Articolul precedentPărți ale întregului
  Articolul următorInfarct la 27 de ani!

  Un ateu pe care Dumnezeu îl iubeşte

  Căci bărbatul necredincios este sfinţit prin nevasta credincioasă. (1 Corinteni 7:14)

  Dacă un ateu precum Stephen Hawking a putut rămâne activ în ciuda adversităţilor pe care a trebuit să le înfrunte, acest lucru nu indică faptul că la urma urmei nu e nicio diferenţă dacă alegi sau nu să crezi în Dumnezeu? În realitate, pentru a înţelege în parte ceea ce am spus şi ieri, trebuie să aflăm puţin mai multe despre viaţa acestui geniu din secolul XXI. Trebuie să luăm în considerare şi următoarea declaraţie făcută de însuşi Hawking: „Practic, toată viaţa de adult am suferit de o boală a neuronilor motorii. Dar chiar şi aşa, acest lucru nu m-a împiedicat să am o familie foarte frumoasă şi să am reuşite personale. Toate acestea au fost posibile mulţumită ajutorului lui Jane, a copiilor mei şi a unui număr mare de persoane şi organizaţii.”

  Vreau să ne oprim într-un punct din declaraţia lui: „Mulţumită ajutorului lui Jane.” Jane, de credinţă creştină, a fost prima soţie a omului de ştiinţă. Datorită credinţei perseverente a acestei femei, Stephen a putut supravieţui unuia dintre cele mai critice momente din viaţa lui. În 1985, pe când era la Geneva, în Elveţia, o pneumonie severă l-a pus pe Hawking în braţele morţii. Medicii au sunat-o pe Jane, cerându-i să vină de urgenţă la spital. Când a ajuns, medicii i-au spus că boala era foarte gravă şi că nu mai aveau ce să facă. Ei o chemaseră pentru a-şi da acordul să îl deconecteze de la aparatele care îl ţineau în viaţă. Jane a reflectat puţin în sinea ei: Ce sfârşit umilitor pentru cineva care a luptat atât de eroic toată viaţa lui! Ce negare a tuturor luptelor pe care eu personal le-am dat! Răspunsul ei a fost imediat şi rapid: „Stephen trebuie să trăiască.” Ştii ce a făcut după aceea? Ea a apelat la Dumnezeu în rugăciune, spunând: „Te rog, Doamne, dă-i viaţă lui Stephen!” Dumnezeu i-a păstrat viaţa omului de ştiinţă necredincios. Ateismul lui Hawking nu l-a împiedicat niciodată pe Dumnezeu să îl ajute.

  Într-un interviu, Jane declara că ateismul lui Hawking „nu putea să îi ofere nici consolare, nici bunăstare, nici speranţă, în raport cu condiţia umană”. Dar, credinţa a putut aduce toate aceste lucruri. Tocmai de aceea Jane a respins ateismul şi a îmbrăţişat credinţa, cea care i-a adus consolare, bunăstare şi speranţă soţului ei necredincios. Eşti şi tu aproape pe punctul de a-ţi folosi credinţa ta în Dumnezeu pentru a ataca sau pentru a-l consola pe cel care nu crede la fel ca tine? Niciodată să nu uiţi că Dumnezeu îi iubeşte şi pe atei.

  #Dumnezeuiubeşteateii #Dumnezeuestedragoste

  Un ateu pe care Dumnezeu îl iubeşte - 2017. Eşti şi tu aproape pe punctul de a-ţi folosi credinţa ta în Dumnezeu pentru a ataca sau pentru a-l consola pe cel care nu crede la fel ca tine? Niciodată să nu uiţi că Dumnezeu îi iubeşte şi pe atei.

#Dumnezeuiubeşteateii #Dumnezeuestedragoste
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...