Articolul precedentPace deplină
  Articolul următorLuându-te la întrecere cu caii

  Clubul 99

  Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi. (Evrei 13:5)

  Cu ceva vreme în urmă am citit despre un rege care nu era fericit deloc. Unul dintre servitorii lui cânta toată ziua. Intrigat de fericirea slujitorului, monarhul întrebă: „De ce eşti întotdeauna fericit?” „Pentru că familia mea şi cu mine suntem mulţumiţi cu ce avem”, răspunse de îndată slujitorul.

  Mai târziu, regele îl chemă pe consilierul lui şi îl întrebă de ce el, deşi avea tot ce îi dorea inima, nu putea fi fericit, în timp ce slujitorul lui, deşi era foarte sărac, radia de fericire tot timpul. „Maiestatea voastră, spuse consilierul, eu cred că slujitorul nu a făcut parte niciodată din clubul 99”. „Ce este clubul 99?” întrebă regele. „Pentru a afla ce înseamnă clubul 99, va trebui să puneţi 99 de bucăţi de
  aur într-o sacoşă şi să o lăsaţi la uşa servitorului.”

  Regele luă seama la vorbele consilierului. Când slujitorul a văzut sacoşa, a luat-o, a deschis-o, a scos un ţipăt puternic de bucurie şi a început să numere bucăţile. După ce le-a numărat de mai multe ori, a verificat din nou să vadă dacă în sacoşă erau doar 99 de bucăţi. Acum îşi dorea să aibă şi bucata cu numărul o sută. Şi-a petrecut întreaga zi în căutarea bucăţii care lipsea. Pentru că nu a găsit-o, a hotărât să lucreze cu şi mai mare avânt pentru a câştiga bucata de aur pentru a ajunge la o sută. Când voi avea 100 de bucăţi, îşi spunea el, voi fi un om fericit!

  Din acel moment, viaţa lui s-a schimbat radical. Muncind fără încetare, el a devenit o persoană morocănoasă, se comporta urât cu familia şi încetase să mai cânte în timp ce îşi îndeplinea sarcinile.

  Observând o schimbare atât de radicală, regele îl întrebă pe consilierul lui care era motivul. „Maiestatea voastră, spuse consilierul, slujitorul face parte acum din clubul 99. Din acest club fac parte cei care, având tot ce au nevoie pentru a fi fericiţi, nu sunt niciodată fericiţi, deoarece ei întotdeauna doresc să aibă ceea ce nu au. Ei sunt cei care îşi spun în sinea lor: „Dacă aş putea avea…, aş fi fericit.”

  Tu eşti fericit sau faci parte din clubul 99? Un tânăr fericit trăieşte prezentul cu bucurie, nu se plânge de ceea ce nu are, se bucură de ceea ce are şi se încrede pe deplin în Dumnezeu. Psalmistul spune: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!” (Psalmii 118:24).

  #clubul99 #mulţumeşte-tecuceai

  Clubul 99 - 2017. Tu eşti fericit sau faci parte din clubul 99? Un tânăr fericit trăieşte prezentul cu bucurie, nu se plânge de ceea ce nu are, se bucură de ceea ce are şi se încrede pe deplin în Dumnezeu. Psalmistul spune: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!” (Psalmii 118:24).

#clubul99 #mulţumeşte-tecuceai
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...