Cea mai bună moştenire

Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos. (Romani 8:17)

În testamentul prinţesei Diana se prevedea că la moartea ei, toată averea ei, care includea bani, bijuterii, îmbrăcăminte şi alte obiecte personale, avea să fie împărţită în două părţi egale între cei doi copii ai ei: William şi Harry. Când prinţesa a murit, în 31 august 1997, într-un tragic accident la Paris, averea ei se ridica la mai mult de douăzeci de milioane de dolari. Dar moştenitorii nu au primit această avere decât la vârsta de treizeci de ani. William, băiatul cel mare, a trebuit să aştepte până în 2012 ca să îşi primească partea, iar Harry, până în 2014. În timpul acestor ani, investiţiile şi dobânzile au transformat cele douăzeci de milioane în peste treizeci de milioane. La momentul potrivit, fiecare prinţ şi-a primit partea care îi revenea.

Un lucru putem afirma fără să greşim: nu ar fi rău să primim în dar la ziua de naştere o moştenire de cincisprezece milioane de dolari. Dar acest lucru s-ar putea dovedi dificil pentru oricare dintre noi. Şi totuşi noi, toate fiinţele umane, avem dreptul la o moştenire care depăşeşte infinit valoarea oricărei moşteniri pământeşti. Fiind copii ai lui Dumnezeu, fiecare dintre noi poate primi o moştenire veşnică „nestricăcioasă, neîntinată şi care nu se poate vesteji” (1 Petru 1:4).

Biblia ne oferă o imagine a ceea ce vor primi copiii lui Dumnezeu. Descriind aceste lucruri, Ioan foloseşte următoarele cuvinte: „Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor” (Apocalipsa 21:1-3).

Apoi, în versetul 7, apostolul spune: „Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri.” Oare aceste lucruri nu valorează mai mult decât o avere de treizeci de milioane? Dar ştii ce e şi mai bun decât atât? Este faptul că atunci când ne vom primi moştenirea, Tatăl nostru cel ceresc nu va fi mort; El va fi împreună cu noi toată veşnicia.

#omoşteniremaibună

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor