Cei doi călugări

  Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? (Romani 14:4)

  În cartea sa, Cântecul păsării, Anthony de Mello face referire la dilema pe care o aveau doi călugări. Membrii unor ordine religioase au luat hotărârea să nu se atingă niciodată de o femeie, oricare ar fi circumstanţele. Dar aceşti doi călugări, întorcându-se la mănăstirile lor, au întâlnit o femeie frumoasă pe malul unui râu, pe care toţi trei trebuiau să îl traverseze; dar, pentru că râul era foarte umflat, femeia avea nevoie de ajutor pentru a traversa. Dilema lor era următoarea: cum să o ajute pe femeie fără să o atingă.

  Unul dintre ei, „cedând ispitei,” a hotărât că a o ajuta pe femeie era mai de valoare decât a respecta acel jurământ religios insipid. El a luat-o pe femeie pe umerii lui, a traversat râul şi a lăsat-o jos pe celălalt mal. Văzând toate acestea, celălalt călugăr a fost scandalizat şi ore în şir l-a tot criticat foarte dur pe tovarăşul lui. „Tu ai uitat regula; cum ai îndrăznit să atingi o femeie; ce vor spune oamenii despre tine? Ai discreditat religia.” În cele din urmă, acuzatul nu a mai putut tolera dojenile: „Fratele meu, în ceea ce mă priveşte, eu am lăsat-o pe acea femeie de cealaltă parte a râului. Tu eşti cel care o porţi acum!” (p. 143).

  Ai surprins mesajul? Sunt unii oameni care pretind că nu încalcă legea divină, dar îşi găsesc plăcerea în a relata păcatele altora întreaga viaţă. În general, ei au tendinţa să uite că oricine judecă şi îi condamnă pe alţii, prin criticile lor îşi însuşesc păcatul pe care probabil ceilalţi l-au abandonat cu mult timp în urmă.

  Deşi Dumnezeu l-a iertat deja pe păcătos şi l-a socotit liber de greşeala lui, mulţi dintre noi mergem înainte sub condamnare, trăindu-ne viaţa cu păcatele semenilor pe buzele noastre şi în duhul nostru. Dacă la un moment dat te simţi înclinat, asemenea călugărului din poveste, să critici ceea ce fac alţii, îţi propun să meditezi la următorul verset din Biblie: „Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuşi va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea” (Romani 14:4). Păcătosul nu trebuie să dea socoteală nici înaintea mea, nici înaintea ta, ci doar înaintea lui Dumnezeu.

  #nucondamna #nujudeca #nucritica

  Cei doi călugări - 2017. „Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuşi va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea” (Romani 14:4). Păcătosul nu trebuie să dea socoteală nici înaintea mea, nici înaintea ta, ci doar înaintea lui Dumnezeu.

#nucondamna #nujudeca #nucritica
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...