Articolul precedentAdevărata măsură a succesului
  Articolul următorPace deplină

  Uneşte punctele

  Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire. (Geneza 45:7)

  Astăzi vom vorbi din nou despre Steve Jobs. La vârsta de douăzeci de ani, împreună cu Steve Wozniak, el a fondat compania Apple. În timp ce, de exemplu, Bill Gates şi-a stabilit obiectivul de a pune un calculator în fiecare instituţie publică, odată cu crearea dispozitivelor iPod, iPhone şi iPad, Steve Jobs a pus un calculator în mâna fiecăruia dintre noi.

  Astăzi aş dori să îţi atrag atenţia asupra unui episod concret din viaţa lui Jobs. În 2005, el a fost invitat să susţină un discurs la ceremonia de acordare a diplomelor la Universitatea Stanford. La un moment dat în discursul lui, el i-a motivat pe absolvenţi să „unească punctele” din viaţa lor. Cu acea ocazie le-a prezentat exemplul personal, explicându-le ce voia să spună prin „unirea punctelor”.

  Cu zece ani înainte de fondarea companiei Apple, el a urmat un curs de caligrafie. „La acel moment, spunea el, eu nu ştiam că acel curs urma să mă ajute.” Dar în timp ce lucra la primul Macintosh, totul a devenit foarte clar. El a mai spus: „Nu vei putea uni punctele mergând înainte, acest lucru se face doar pornind de la final înspre început.”

  Ţi-ai dorit şi tu vreodată să uneşti punctele? Sunt sigur că da. Când priveşti pagina, nimic nu pare să aibă sens; când te uiţi la un singur punct, acesta pare să nu aibă nicio valoare; dar, când începi să uneşti punctele, vei observa cum, progresiv, imaginea prinde formă. Cred că experienţa lui Iosif este un exemplu excelent al felului în care se pot „uni punctele”. Fraţii lui l-au aruncat într-o fântână. Ei l-au vândut ca sclav. A lucrat ca slujitor în casa lui Potifar. A fost aruncat în închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o. Viaţa lui părea un fiasco! Dar după ce a „unit punctele”, el a putut spune: „Dumnezeu m-a trimis, El a avut un plan şi astăzi, totul este clar şi pentru mine!”

  Viaţa ta este asemenea unui joc al răbdării, pentru a „uni punctele”. Deşi acum ai impresia că nimic nu merge bine, mai târziu vei descoperi că totul a făcut parte din planul lui Dumnezeu pentru tine. Dacă treci prin clipe dificile, nu înceta să te încrezi în Isus. Nu vei putea uni punctele mergând înainte, ci doar privind înapoi. Deşi va fi nevoie de puţin timp pentru a vedea tabloul complet, nu îţi pierde credinţa. Dumnezeu este cel care ţine totul sub control.

  #Dumnezeuelacontrol #uneştepunctele

  Uneşte punctele - 2017. Dacă treci prin clipe dificile, nu înceta să te încrezi în Isus. Nu vei putea uni punctele mergând înainte, ci doar privind înapoi. Deşi va fi nevoie de puţin timp pentru a vedea tabloul complet, nu îţi pierde credinţa. Dumnezeu este cel care ţine totul sub control. #Dumnezeuelacontrol #uneştepunctele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...