Articolul precedentExersează-ți mintea
  Articolul următorRămânând în formă

  Tu eşti un bun tovarăş?

  Voi sunteţi sarea pământului. (Matei 5:13)

  Desigur, în timpul vacanţei lor, Wilberforce şi Milner au vorbit despre politică, istorie, ştiinţă, religie… Religie? Un eminent om de ştiinţă şi un membru influent al parlamentului britanic să vorbească despre religie? Wilberforce a ascultat cu mare interes predicile lui George Whitfield, John Wesley şi John Newton. Încă din tinereţea sa, viaţa lui a fost modelată de principiile biblice. Dar, de îndată ce bunicul lui a aflat că Wilberforce a început să ia creştinismul foarte în serios, l-a ameninţat că îl va dezmoşteni. El a făcut ca Wilberforce să se depărteze de biserică şi, aşa cum afirmă Eric Metaxas într-una din biografiile sale, „a fost obligat să bea din apele acceptate de cultură ale indiferenţei, scepticismului şi din tot ceea ce îl îndepărta de credinţa creştină” (7 hommes et le secret de leur grandeur, p. 39).

  În tot acest timp, prietenul lui, Milner, a avut o atitudine diametral opusă. Deşi era considerat a fi cel mai celebru om de ştiinţă englez al acelor timpuri, dintotdeauna a fost un fervent credincios în Dumnezeu şi în Cuvântul Său. Cunoştinţele sale din domeniul matematicii îi întăreau şi mai mult certitudinea următoarei fraze a lui Galilei: „Ştiinţa matematicii este alfabetul cu care a scris Dumnezeu universul.” El niciodată nu s-a îndoit de relatarea biblică a creaţiunii. El a crezut în mântuirea dată prin Hristos şi în Domnul ca fiind sursa înţelepciunii sale.

  Am putea să ne punem următoarea întrebare: Ce fac un credincios şi un sceptic în vacanţă? Milner ar fi putut gândi astfel: „Eu sunt creştin. Cu toţii ştim că viaţa lui Wilberforce este un dezastru total; cred că nu ar fi o mărturie favorabilă pentru ceilalţi dacă aş călători împreună cu el.” Dar Milner ştia că el este „sarea pământului”. Dacă viaţa lui Wilberforce şi-a pierdut gustul, Milner creştinul avea datoria sacră de a-i veni în ajutor. Asta a şi făcut. El a profitat de ocazia de a-şi petrece vacanţa cu Wiberforce şi i-a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu. La sfârşitul călătoriei lor, politicianul era ferm convins că „Dumnezeul Bibliei există, că Isus a fost un personaj istoric real, că El a fost Mesia cel promis şi că Scriptura nu conţinea doar nişte vechi poveşti stupide, ci era purul adevăr” (Ibid., p. 44).

  Omul de ştiinţă şi-a îndeplinit sarcina, pentru că „cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate” (Iacov 5:20). Isaac Milner a fost un tovarăş de mântuire pentru Wilberforce. Eşti şi tu un astfel de tovarăş pentru cineva?

  #tovarăşdemântuire

  Tu eşti un bun tovarăş? - 2017. Omul de ştiinţă şi-a îndeplinit sarcina, pentru că „cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate” (Iacov 5:20). Isaac Milner a fost un tovarăş de mântuire pentru Wilberforce. Eşti şi tu un astfel de tovarăş pentru cineva? #tovarăşdemântuire
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...