Articolul precedentRenunțând la control
  Articolul următorUn miracol modern

  Poţi spune „nu”, dar…

  Cuvintele unui înţelept sunt plăcute, dar buzele nebunului îi aduc pieirea. (Eclesiastul 10:12)

  Se spune că Lordul Byron, faimosul poet englez, nu a avut deloc noroc în dragoste. În tot acest timp, el spunea şi pretindea a fi un erou romantic. Deşi avea un fizic excelent, Byron avea o mică problemă: era şchiop din naştere. Unul din eşecurile lui sentimentale a fost legat de tânăra Mary Ann Chaford, în mare parte din cauza piciorului lui drept deformat. Mary Ann nu şi-a ascuns niciodată afecţiunea specială care o avea faţă de Byron. Dintotdeauna ea fusese încântată să asculte povestirile lui halucinante sau relatări despre călătoriile lui. Ore întregi treceau în conversaţii fără sfârşit. Crezând că Mary Ann era plină de dragoste pentru el, Byron îi declară ce simţea pentru ea. Dar ea, foarte deranjată, îl privi drept în ochi şi îi spuse: „Chiar crezi că aş putea iubi un băiat şchiop ca tine?”

  Un astfel de răspuns poate răni orice inimă. Tu nu ai dat niciodată o astfel de replică? Cum te-ai fi comportat faţă de Mary Ann dacă ai fi fost în locul Lordului Byron? Câteva zile mai târziu, Mary Ann se apropie de el şi îi ceru să îi relateze una din fascinantele lui poveşti. Atunci, Byron îi spuse: „Cu mulţi ani înainte să te naşti tu şi să mă nasc eu, Dumnezeu i-a spus unui tânăr că va fi foarte nefericit; el ştia să povestească aşa cum nu o mai făcuse nicio persoană înaintea lui şi avea nişte trăsături excepţionale. Tânărul îi ceru lui Dumnezeu să îi spună cum arăta femeia vieţii lui, pentru a putea începe să se bucure de frumuseţea ei. Dumnezeu îi răspunse: «Iubita ta va fi foarte frumoasă, talentele şi inteligenţa ei uimitoare îi vor captiva pe toţi din jurul ei; ea va poseda toate calităţile posibile şi imaginabile. Dar va avea un singur cusur: va fi şchioapă… » Ah! Doamne, nu poţi să permiţi acest lucru… [scria tânărul] lasă-mă pe mine să fiu şchiop în locul ei” – Ruben Gil, Diccionario de anécdotas [Dicţionar de anecdote], p. 50.

  Deşi Mary Ann îl jignise, Byron transformă respingerea în subiectul unei poveşti emoţionante. Nu este nimic rău în a pune capăt unei relaţii, sau a respinge avansurile altei persoane. Ce poate fi greşită este forma sau cuvintele alese pentru a spune „nu”. Când trebuie să dai un răspuns pretenţiilor amoroase ale cuiva, aminteşte-ţi că „un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint!” (Proverbele 25:11).

  #cuvinteprecaute

  Poţi spune „nu”, dar... - 2017. Când trebuie să dai un răspuns pretenţiilor amoroase ale cuiva, aminteşte-ţi că „un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint!” (Proverbele 25:11). #cuvinteprecaute
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...