O carte demnă de încredere

  În adevăr, v-am făcut cunoscute puterea şi venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu întemeindu-ne pe nişte basme meşteşugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înşine cu ochii noştri mărirea Lui. (2 Petru 1:16)

  Probabil că nu ştii cine a fost William Mitchell Ramsay, dar sunt convins că îţi va plăcea povestea lui. Ramsay a fost un arheolog şi istoric englez, ateu şi fiu de ateu, care a încercat să demonstreze că Biblia nu este deloc o scriere serioasă şi că toate ipotezele istorice găsite în ea sunt false. Pentru a demonstra acest lucru, el se folosea de două cărţi: Evanghelia după Luca şi Faptele apostolilor, deoarece în aceste cărţi din Biblie sunt menţionate locuri, nume şi date care pot fi coroborate sau dezminţite cu uşurinţă cu ajutorul surselor istorice seculare.

  Pentru a-şi atinge scopul, Ramsay a parcurs cu grijă toate locaţiile biblice şi s-a consacrat acestei cercetări timp de 25 de ani. Rezultatele, în mod surprinzător, au arătat, prin săpăturile arheologice, că 32 de ţări, 54 de oraşe şi nouă insule menţionate de Luca în cea de-a doua carte a sa erau aşezăminte autentice.

  Imaginează-ţi ce surprins a fost când şi-a dat seama că Faptele apostolilor este o carte sigură din punct de vedere istoric! Ajuns la o vârstă înaintată, el spunea: „Mi-am propus să caut adevărul la frontiera dintre Grecia şi Asia şi l-am găsit acolo [în cartea Faptele apostolilor]. Relatările lui Luca sunt mult mai demne de încredere decât cele ale unui istoric oarecare şi pot sprijini cea mai minuţioasă analiză şi scrutin.”

  După experienţa avută, William Ramsay, vechiul critic al Bibliei, s-a consacrat apărării adevărului Noului Testament şi numele lui a ajuns în analele istoriei ca fiind unul din cei mai mari arheologi ai tuturor timpurilor.

  Ce putere are Biblia! Ea îl poate transforma pe cel care nu crede într-un credincios şi ea poate să te pregătească pentru mântuire. Biblia nu este o carte de fabule şi poveşti, este Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă Ramsay a putut fi transformat de Scripturi, astăzi, tu îi poţi cere lui Dumnezeu să te transforme prin citirea Cuvântului Său. „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte” (Iosua 1:8). Cuvântul lui Dumnezeu este o carte eficace. Citeşte-l şi vei fi înţelept; crede-l şi vei fi salvat; pune-l în practică şi vei deveni sfânt.

  #putereaBibliei #CuvântulluiDumnezeu

  O carte demnă de încredere - 2017. Biblia nu este o carte de fabule şi poveşti, este Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă Ramsay a putut fi transformat de Scripturi, astăzi, tu îi poţi cere lui Dumnezeu să te transforme prin citirea Cuvântului Său. Citeşte-l şi vei fi înţelept; crede-l şi vei fi salvat; pune-l în practică şi vei deveni sfânt. #putereaBibliei #CuvântulluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...