Uneşte punctele

Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire. (Geneza 45:7)

Astăzi vom vorbi din nou despre Steve Jobs. La vârsta de douăzeci de ani, împreună cu Steve Wozniak, el a fondat compania Apple. În timp ce, de exemplu, Bill Gates şi-a stabilit obiectivul de a pune un calculator în fiecare instituţie publică, odată cu crearea dispozitivelor iPod, iPhone şi iPad, Steve Jobs a pus un calculator în mâna fiecăruia dintre noi.

Astăzi aş dori să îţi atrag atenţia asupra unui episod concret din viaţa lui Jobs. În 2005, el a fost invitat să susţină un discurs la ceremonia de acordare a diplomelor la Universitatea Stanford. La un moment dat în discursul lui, el i-a motivat pe absolvenţi să „unească punctele” din viaţa lor. Cu acea ocazie le-a prezentat exemplul personal, explicându-le ce voia să spună prin „unirea punctelor”.

Cu zece ani înainte de fondarea companiei Apple, el a urmat un curs de caligrafie. „La acel moment, spunea el, eu nu ştiam că acel curs urma să mă ajute.” Dar în timp ce lucra la primul Macintosh, totul a devenit foarte clar. El a mai spus: „Nu vei putea uni punctele mergând înainte, acest lucru se face doar pornind de la final înspre început.”

Ţi-ai dorit şi tu vreodată să uneşti punctele? Sunt sigur că da. Când priveşti pagina, nimic nu pare să aibă sens; când te uiţi la un singur punct, acesta pare să nu aibă nicio valoare; dar, când începi să uneşti punctele, vei observa cum, progresiv, imaginea prinde formă. Cred că experienţa lui Iosif este un exemplu excelent al felului în care se pot „uni punctele”. Fraţii lui l-au aruncat într-o fântână. Ei l-au vândut ca sclav. A lucrat ca slujitor în casa lui Potifar. A fost aruncat în închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o. Viaţa lui părea un fiasco! Dar după ce a „unit punctele”, el a putut spune: „Dumnezeu m-a trimis, El a avut un plan şi astăzi, totul este clar şi pentru mine!”

Viaţa ta este asemenea unui joc al răbdării, pentru a „uni punctele”. Deşi acum ai impresia că nimic nu merge bine, mai târziu vei descoperi că totul a făcut parte din planul lui Dumnezeu pentru tine. Dacă treci prin clipe dificile, nu înceta să te încrezi în Isus. Nu vei putea uni punctele mergând înainte, ci doar privind înapoi. Deşi va fi nevoie de puţin timp pentru a vedea tabloul complet, nu îţi pierde credinţa. Dumnezeu este cel care ţine totul sub control.

#Dumnezeuelacontrol #uneştepunctele

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor