Articolul precedentPărți ale întregului
  Articolul următorInfarct la 27 de ani!

  Un ateu pe care Dumnezeu îl iubeşte

  Căci bărbatul necredincios este sfinţit prin nevasta credincioasă. (1 Corinteni 7:14)

  Dacă un ateu precum Stephen Hawking a putut rămâne activ în ciuda adversităţilor pe care a trebuit să le înfrunte, acest lucru nu indică faptul că la urma urmei nu e nicio diferenţă dacă alegi sau nu să crezi în Dumnezeu? În realitate, pentru a înţelege în parte ceea ce am spus şi ieri, trebuie să aflăm puţin mai multe despre viaţa acestui geniu din secolul XXI. Trebuie să luăm în considerare şi următoarea declaraţie făcută de însuşi Hawking: „Practic, toată viaţa de adult am suferit de o boală a neuronilor motorii. Dar chiar şi aşa, acest lucru nu m-a împiedicat să am o familie foarte frumoasă şi să am reuşite personale. Toate acestea au fost posibile mulţumită ajutorului lui Jane, a copiilor mei şi a unui număr mare de persoane şi organizaţii.”

  Vreau să ne oprim într-un punct din declaraţia lui: „Mulţumită ajutorului lui Jane.” Jane, de credinţă creştină, a fost prima soţie a omului de ştiinţă. Datorită credinţei perseverente a acestei femei, Stephen a putut supravieţui unuia dintre cele mai critice momente din viaţa lui. În 1985, pe când era la Geneva, în Elveţia, o pneumonie severă l-a pus pe Hawking în braţele morţii. Medicii au sunat-o pe Jane, cerându-i să vină de urgenţă la spital. Când a ajuns, medicii i-au spus că boala era foarte gravă şi că nu mai aveau ce să facă. Ei o chemaseră pentru a-şi da acordul să îl deconecteze de la aparatele care îl ţineau în viaţă. Jane a reflectat puţin în sinea ei: Ce sfârşit umilitor pentru cineva care a luptat atât de eroic toată viaţa lui! Ce negare a tuturor luptelor pe care eu personal le-am dat! Răspunsul ei a fost imediat şi rapid: „Stephen trebuie să trăiască.” Ştii ce a făcut după aceea? Ea a apelat la Dumnezeu în rugăciune, spunând: „Te rog, Doamne, dă-i viaţă lui Stephen!” Dumnezeu i-a păstrat viaţa omului de ştiinţă necredincios. Ateismul lui Hawking nu l-a împiedicat niciodată pe Dumnezeu să îl ajute.

  Într-un interviu, Jane declara că ateismul lui Hawking „nu putea să îi ofere nici consolare, nici bunăstare, nici speranţă, în raport cu condiţia umană”. Dar, credinţa a putut aduce toate aceste lucruri. Tocmai de aceea Jane a respins ateismul şi a îmbrăţişat credinţa, cea care i-a adus consolare, bunăstare şi speranţă soţului ei necredincios. Eşti şi tu aproape pe punctul de a-ţi folosi credinţa ta în Dumnezeu pentru a ataca sau pentru a-l consola pe cel care nu crede la fel ca tine? Niciodată să nu uiţi că Dumnezeu îi iubeşte şi pe atei.

  #Dumnezeuiubeşteateii #Dumnezeuestedragoste

  Un ateu pe care Dumnezeu îl iubeşte - 2017. Eşti şi tu aproape pe punctul de a-ţi folosi credinţa ta în Dumnezeu pentru a ataca sau pentru a-l consola pe cel care nu crede la fel ca tine? Niciodată să nu uiţi că Dumnezeu îi iubeşte şi pe atei. #Dumnezeuiubeşteateii #Dumnezeuestedragoste
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...