Articolul precedentUn miracol modern
  Articolul următorAdevărata măsură a succesului

  Eşti descreierat?

  Înţelege ce-ţi spun! Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile. (2 Timotei 2:7).

  În cartea sa, Magicianul din Oz, Lyman Frank Baum relatează discuţia care a avut loc între Omul de Tinichea şi sperietoare, când cea din urmă căzu într-o groapă.

  – De ce nu ai evitat groapa? întrebă Omul de Tinichea.

  – Mie îmi lipseşte inteligenţa, răspunse sperietoarea bucuroasă. Ştii, capul meu este umplut cu paie, de aceea vreau să merg să îl văd pe Oz, ca să îmi dea creier.

  – Ah, înţeleg. Dar, la urma urmei, creierul nu este lucrul cel mai bun din lume.

  – Tu ai unul? îl întrebă sperietoarea.

  – Nu, capul meu este gol, răspunse Omul de Tinichea. Dar a fost o vreme în care am avut creier, dar şi inimă şi, pentru că le aveam pe amândouă, am ales inima.

  Dar sperietoarea se ţinu tare pe poziţie:

  – Eu aş cere creier în loc de inimă; un prost fără creier nu va şti ce să facă cu inima, dacă ar avea-o.

  În cartea Proverbele, capitolul 7, Solomon povesteşte despre un tânăr care, la fel ca sperietoarea, se pare că nu avea creier. În versetul 6, el îl descrie pe tânăr ca fiind o persoană căreia îi lipsea mintea, bunul-simţ, raţiunea. Versiunea Palabras de Dios para Todos îl numeşte un tânăr „foarte neîndemânatic”. În realitate, Solomon dorea să descrie un tânăr „descreierat, fără creier”.

  De ce nu avea „creier” sau minte acel tânăr? Era lent la ore? Nu! Avea o memorie slabă? Nu! Lui îi lipsea bunul-simţ. El nu îşi putea controla apetitul sexual. Sexul este legal şi bun; dar tânărul din Proverbe, pentru că nu ştia să îşi utilizeze mintea, a mers la casa unei prostituate. În consecinţă, el era ca „boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă, ca pasărea care dă buzna în laţ, fără să ştie că o va costa viaţa” (v. 22, 23). Folosirea nepotrivită a sexului va ajunge să îţi sfâşie inima.

  Capcana în care a căzut tânărul din Proverbele 7 a fost cea a sexului interzis. A ta care este? În ce capcană eşti tu prins acum? Dacă, asemenea sperietorii, îţi lipseşte creierul, cere-I lui Dumnezeu să îţi dea creier. Nu fi un descreierat.

  #cereînţelepciune

  Eşti descreierat? - 2017. Capcana în care a căzut tânărul din Proverbele 7 a fost cea a sexului interzis. A ta care este? În ce capcană eşti tu prins acum? Dacă, asemenea sperietorii, îţi lipseşte creierul, cere-I lui Dumnezeu să îţi dea creier. Nu fi un descreierat. #cereînţelepciune
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...