Articolul precedentRămânând în formă
  Articolul următorRezistând ispitei

  Marea transformare

  Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

  Wilberforce obişnuia să numească etapa care a urmat întâlnirii cu Milner „marea transformare”. De atunci, viaţa lui nu a mai fost condusă de dorinţa de a urca tot mai sus în sfera politică. Lucrul care era acum cel mai important pentru el era să fie un slujitor model al lui Isus, chiar în funcţia pe care o ocupa în parlament. Wilberforce a crezut din toată inima că Dumnezeu îl pusese acolo pentru a înfăptui o mare lucrare. Care?

  Una dintre cele mai profitabile ramuri ale comerţului pentru Imperiul Britanic era comerţul cu sclavi din Africa. Aproape trei milioane de africani au fost despărţiţi de familiile lor şi trimişi, în condiţii inumane, în teritoriile dominate de Marea Britanie. După mai mulţi ani în care a meditat şi s-a rugat pe acest subiect, Wilberforce a ajuns la concluzia că abolirea comerţului detestabil cu sclavi era unul dintre obiectivele pe care Domnul dorea să îl îndeplinească prin el. Interesele lui s-au schimbat. În loc să mai spere la postul de prim-ministru, el s-a consacrat unei cauze care era în detrimentul popularităţii sale ca politician. Bătălia urma să fie grea şi epuizantă. Pentru a-l încuraja, John Wesley i-a scris următoarele: „Mergi mai departe în numele lui Dumnezeu, cu puterea tăriei Lui, până când acest sclavagism american (cel mai respingător care a existat vreodată sub soare) va fi eliminat în faţa acestei puteri” (7 hommes et le secret de leur grandeur, p. 50).

  Datorită călătoriei lui în compania lui Milner, Wilberforce a descoperit lucrarea care avea să fie moştenirea lăsată de el pentru această lume. În 1791, el a prezentat primul lui proiect înaintea Camerei Comunelor a Parlamentului Marii Britanii, având ca obiectiv suspendarea comerţului cu sclavi. Dar propunerea lui a fost sabotată în repetate rânduri. Totuşi, aşa cum spunea şi apostolul Pavel: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Romani 8:31). Nimic nu îl putea împiedica pe Wilberforce să îşi ducă la îndeplinire misiunea pe care Dumnezeu i-o încredinţase. După 18 ani lungi de luptă, în 1807, Anglia a abolit comerţul cu sclavi. O călătorie, un prieten, o discuţie! Nimic nu este banal! Nimic nu este lipsit de importanţă! Oricare dintre aceste lucruri pot fi determinante pentru viitorul tău şi pentru binele celor din jurul tău. Tu ai putea fi următorul William Wilberforce.

  #schimbălumea

  Marea transformare - 2017. După 18 ani lungi de luptă, în 1807, Anglia a abolit comerţul cu sclavi. O călătorie, un prieten, o discuţie! Nimic nu este lipsit de importanţă! Oricare dintre aceste lucruri pot fi determinante pentru viitorul tău şi pentru binele celor din jurul tău. Tu ai putea fi următorul William Wilberforce. #schimbălumea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...