Priveşte şi partea pozitivă

  Ca nişte întristaţi şi totdeauna suntem veseli; ca nişte săraci, şi totuşi îmbogăţim pe mulţi; ca neavând nimic, şi totuşi stăpânind toate lucrurile. (2 Corinteni 6:10)

  Un naufragiat a ajuns pe o insulă pustie. Confruntat cu această tragedie, el a pregătit două liste: una pe care să scrie lucrurile rele, şi cealaltă pentru a le scrie pe cele bune. Iată ce a scris el: „Sunt singur pe o insulă. Este foarte rău. Dar am ce să mănânc şi asta este foarte bine. Nu am haine să îmi acopăr trupul, este foarte rău. Dar pe insulă este atât de cald, încât nu am nevoie de haine, ceea ce este foarte bine. Dacă sunt atacat de vreun animal, nu am arme cu care să mă apăr, asta este foarte rău. Dar pot totuşi să văd un lucru bun: plaja este atât de lungă şi nu am văzut niciun animal sălbatic.”

  Se pare că acest om avea întotdeauna un motiv specific pentru care să fie recunoscător şi mulţumit chiar şi în nefericirea lui. Este o tragedie să ne consacrăm timpul pentru a ne plânge de lucrurile rele care ni se întâmplă. De fapt, atunci când ne folosim energia pentru a ne plânge de ceea ce este „nedrept”, despre viaţă, atunci irosim momente preţioase pe care le-am putea consacra mulţumirilor la adresa lui Dumnezeu pentru binefacerile Lui şi pentru lucrurile bune şi frumoase cu care ne înconjoară.

  Ştii ce face un câine când se apropie de o floare? El nu rămâne mut de uimire văzând culoarea, mirosul sau frumuseţea florii. Câinii mai mici, în loc să se bucure de mirosul florii, încep să depisteze urina altor câini. Să nu credeţi că noi suntem diferiţi în acest aspect. Noi, fiinţele umane, încercăm să ne concentrăm atenţia pe spinii trandafirilor, deşi aceşti spini sunt mult mai mici decât splendidele petale.

  Ai motive să vorbeşti despre bunătatea şi puterea lui Dumnezeu? Despre aerul, viaţa, natura, prietenii, familia, tinereţea ta? Încearcă să îţi dai seama că lucrurile cele mai preţioase din viaţa ta ţi-au fost date în dar. Dumnezeu a fost bun; deşi se pare că „nu avem nimic,” totuşi noi „stăpânim toate lucrurile” (2 Corinteni 6:10), pentru că Dumnezeu ne „umple inima de bucurie” (Eclesiastul 5:20). Astăzi, concentrează-ţi atenţia pe partea pozitivă a lucrurilor care ţi se întâmplă în viaţă.

  #suntrecunoscător

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...