Articolul precedentAdevărata măsură a succesului
  Articolul următorPace deplină

  Uneşte punctele

  Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire. (Geneza 45:7)

  Astăzi vom vorbi din nou despre Steve Jobs. La vârsta de douăzeci de ani, împreună cu Steve Wozniak, el a fondat compania Apple. În timp ce, de exemplu, Bill Gates şi-a stabilit obiectivul de a pune un calculator în fiecare instituţie publică, odată cu crearea dispozitivelor iPod, iPhone şi iPad, Steve Jobs a pus un calculator în mâna fiecăruia dintre noi.

  Astăzi aş dori să îţi atrag atenţia asupra unui episod concret din viaţa lui Jobs. În 2005, el a fost invitat să susţină un discurs la ceremonia de acordare a diplomelor la Universitatea Stanford. La un moment dat în discursul lui, el i-a motivat pe absolvenţi să „unească punctele” din viaţa lor. Cu acea ocazie le-a prezentat exemplul personal, explicându-le ce voia să spună prin „unirea punctelor”.

  Cu zece ani înainte de fondarea companiei Apple, el a urmat un curs de caligrafie. „La acel moment, spunea el, eu nu ştiam că acel curs urma să mă ajute.” Dar în timp ce lucra la primul Macintosh, totul a devenit foarte clar. El a mai spus: „Nu vei putea uni punctele mergând înainte, acest lucru se face doar pornind de la final înspre început.”

  Ţi-ai dorit şi tu vreodată să uneşti punctele? Sunt sigur că da. Când priveşti pagina, nimic nu pare să aibă sens; când te uiţi la un singur punct, acesta pare să nu aibă nicio valoare; dar, când începi să uneşti punctele, vei observa cum, progresiv, imaginea prinde formă. Cred că experienţa lui Iosif este un exemplu excelent al felului în care se pot „uni punctele”. Fraţii lui l-au aruncat într-o fântână. Ei l-au vândut ca sclav. A lucrat ca slujitor în casa lui Potifar. A fost aruncat în închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o. Viaţa lui părea un fiasco! Dar după ce a „unit punctele”, el a putut spune: „Dumnezeu m-a trimis, El a avut un plan şi astăzi, totul este clar şi pentru mine!”

  Viaţa ta este asemenea unui joc al răbdării, pentru a „uni punctele”. Deşi acum ai impresia că nimic nu merge bine, mai târziu vei descoperi că totul a făcut parte din planul lui Dumnezeu pentru tine. Dacă treci prin clipe dificile, nu înceta să te încrezi în Isus. Nu vei putea uni punctele mergând înainte, ci doar privind înapoi. Deşi va fi nevoie de puţin timp pentru a vedea tabloul complet, nu îţi pierde credinţa. Dumnezeu este cel care ţine totul sub control.

  #Dumnezeuelacontrol #uneştepunctele

  Uneşte punctele - 2017. Dacă treci prin clipe dificile, nu înceta să te încrezi în Isus. Nu vei putea uni punctele mergând înainte, ci doar privind înapoi. Deşi va fi nevoie de puţin timp pentru a vedea tabloul complet, nu îţi pierde credinţa. Dumnezeu este cel care ţine totul sub control.

#Dumnezeuelacontrol #uneştepunctele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...