepros? Hristos a făcut-o! (Luca 5:12-15).

  La fel ca primarul argentinian, Fiul lui Dumnezeu Și-a consacrat viaţa în slujba altora (Marcu 10:45). Munca Lui de medic L-a solicitat atât de mult, încât „erau sate întregi unde în nicio casă nu se mai auzea vreun geamăt din cauza bolii, pentru că Domnul Hristos trecuse prin ele şi vindecase toate suferinţele” (Ellen G. White, Calea către Hristos, cap. 1, p. 11). Dar cele mai impresionante minuni ale vindecărilor treceau dincolo de limitele fizice şi atingeau chiar şi sfera sufletului, deoarece Isus este singurul care îi poate vindeca „pe cei cu inima zdrobită” (Luca 4:18). El cunoaşte rănile pe care păcatul ţi le-a provocat şi care te fac să suferi zi şi noapte. Cheamă-L, spune-I că este o urgenţă. El va veni de îndată şi îţi va spune: „Omule, păcatele îţi sunt iertate” (Luca 5:20). Primarul nu poate face acest lucru, dar Hristos poate.

  #celmaibunMedic

  Cel mai bun medicament - 2017. El cunoaşte rănile pe care păcatul ţi le-a provocat şi care te fac să suferi zi şi noapte. Cheamă-L, spune-I că este o urgenţă. El va veni de îndată şi îţi va spune: „Omule, păcatele îţi sunt iertate” (Luca 5:20)

#celmaibunMedic
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...