Trecerea prin această lume

  Mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ. (Evrei 11:13)

  Un călător l-a vizitat pe rabinul Hofetz Chaim şi a fost foarte impresionat să vadă că locuinţa învăţătorului era foarte simplă, o cameră plină de cărţi, cu o măsuţă veche şi un scaun mic. Văzând simplitatea lui Chaim, turistul l-a întrebat:

  – Învăţătorule, unde este mobilierul?

  – Dar al tău unde este?

  – Al meu? Ce întrebare ciudată! Eu sunt călător aici.

  – La fel şi eu. Aceasta nu este locuinţa mea, eu sunt doar un trecător pe aici.

  Această poveste rezumă foarte bine situaţia noastră: noi suntem „străini şi călători pe pământ” (Evrei 11:13). Aceasta nu este locuinţa noastră. Isus a spus că noi nu aparţinem acestei lumi (Ioan 17:16) şi Pavel declară: „Dar cetăţenia noastră este în ceruri” (Filipeni 3:20). Tocmai de aceea, noi nu ne putem permite luxul de a ne folosi toate resursele noastre în bunuri care se vor preface în fum în marşul de neoprit al timpului. Ne dorim oare să avem o moştenire într-o lume care va fi distrusă?

  În Apocalipsa 21 şi 22, profetul Ioan ne descrie locuinţa noastră viitoare: „Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: «Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor»” (Apocalipsa 21:1-3).

  Profetul Isaia, care la rândul lui a contemplat pământul răscumpărat, a scris: „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte” (Isaia 65:17). Pe noul pământ totul va fi bucurie şi veselie (versetul 18); nu vor mai fi plânsete şi ţipete (versetul 19). Profetul a spus chiar că Dumnezeu va „nimici moartea pe vecie” (Isaia 25:8). Nu ţi-ar plăcea să trăieşti în această lume nouă? Aceea este adevărata ta locuinţă! De acolo eşti tu. Atunci când lucrezi, studiezi sau îţi planifici fericirea pe acest pământ, ţine cont de faptul că Isus te aşteaptă în adevărata ta casă: cerul.

  #casameaeînceruri

  Trecerea prin această lume - 2017. Nu ţi-ar plăcea să trăieşti într-o lume nouă? Aceea este adevărata ta locuinţă! De acolo eşti tu. Atunci când lucrezi, studiezi sau îţi planifici fericirea pe acest pământ, ţine cont de faptul că Isus te aşteaptă în adevărata ta casă: cerul.

#casameaeînceruri
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...