Priveşte şi partea pozitivă

  Ca nişte întristaţi şi totdeauna suntem veseli; ca nişte săraci, şi totuşi îmbogăţim pe mulţi; ca neavând nimic, şi totuşi stăpânind toate lucrurile. (2 Corinteni 6:10)

  Un naufragiat a ajuns pe o insulă pustie. Confruntat cu această tragedie, el a pregătit două liste: una pe care să scrie lucrurile rele, şi cealaltă pentru a le scrie pe cele bune. Iată ce a scris el: „Sunt singur pe o insulă. Este foarte rău. Dar am ce să mănânc şi asta este foarte bine. Nu am haine să îmi acopăr trupul, este foarte rău. Dar pe insulă este atât de cald, încât nu am nevoie de haine, ceea ce este foarte bine. Dacă sunt atacat de vreun animal, nu am arme cu care să mă apăr, asta este foarte rău. Dar pot totuşi să văd un lucru bun: plaja este atât de lungă şi nu am văzut niciun animal sălbatic.”

  Se pare că acest om avea întotdeauna un motiv specific pentru care să fie recunoscător şi mulţumit chiar şi în nefericirea lui. Este o tragedie să ne consacrăm timpul pentru a ne plânge de lucrurile rele care ni se întâmplă. De fapt, atunci când ne folosim energia pentru a ne plânge de ceea ce este „nedrept”, despre viaţă, atunci irosim momente preţioase pe care le-am putea consacra mulţumirilor la adresa lui Dumnezeu pentru binefacerile Lui şi pentru lucrurile bune şi frumoase cu care ne înconjoară.

  Ştii ce face un câine când se apropie de o floare? El nu rămâne mut de uimire văzând culoarea, mirosul sau frumuseţea florii. Câinii mai mici, în loc să se bucure de mirosul florii, încep să depisteze urina altor câini. Să nu credeţi că noi suntem diferiţi în acest aspect. Noi, fiinţele umane, încercăm să ne concentrăm atenţia pe spinii trandafirilor, deşi aceşti spini sunt mult mai mici decât splendidele petale.

  Ai motive să vorbeşti despre bunătatea şi puterea lui Dumnezeu? Despre aerul, viaţa, natura, prietenii, familia, tinereţea ta? Încearcă să îţi dai seama că lucrurile cele mai preţioase din viaţa ta ţi-au fost date în dar. Dumnezeu a fost bun; deşi se pare că „nu avem nimic,” totuşi noi „stăpânim toate lucrurile” (2 Corinteni 6:10), pentru că Dumnezeu ne „umple inima de bucurie” (Eclesiastul 5:20). Astăzi, concentrează-ţi atenţia pe partea pozitivă a lucrurilor care ţi se întâmplă în viaţă.

  #suntrecunoscător

  Priveşte şi partea pozitivă - 2017. Ai motive să vorbeşti despre bunătatea şi puterea lui Dumnezeu? Despre aerul, viaţa, natura, prietenii, familia, tinereţea ta? Încearcă să îţi dai seama că lucrurile cele mai preţioase din viaţa ta ţi-au fost date în dar. Dumnezeu a fost bun! #suntrecunoscător
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...