Articolul precedentRezistând ispitei
  Articolul următorBinecuvântări din partea apei

  O adevărată forţă

  Întăriţi, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, cu bucurie. (Coloseni 1:11)

  Timp de patruzeci de ani, israeliţii au rămas sub stăpânirea filistenilor şi, din cauza apostaziei lor, „au făcut iarăşi ce nu plăcea Domnului” (Judecătorii 13:1). În toată această decădere morală şi religioasă, Dumnezeu a avut milă de poporul Său şi a ridicat un om care să „izbăvească pe Israel din mâna filistenilor” (Judecătorii 13:5). Ştii despre cine vorbesc? Da, este vorba de Samson!

  Parcurgând istoria lui Samson din Judecătorii 13–16, ne uimim văzând contrastele care pot fi observate în viaţa acestui supererou legendar. Samson a putut să îi stăpânească pe filisteni, dar nu a putut niciodată să se stăpânească pe el însuşi şi cădea în mod constant prizonier în pânza ţesută de propriile lui dorinţe. Deşi el a fost judecător în Israel, Biblia nu îl prezintă niciodată ca muncind cot la cot cu compatrioţii lui. Chiar mai mult, el era individualist, egocentric, făcea totul de unul singur. El a fost în stare să dea foc lanurilor de grâu ale inamicului, dar nu a putut niciodată să îşi stăpânească focul interior care ardea în fiecare colţişor al inimii lui. Nu doar o dată, el ar fi putut rupe legăturile care îl ţineau legat de filisteni, dar în mod constant el era lipsit de putere în faţa lanţurilor păcatului. El ştia cum să omoare un leu cu mâinile goale, dar capitula înaintea desfrâului îndărătnic care urla în el. Forţa lui fizică era pe atât de mare pe cât era şi slăbiciunea lui spirituală.

  La ce ne ajută să avem o astfel de tărie dacă rămânem incapabili să o folosim cu bună ştiinţă? Analizând viaţa lui Samson, ne dăm seama că ne amintim de el gândindu-ne la tot ceea ce a distrus şi nu la ce a construit. Ţi-ar plăcea ca cineva să îşi amintească de tine în acest fel?

  Să învăţăm din experienţa acestui prieten puternic. Deşi nu este nimic rău în a fi puternic din punct de vedere fizic, nu trebuie să uităm că forţa interioară, spirituală este de departe mult mai necesară. Tocmai de aceea, în orice clipă, noi trebuie să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne acorde privilegiul „să ne facă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru” (Efeseni 3:16). Cum poate întări Dumnezeu „omul dinăuntru”? El poate face acest lucru prin prezenţa şi puterea Duhului Sfânt în viaţa noastră. Nu ţi-ar plăcea să primeşti această putere? Domnul ne poate face puternici în punctele în care Samson a fost slab.

  #forţăinterioară

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...