Un tovarăş de călătorie

  Batjocoritorului nu-i place să fie mustrat, de aceea nu se duce la cei înţelepţi. (Proverbele 15:12)

  Deşi pentru multă vreme principiile biblice au ocupat un loc secund în viaţa lui, se pare că William Wilberforce, genialul politician şi filantrop englez, niciodată nu a putut fi catalogat ca „insolent”. Spun acest lucru pentru că, în 1784, William a hotărât să meargă în vacanţă în Franţa şi Italia. Această deplasare implica o călătorie de o mie nouă sute de kilometri pe potecile sinuoase ale Alpilor, într-o trăsură trasă de cai. După ce totul a fost pregătit, marea lui preocupare era următoarea: cine îl va însoţi în acest traseu lung? Orice greşeală în această privinţă putea spulbera visul lui de a se odihni.

  Într-o zi, Wilberforce l-a întâlnit pe vechiul lui prieten, Isaac Milner. Deşi pierduseră legătura de multă vreme, Milner urmărise de la distanţă succesul politic al lui Wilberforce, iar acesta, la rândul lui, cunoştea foarte bine prestigiul academic al lui Milner. Aşa că, spre deosebire de un „insolent”, Wilberforce a crezut că „înţeleptul” Milner ar putea fi un excelent tovarăş de călătorie şi l-a invitat să îl însoţească. Cine era Isaac Milner? Era un inventator şi matematician englez, care ocupa funcţia de profesor lucasian la Universitatea din Cambridge.

  Poate că acum te întrebi: Dar ce este un profesor lucasian? Înainte de toate, acesta este unul dintre cele mai prestigioase titluri academice din întreaga lume. Catedra lucasiană a fost înfiinţată în 1663 de venerabilul Henry Lucas, de unde derivă numele de lucasian. Persoanele care au ocupat această poziţie au fost unele dintre cele mai inteligente din întreaga lume. Pentru a vă face o idee, voi enumera câteva personalităţi: Isaac Barrow, Isaac Newton, Paul Dirac şi Stephen Hawkins, cu toţii au fost profesori lucasieni. În prezent, Michael Boris Green este profesor lucasian la Universitatea din Cambridge. Aş vrea să observi că William Wilberforce a ştiut să îşi aleagă tovarăşul de călătorie. Decizia lui a fost atât de calculată, încât conversaţiile avute în timpul acelei vacanţe au produs o schimbare de durată în viaţa lui.

  Cine sunt tovarăşii tăi în această călătorie numită „viaţă”? Care sunt persoanele în compania cărora îţi petreci timpul zilnic? Te înconjori de persoane înţelepte, care contribuie la dezvoltarea ta personală? Sau eşti o persoană „insolentă”, care preferă să fugă de o companie bună? Reflectă la aceste întrebări. Mâine vom continua să vorbim despre aceşti doi bărbaţi.

  #alegeţibinetovarăşii #prieteni

  Un tovarăş de călătorie - 2017. Cine sunt tovarăşii tăi în această călătorie numită „viaţă”? Care sunt persoanele în compania cărora îţi petreci timpul zilnic? Te înconjori de persoane înţelepte, care contribuie la dezvoltarea ta personală? Sau eşti o persoană „insolentă”, care preferă să fugă de o companie bună?

#alegeţibinetovarăşii #prieteni
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...