Un tovarăş de călătorie

  Batjocoritorului nu-i place să fie mustrat, de aceea nu se duce la cei înţelepţi. (Proverbele 15:12)

  Deşi pentru multă vreme principiile biblice au ocupat un loc secund în viaţa lui, se pare că William Wilberforce, genialul politician şi filantrop englez, niciodată nu a putut fi catalogat ca „insolent”. Spun acest lucru pentru că, în 1784, William a hotărât să meargă în vacanţă în Franţa şi Italia. Această deplasare implica o călătorie de o mie nouă sute de kilometri pe potecile sinuoase ale Alpilor, într-o trăsură trasă de cai. După ce totul a fost pregătit, marea lui preocupare era următoarea: cine îl va însoţi în acest traseu lung? Orice greşeală în această privinţă putea spulbera visul lui de a se odihni.

  Într-o zi, Wilberforce l-a întâlnit pe vechiul lui prieten, Isaac Milner. Deşi pierduseră legătura de multă vreme, Milner urmărise de la distanţă succesul politic al lui Wilberforce, iar acesta, la rândul lui, cunoştea foarte bine prestigiul academic al lui Milner. Aşa că, spre deosebire de un „insolent”, Wilberforce a crezut că „înţeleptul” Milner ar putea fi un excelent tovarăş de călătorie şi l-a invitat să îl însoţească. Cine era Isaac Milner? Era un inventator şi matematician englez, care ocupa funcţia de profesor lucasian la Universitatea din Cambridge.

  Poate că acum te întrebi: Dar ce este un profesor lucasian? Înainte de toate, acesta este unul dintre cele mai prestigioase titluri academice din întreaga lume. Catedra lucasiană a fost înfiinţată în 1663 de venerabilul Henry Lucas, de unde derivă numele de lucasian. Persoanele care au ocupat această poziţie au fost unele dintre cele mai inteligente din întreaga lume. Pentru a vă face o idee, voi enumera câteva personalităţi: Isaac Barrow, Isaac Newton, Paul Dirac şi Stephen Hawkins, cu toţii au fost profesori lucasieni. În prezent, Michael Boris Green este profesor lucasian la Universitatea din Cambridge. Aş vrea să observi că William Wilberforce a ştiut să îşi aleagă tovarăşul de călătorie. Decizia lui a fost atât de calculată, încât conversaţiile avute în timpul acelei vacanţe au produs o schimbare de durată în viaţa lui.

  Cine sunt tovarăşii tăi în această călătorie numită „viaţă”? Care sunt persoanele în compania cărora îţi petreci timpul zilnic? Te înconjori de persoane înţelepte, care contribuie la dezvoltarea ta personală? Sau eşti o persoană „insolentă”, care preferă să fugă de o companie bună? Reflectă la aceste întrebări. Mâine vom continua să vorbim despre aceşti doi bărbaţi.

  #alegeţibinetovarăşii #prieteni

  Un tovarăş de călătorie - 2017. Cine sunt tovarăşii tăi în această călătorie numită „viaţă”? Care sunt persoanele în compania cărora îţi petreci timpul zilnic? Te înconjori de persoane înţelepte, care contribuie la dezvoltarea ta personală? Sau eşti o persoană „insolentă”, care preferă să fugă de o companie bună? #alegeţibinetovarăşii #prieteni
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...