Meditează la ceea ce nu se vede

  A rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut. (Evrei 11:27)

  A fost odată un prinţ care trăia într-o ţară vecină cu a ta și suferea de o deformare fizică: era foarte cocoşat. Pentru a-ţi face o idee, cocoaşa lui semăna cu cocoaşa lui Quasimodo, renumitul cocoşat de la Notre Dame. Într-o zi, tatăl lui, regele, i-a pus următoarea întrebare: „Fiul meu, ce cadou doreşti de ziua ta?”

  Ochii tânărului s-au luminat şi, cu mare efort, s-a îndreptat de tot, apoi a răspuns: „Aş vrea să mi se facă o statuie, dar fără cocoaşă.” După cum era de aşteptat, regele încredinţă realizarea acestei opere celui mai bun sculptor din regat. După câteva luni, statuia zveltă a fost pusă în grădina privată a prinţului. În fiecare dimineaţă, tânărul admira din priviri frumoasa statuie, străduindu-se de fiecare dată să imite poziţia dreaptă pentru a-i semăna tot mai mult. Zi de zi, el îşi îndrepta spatele. Scopul lui era să reuşească în cele din urmă să aibă o postură la fel de regală ca statuia. Timpul trecea şi oamenii din sat au început să spună: „Aţi observat că spatele prinţului se îndreaptă tot mai mult?” „Da, este adevărat, spatele lui nu mai este la fel de îndoit ca înainte.” Ştii ce a făcut tânărul prinţ când a auzit aceste comentarii? El şi-a dublat eforturile sale. Într-o zi, minunea s-a întâmplat! Prinţul moştenitor s-a ridicat în picioare, s-a îmbrăcat, s-a întins şi atunci a observat că acum era la fel de zvelt ca superba statuie din grădină. Privind la acea imagine, cocoşatul s-a transformat progresiv.

  Tu eşti un prinţ al Regelui ceresc. Te simţi jenat sau ruşinat de defectele tale spirituale şi de greşelile morale? Simţi păcatul ca o cocoaşă pusă pe spatele tău? Dar am o veste bună pentru tine: nu te mâhni, aţinteşte-ţi privirea spre Isus şi Duhul Sfânt. Artistul divin va realiza o operă care îţi va transforma viaţa. Îţi aminteşti de experienţa lui Moise? În ciuda tuturor nedesăvârşirilor şi eşecurilor lui, „a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut” (vezi Evrei 11:27). Pavel spunea că, privind la Hristos, „suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui” (2 Corinteni 3:18) până când vom ajunge la „statura plinătăţii lui Hristos” (Efeseni 4:13).

  La începutul acestei noi zile, aminteşte-ţi că, dacă nu vei mai privi la defectele tale şi îţi vei îndrepta privirea spre Isus, la un moment dat, cei din jurul tău vor spune: „Uite, acest tânăr seamănă atât de mult cu Domnul lui!”

  #priveştelaHristos

  Meditează la ceea ce nu se vede - 2017. La începutul acestei noi zile, aminteşte-ţi că, dacă nu vei mai privi la defectele tale şi îţi vei îndrepta privirea spre Isus, la un moment dat, cei din jurul tău vor spune: „Uite, acest tânăr seamănă atât de mult cu Domnul lui!” #priveştelaHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...