Articolul precedentRămânând în formă
  Articolul următorRezistând ispitei

  Marea transformare

  Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

  Wilberforce obişnuia să numească etapa care a urmat întâlnirii cu Milner „marea transformare”. De atunci, viaţa lui nu a mai fost condusă de dorinţa de a urca tot mai sus în sfera politică. Lucrul care era acum cel mai important pentru el era să fie un slujitor model al lui Isus, chiar în funcţia pe care o ocupa în parlament. Wilberforce a crezut din toată inima că Dumnezeu îl pusese acolo pentru a înfăptui o mare lucrare. Care?

  Una dintre cele mai profitabile ramuri ale comerţului pentru Imperiul Britanic era comerţul cu sclavi din Africa. Aproape trei milioane de africani au fost despărţiţi de familiile lor şi trimişi, în condiţii inumane, în teritoriile dominate de Marea Britanie. După mai mulţi ani în care a meditat şi s-a rugat pe acest subiect, Wilberforce a ajuns la concluzia că abolirea comerţului detestabil cu sclavi era unul dintre obiectivele pe care Domnul dorea să îl îndeplinească prin el. Interesele lui s-au schimbat. În loc să mai spere la postul de prim-ministru, el s-a consacrat unei cauze care era în detrimentul popularităţii sale ca politician. Bătălia urma să fie grea şi epuizantă. Pentru a-l încuraja, John Wesley i-a scris următoarele: „Mergi mai departe în numele lui Dumnezeu, cu puterea tăriei Lui, până când acest sclavagism american (cel mai respingător care a existat vreodată sub soare) va fi eliminat în faţa acestei puteri” (7 hommes et le secret de leur grandeur, p. 50).

  Datorită călătoriei lui în compania lui Milner, Wilberforce a descoperit lucrarea care avea să fie moştenirea lăsată de el pentru această lume. În 1791, el a prezentat primul lui proiect înaintea Camerei Comunelor a Parlamentului Marii Britanii, având ca obiectiv suspendarea comerţului cu sclavi. Dar propunerea lui a fost sabotată în repetate rânduri. Totuşi, aşa cum spunea şi apostolul Pavel: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Romani 8:31). Nimic nu îl putea împiedica pe Wilberforce să îşi ducă la îndeplinire misiunea pe care Dumnezeu i-o încredinţase. După 18 ani lungi de luptă, în 1807, Anglia a abolit comerţul cu sclavi. O călătorie, un prieten, o discuţie! Nimic nu este banal! Nimic nu este lipsit de importanţă! Oricare dintre aceste lucruri pot fi determinante pentru viitorul tău şi pentru binele celor din jurul tău. Tu ai putea fi următorul William Wilberforce.

  #schimbălumea

  Marea transformare - 2017. După 18 ani lungi de luptă, în 1807, Anglia a abolit comerţul cu sclavi. O călătorie, un prieten, o discuţie! Nimic nu este lipsit de importanţă! Oricare dintre aceste lucruri pot fi determinante pentru viitorul tău şi pentru binele celor din jurul tău. Tu ai putea fi următorul William Wilberforce.

#schimbălumea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...