Articolul precedentUn miracol modern
  Articolul următorAdevărata măsură a succesului

  Eşti descreierat?

  Înţelege ce-ţi spun! Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile. (2 Timotei 2:7).

  În cartea sa, Magicianul din Oz, Lyman Frank Baum relatează discuţia care a avut loc între Omul de Tinichea şi sperietoare, când cea din urmă căzu într-o groapă.

  – De ce nu ai evitat groapa? întrebă Omul de Tinichea.

  – Mie îmi lipseşte inteligenţa, răspunse sperietoarea bucuroasă. Ştii, capul meu este umplut cu paie, de aceea vreau să merg să îl văd pe Oz, ca să îmi dea creier.

  – Ah, înţeleg. Dar, la urma urmei, creierul nu este lucrul cel mai bun din lume.

  – Tu ai unul? îl întrebă sperietoarea.

  – Nu, capul meu este gol, răspunse Omul de Tinichea. Dar a fost o vreme în care am avut creier, dar şi inimă şi, pentru că le aveam pe amândouă, am ales inima.

  Dar sperietoarea se ţinu tare pe poziţie:

  – Eu aş cere creier în loc de inimă; un prost fără creier nu va şti ce să facă cu inima, dacă ar avea-o.

  În cartea Proverbele, capitolul 7, Solomon povesteşte despre un tânăr care, la fel ca sperietoarea, se pare că nu avea creier. În versetul 6, el îl descrie pe tânăr ca fiind o persoană căreia îi lipsea mintea, bunul-simţ, raţiunea. Versiunea Palabras de Dios para Todos îl numeşte un tânăr „foarte neîndemânatic”. În realitate, Solomon dorea să descrie un tânăr „descreierat, fără creier”.

  De ce nu avea „creier” sau minte acel tânăr? Era lent la ore? Nu! Avea o memorie slabă? Nu! Lui îi lipsea bunul-simţ. El nu îşi putea controla apetitul sexual. Sexul este legal şi bun; dar tânărul din Proverbe, pentru că nu ştia să îşi utilizeze mintea, a mers la casa unei prostituate. În consecinţă, el era ca „boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă, ca pasărea care dă buzna în laţ, fără să ştie că o va costa viaţa” (v. 22, 23). Folosirea nepotrivită a sexului va ajunge să îţi sfâşie inima.

  Capcana în care a căzut tânărul din Proverbele 7 a fost cea a sexului interzis. A ta care este? În ce capcană eşti tu prins acum? Dacă, asemenea sperietorii, îţi lipseşte creierul, cere-I lui Dumnezeu să îţi dea creier. Nu fi un descreierat.

  #cereînţelepciune

  Eşti descreierat? - 2017. Capcana în care a căzut tânărul din Proverbele 7 a fost cea a sexului interzis. A ta care este? În ce capcană eşti tu prins acum? Dacă, asemenea sperietorii, îţi lipseşte creierul, cere-I lui Dumnezeu să îţi dea creier. Nu fi un descreierat.

#cereînţelepciune
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...