Meditează la ceea ce nu se vede

  A rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut. (Evrei 11:27)

  A fost odată un prinţ care trăia într-o ţară vecină cu a ta și suferea de o deformare fizică: era foarte cocoşat. Pentru a-ţi face o idee, cocoaşa lui semăna cu cocoaşa lui Quasimodo, renumitul cocoşat de la Notre Dame. Într-o zi, tatăl lui, regele, i-a pus următoarea întrebare: „Fiul meu, ce cadou doreşti de ziua ta?”

  Ochii tânărului s-au luminat şi, cu mare efort, s-a îndreptat de tot, apoi a răspuns: „Aş vrea să mi se facă o statuie, dar fără cocoaşă.” După cum era de aşteptat, regele încredinţă realizarea acestei opere celui mai bun sculptor din regat. După câteva luni, statuia zveltă a fost pusă în grădina privată a prinţului. În fiecare dimineaţă, tânărul admira din priviri frumoasa statuie, străduindu-se de fiecare dată să imite poziţia dreaptă pentru a-i semăna tot mai mult. Zi de zi, el îşi îndrepta spatele. Scopul lui era să reuşească în cele din urmă să aibă o postură la fel de regală ca statuia. Timpul trecea şi oamenii din sat au început să spună: „Aţi observat că spatele prinţului se îndreaptă tot mai mult?” „Da, este adevărat, spatele lui nu mai este la fel de îndoit ca înainte.” Ştii ce a făcut tânărul prinţ când a auzit aceste comentarii? El şi-a dublat eforturile sale. Într-o zi, minunea s-a întâmplat! Prinţul moştenitor s-a ridicat în picioare, s-a îmbrăcat, s-a întins şi atunci a observat că acum era la fel de zvelt ca superba statuie din grădină. Privind la acea imagine, cocoşatul s-a transformat progresiv.

  Tu eşti un prinţ al Regelui ceresc. Te simţi jenat sau ruşinat de defectele tale spirituale şi de greşelile morale? Simţi păcatul ca o cocoaşă pusă pe spatele tău? Dar am o veste bună pentru tine: nu te mâhni, aţinteşte-ţi privirea spre Isus şi Duhul Sfânt. Artistul divin va realiza o operă care îţi va transforma viaţa. Îţi aminteşti de experienţa lui Moise? În ciuda tuturor nedesăvârşirilor şi eşecurilor lui, „a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut” (vezi Evrei 11:27). Pavel spunea că, privind la Hristos, „suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui” (2 Corinteni 3:18) până când vom ajunge la „statura plinătăţii lui Hristos” (Efeseni 4:13).

  La începutul acestei noi zile, aminteşte-ţi că, dacă nu vei mai privi la defectele tale şi îţi vei îndrepta privirea spre Isus, la un moment dat, cei din jurul tău vor spune: „Uite, acest tânăr seamănă atât de mult cu Domnul lui!”

  #priveştelaHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...