Clubul 99

Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi. (Evrei 13:5)

Cu ceva vreme în urmă am citit despre un rege care nu era fericit deloc. Unul dintre servitorii lui cânta toată ziua. Intrigat de fericirea slujitorului, monarhul întrebă: „De ce eşti întotdeauna fericit?” „Pentru că familia mea şi cu mine suntem mulţumiţi cu ce avem”, răspunse de îndată slujitorul.

Mai târziu, regele îl chemă pe consilierul lui şi îl întrebă de ce el, deşi avea tot ce îi dorea inima, nu putea fi fericit, în timp ce slujitorul lui, deşi era foarte sărac, radia de fericire tot timpul. „Maiestatea voastră, spuse consilierul, eu cred că slujitorul nu a făcut parte niciodată din clubul 99”. „Ce este clubul 99?” întrebă regele. „Pentru a afla ce înseamnă clubul 99, va trebui să puneţi 99 de bucăţi de
aur într-o sacoşă şi să o lăsaţi la uşa servitorului.”

Regele luă seama la vorbele consilierului. Când slujitorul a văzut sacoşa, a luat-o, a deschis-o, a scos un ţipăt puternic de bucurie şi a început să numere bucăţile. După ce le-a numărat de mai multe ori, a verificat din nou să vadă dacă în sacoşă erau doar 99 de bucăţi. Acum îşi dorea să aibă şi bucata cu numărul o sută. Şi-a petrecut întreaga zi în căutarea bucăţii care lipsea. Pentru că nu a găsit-o, a hotărât să lucreze cu şi mai mare avânt pentru a câştiga bucata de aur pentru a ajunge la o sută. Când voi avea 100 de bucăţi, îşi spunea el, voi fi un om fericit!

Din acel moment, viaţa lui s-a schimbat radical. Muncind fără încetare, el a devenit o persoană morocănoasă, se comporta urât cu familia şi încetase să mai cânte în timp ce îşi îndeplinea sarcinile.

Observând o schimbare atât de radicală, regele îl întrebă pe consilierul lui care era motivul. „Maiestatea voastră, spuse consilierul, slujitorul face parte acum din clubul 99. Din acest club fac parte cei care, având tot ce au nevoie pentru a fi fericiţi, nu sunt niciodată fericiţi, deoarece ei întotdeauna doresc să aibă ceea ce nu au. Ei sunt cei care îşi spun în sinea lor: „Dacă aş putea avea…, aş fi fericit.”

Tu eşti fericit sau faci parte din clubul 99? Un tânăr fericit trăieşte prezentul cu bucurie, nu se plânge de ceea ce nu are, se bucură de ceea ce are şi se încrede pe deplin în Dumnezeu. Psalmistul spune: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!” (Psalmii 118:24).

#clubul99 #mulţumeşte-tecuceai

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor