Articolul precedentRezistând ispitei
  Articolul următorBinecuvântări din partea apei

  O adevărată forţă

  Întăriţi, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, cu bucurie. (Coloseni 1:11)

  Timp de patruzeci de ani, israeliţii au rămas sub stăpânirea filistenilor şi, din cauza apostaziei lor, „au făcut iarăşi ce nu plăcea Domnului” (Judecătorii 13:1). În toată această decădere morală şi religioasă, Dumnezeu a avut milă de poporul Său şi a ridicat un om care să „izbăvească pe Israel din mâna filistenilor” (Judecătorii 13:5). Ştii despre cine vorbesc? Da, este vorba de Samson!

  Parcurgând istoria lui Samson din Judecătorii 13–16, ne uimim văzând contrastele care pot fi observate în viaţa acestui supererou legendar. Samson a putut să îi stăpânească pe filisteni, dar nu a putut niciodată să se stăpânească pe el însuşi şi cădea în mod constant prizonier în pânza ţesută de propriile lui dorinţe. Deşi el a fost judecător în Israel, Biblia nu îl prezintă niciodată ca muncind cot la cot cu compatrioţii lui. Chiar mai mult, el era individualist, egocentric, făcea totul de unul singur. El a fost în stare să dea foc lanurilor de grâu ale inamicului, dar nu a putut niciodată să îşi stăpânească focul interior care ardea în fiecare colţişor al inimii lui. Nu doar o dată, el ar fi putut rupe legăturile care îl ţineau legat de filisteni, dar în mod constant el era lipsit de putere în faţa lanţurilor păcatului. El ştia cum să omoare un leu cu mâinile goale, dar capitula înaintea desfrâului îndărătnic care urla în el. Forţa lui fizică era pe atât de mare pe cât era şi slăbiciunea lui spirituală.

  La ce ne ajută să avem o astfel de tărie dacă rămânem incapabili să o folosim cu bună ştiinţă? Analizând viaţa lui Samson, ne dăm seama că ne amintim de el gândindu-ne la tot ceea ce a distrus şi nu la ce a construit. Ţi-ar plăcea ca cineva să îşi amintească de tine în acest fel?

  Să învăţăm din experienţa acestui prieten puternic. Deşi nu este nimic rău în a fi puternic din punct de vedere fizic, nu trebuie să uităm că forţa interioară, spirituală este de departe mult mai necesară. Tocmai de aceea, în orice clipă, noi trebuie să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne acorde privilegiul „să ne facă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru” (Efeseni 3:16). Cum poate întări Dumnezeu „omul dinăuntru”? El poate face acest lucru prin prezenţa şi puterea Duhului Sfânt în viaţa noastră. Nu ţi-ar plăcea să primeşti această putere? Domnul ne poate face puternici în punctele în care Samson a fost slab.

  #forţăinterioară

  O adevărată forţă - 2017. La ce ne ajută să avem o astfel de tărie ca a lui Samson dacă rămânem incapabili să o folosim cu bună ştiinţă? Analizând viaţa lui, ne dăm seama că ne amintim de el gândindu-ne la tot ceea ce a distrus şi nu la ce a construit. Ţi-ar plăcea ca cineva să îşi amintească de tine în acest fel? #forţăinterioară
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...