Articolul precedentRezistând ispitei
  Articolul următorBinecuvântări din partea apei

  O adevărată forţă

  Întăriţi, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, cu bucurie. (Coloseni 1:11)

  Timp de patruzeci de ani, israeliţii au rămas sub stăpânirea filistenilor şi, din cauza apostaziei lor, „au făcut iarăşi ce nu plăcea Domnului” (Judecătorii 13:1). În toată această decădere morală şi religioasă, Dumnezeu a avut milă de poporul Său şi a ridicat un om care să „izbăvească pe Israel din mâna filistenilor” (Judecătorii 13:5). Ştii despre cine vorbesc? Da, este vorba de Samson!

  Parcurgând istoria lui Samson din Judecătorii 13–16, ne uimim văzând contrastele care pot fi observate în viaţa acestui supererou legendar. Samson a putut să îi stăpânească pe filisteni, dar nu a putut niciodată să se stăpânească pe el însuşi şi cădea în mod constant prizonier în pânza ţesută de propriile lui dorinţe. Deşi el a fost judecător în Israel, Biblia nu îl prezintă niciodată ca muncind cot la cot cu compatrioţii lui. Chiar mai mult, el era individualist, egocentric, făcea totul de unul singur. El a fost în stare să dea foc lanurilor de grâu ale inamicului, dar nu a putut niciodată să îşi stăpânească focul interior care ardea în fiecare colţişor al inimii lui. Nu doar o dată, el ar fi putut rupe legăturile care îl ţineau legat de filisteni, dar în mod constant el era lipsit de putere în faţa lanţurilor păcatului. El ştia cum să omoare un leu cu mâinile goale, dar capitula înaintea desfrâului îndărătnic care urla în el. Forţa lui fizică era pe atât de mare pe cât era şi slăbiciunea lui spirituală.

  La ce ne ajută să avem o astfel de tărie dacă rămânem incapabili să o folosim cu bună ştiinţă? Analizând viaţa lui Samson, ne dăm seama că ne amintim de el gândindu-ne la tot ceea ce a distrus şi nu la ce a construit. Ţi-ar plăcea ca cineva să îşi amintească de tine în acest fel?

  Să învăţăm din experienţa acestui prieten puternic. Deşi nu este nimic rău în a fi puternic din punct de vedere fizic, nu trebuie să uităm că forţa interioară, spirituală este de departe mult mai necesară. Tocmai de aceea, în orice clipă, noi trebuie să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne acorde privilegiul „să ne facă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru” (Efeseni 3:16). Cum poate întări Dumnezeu „omul dinăuntru”? El poate face acest lucru prin prezenţa şi puterea Duhului Sfânt în viaţa noastră. Nu ţi-ar plăcea să primeşti această putere? Domnul ne poate face puternici în punctele în care Samson a fost slab.

  #forţăinterioară

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...