Să facem cunoştinţă cu Hawking

  Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun. (1 Tesaloniceni 5:21)

  Se spune că Stephen Hawking este cel mai important fizician de după Albert Einstein. Dar, spre deosebire de Einstein, Hawking considera credinţa un element fără valoare pentru fiinţele umane. În 2014, într-un interviu publicat de ziarul spaniol El Mundo, Hawking îşi proclama ateismul şi susţinea că el nu crede în minuni, pentru că acestea „nu sunt compatibile cu ştiinţa”. Este curios faptul că însăşi experienţa lui Hawking este un exemplu grăitor că şi astăzi mai există minuni.

  Când Stephen avea douăzeci şi doi de ani, medicii i-au spus că suferea de scleroză laterală amiotrofică (ALS). ALS atacă direct sistemul nervos central şi provoacă o degenerare a celulelor care controlează mişcarea, ducând la paralizie totală. În caz că ai uitat, ALS a fost boala care, în 2014, a stat la baza unei campanii cu cuburi de gheaţă, „Ice Bucket Challenge,” la care au participat peste un miliard de persoane din întreaga lume. După ce au studiat îndeaproape evoluţia bolii, medicii l-au informat pe Stephen că mai avea de trăit doi sau trei ani. Ştii câţi ani au trecut de atunci? Mai bine de cincizeci de ani! Deşi Hawking nu credea, viaţa lui a dovedit că minunile sunt posibile. El a fost o minune ambulantă!

  Deoarece eu cred în relatarea biblică despre creaţiune, aş vrea să îmi exprim dezaprobarea faţă de versiunea lui Hawking cu privire la originea vieţii. Dar chiar şi aşa, nu aş putea să nu recunosc că el posedă o virtute demnă de admiraţie: Hawking nu s-a dat niciodată bătut! În ciuda bolii sale, el s-a căsătorit, a avut trei copii şi şi-a continuat studiile în astrofizică. Deşi nu mai putea umbla, el a susţinut cursuri şi conferinţe chiar din scaunul cu rotile. În 1985, când şi-a pierdut şi capacitatea de a vorbi, s-a folosit de un sintetizator de voce pentru a-şi putea continua activitatea profesională. Deşi viaţa lui Hawking ni se pare atât de sumbră, doar cu nori negri, el a ştiut să se înalţe deasupra tragediei din viaţa lui.

  Cuvântul lui Dumnezeu declară: „Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun (1 Tesaloniceni 5:21). Am putea dezbate cu Hawking despre cosmogon, dar chiar şi pentru un ateu ca el, sunt multe lecţii de învăţat. Hawking ne-a învăţat că Dumnezeu continuă să facă minuni şi că noi nu trebuie să punem armele jos niciodată.

  #nuabandona

  Să facem cunoştinţă cu Hawking - 2017. Hawking ne-a învăţat că Dumnezeu continuă să facă minuni şi că noi nu trebuie să punem armele jos niciodată.

#nuabandona
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.