Trecerea prin această lume

Mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ. (Evrei 11:13)

Un călător l-a vizitat pe rabinul Hofetz Chaim şi a fost foarte impresionat să vadă că locuinţa învăţătorului era foarte simplă, o cameră plină de cărţi, cu o măsuţă veche şi un scaun mic. Văzând simplitatea lui Chaim, turistul l-a întrebat:

– Învăţătorule, unde este mobilierul?

– Dar al tău unde este?

– Al meu? Ce întrebare ciudată! Eu sunt călător aici.

– La fel şi eu. Aceasta nu este locuinţa mea, eu sunt doar un trecător pe aici.

Această poveste rezumă foarte bine situaţia noastră: noi suntem „străini şi călători pe pământ” (Evrei 11:13). Aceasta nu este locuinţa noastră. Isus a spus că noi nu aparţinem acestei lumi (Ioan 17:16) şi Pavel declară: „Dar cetăţenia noastră este în ceruri” (Filipeni 3:20). Tocmai de aceea, noi nu ne putem permite luxul de a ne folosi toate resursele noastre în bunuri care se vor preface în fum în marşul de neoprit al timpului. Ne dorim oare să avem o moştenire într-o lume care va fi distrusă?

În Apocalipsa 21 şi 22, profetul Ioan ne descrie locuinţa noastră viitoare: „Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: «Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor»” (Apocalipsa 21:1-3).

Profetul Isaia, care la rândul lui a contemplat pământul răscumpărat, a scris: „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte” (Isaia 65:17). Pe noul pământ totul va fi bucurie şi veselie (versetul 18); nu vor mai fi plânsete şi ţipete (versetul 19). Profetul a spus chiar că Dumnezeu va „nimici moartea pe vecie” (Isaia 25:8). Nu ţi-ar plăcea să trăieşti în această lume nouă? Aceea este adevărata ta locuinţă! De acolo eşti tu. Atunci când lucrezi, studiezi sau îţi planifici fericirea pe acest pământ, ţine cont de faptul că Isus te aşteaptă în adevărata ta casă: cerul.

#casameaeînceruri

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video