Să facem cunoştinţă cu Hawking

Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun. (1 Tesaloniceni 5:21)

Se spune că Stephen Hawking este cel mai important fizician de după Albert Einstein. Dar, spre deosebire de Einstein, Hawking considera credinţa un element fără valoare pentru fiinţele umane. În 2014, într-un interviu publicat de ziarul spaniol El Mundo, Hawking îşi proclama ateismul şi susţinea că el nu crede în minuni, pentru că acestea „nu sunt compatibile cu ştiinţa”. Este curios faptul că însăşi experienţa lui Hawking este un exemplu grăitor că şi astăzi mai există minuni.

Când Stephen avea douăzeci şi doi de ani, medicii i-au spus că suferea de scleroză laterală amiotrofică (ALS). ALS atacă direct sistemul nervos central şi provoacă o degenerare a celulelor care controlează mişcarea, ducând la paralizie totală. În caz că ai uitat, ALS a fost boala care, în 2014, a stat la baza unei campanii cu cuburi de gheaţă, „Ice Bucket Challenge,” la care au participat peste un miliard de persoane din întreaga lume. După ce au studiat îndeaproape evoluţia bolii, medicii l-au informat pe Stephen că mai avea de trăit doi sau trei ani. Ştii câţi ani au trecut de atunci? Mai bine de cincizeci de ani! Deşi Hawking nu credea, viaţa lui a dovedit că minunile sunt posibile. El a fost o minune ambulantă!

Deoarece eu cred în relatarea biblică despre creaţiune, aş vrea să îmi exprim dezaprobarea faţă de versiunea lui Hawking cu privire la originea vieţii. Dar chiar şi aşa, nu aş putea să nu recunosc că el posedă o virtute demnă de admiraţie: Hawking nu s-a dat niciodată bătut! În ciuda bolii sale, el s-a căsătorit, a avut trei copii şi şi-a continuat studiile în astrofizică. Deşi nu mai putea umbla, el a susţinut cursuri şi conferinţe chiar din scaunul cu rotile. În 1985, când şi-a pierdut şi capacitatea de a vorbi, s-a folosit de un sintetizator de voce pentru a-şi putea continua activitatea profesională. Deşi viaţa lui Hawking ni se pare atât de sumbră, doar cu nori negri, el a ştiut să se înalţe deasupra tragediei din viaţa lui.

Cuvântul lui Dumnezeu declară: „Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun (1 Tesaloniceni 5:21). Am putea dezbate cu Hawking despre cosmogon, dar chiar şi pentru un ateu ca el, sunt multe lecţii de învăţat. Hawking ne-a învăţat că Dumnezeu continuă să facă minuni şi că noi nu trebuie să punem armele jos niciodată.

#nuabandona

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video