Articolul precedentRenunțând la control
  Articolul următorUn miracol modern

  Poţi spune „nu”, dar…

  Cuvintele unui înţelept sunt plăcute, dar buzele nebunului îi aduc pieirea. (Eclesiastul 10:12)

  Se spune că Lordul Byron, faimosul poet englez, nu a avut deloc noroc în dragoste. În tot acest timp, el spunea şi pretindea a fi un erou romantic. Deşi avea un fizic excelent, Byron avea o mică problemă: era şchiop din naştere. Unul din eşecurile lui sentimentale a fost legat de tânăra Mary Ann Chaford, în mare parte din cauza piciorului lui drept deformat. Mary Ann nu şi-a ascuns niciodată afecţiunea specială care o avea faţă de Byron. Dintotdeauna ea fusese încântată să asculte povestirile lui halucinante sau relatări despre călătoriile lui. Ore întregi treceau în conversaţii fără sfârşit. Crezând că Mary Ann era plină de dragoste pentru el, Byron îi declară ce simţea pentru ea. Dar ea, foarte deranjată, îl privi drept în ochi şi îi spuse: „Chiar crezi că aş putea iubi un băiat şchiop ca tine?”

  Un astfel de răspuns poate răni orice inimă. Tu nu ai dat niciodată o astfel de replică? Cum te-ai fi comportat faţă de Mary Ann dacă ai fi fost în locul Lordului Byron? Câteva zile mai târziu, Mary Ann se apropie de el şi îi ceru să îi relateze una din fascinantele lui poveşti. Atunci, Byron îi spuse: „Cu mulţi ani înainte să te naşti tu şi să mă nasc eu, Dumnezeu i-a spus unui tânăr că va fi foarte nefericit; el ştia să povestească aşa cum nu o mai făcuse nicio persoană înaintea lui şi avea nişte trăsături excepţionale. Tânărul îi ceru lui Dumnezeu să îi spună cum arăta femeia vieţii lui, pentru a putea începe să se bucure de frumuseţea ei. Dumnezeu îi răspunse: «Iubita ta va fi foarte frumoasă, talentele şi inteligenţa ei uimitoare îi vor captiva pe toţi din jurul ei; ea va poseda toate calităţile posibile şi imaginabile. Dar va avea un singur cusur: va fi şchioapă… » Ah! Doamne, nu poţi să permiţi acest lucru… [scria tânărul] lasă-mă pe mine să fiu şchiop în locul ei” – Ruben Gil, Diccionario de anécdotas [Dicţionar de anecdote], p. 50.

  Deşi Mary Ann îl jignise, Byron transformă respingerea în subiectul unei poveşti emoţionante. Nu este nimic rău în a pune capăt unei relaţii, sau a respinge avansurile altei persoane. Ce poate fi greşită este forma sau cuvintele alese pentru a spune „nu”. Când trebuie să dai un răspuns pretenţiilor amoroase ale cuiva, aminteşte-ţi că „un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint!” (Proverbele 25:11).

  #cuvinteprecaute

  Poţi spune „nu”, dar... - 2017. Când trebuie să dai un răspuns pretenţiilor amoroase ale cuiva, aminteşte-ţi că „un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint!” (Proverbele 25:11).

#cuvinteprecaute
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...