Articolul precedentInfarct la 27 de ani!
  Articolul următorDragoste în acțiune

  Cea mai bună moştenire

  Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos. (Romani 8:17)

  În testamentul prinţesei Diana se prevedea că la moartea ei, toată averea ei, care includea bani, bijuterii, îmbrăcăminte şi alte obiecte personale, avea să fie împărţită în două părţi egale între cei doi copii ai ei: William şi Harry. Când prinţesa a murit, în 31 august 1997, într-un tragic accident la Paris, averea ei se ridica la mai mult de douăzeci de milioane de dolari. Dar moştenitorii nu au primit această avere decât la vârsta de treizeci de ani. William, băiatul cel mare, a trebuit să aştepte până în 2012 ca să îşi primească partea, iar Harry, până în 2014. În timpul acestor ani, investiţiile şi dobânzile au transformat cele douăzeci de milioane în peste treizeci de milioane. La momentul potrivit, fiecare prinţ şi-a primit partea care îi revenea.

  Un lucru putem afirma fără să greşim: nu ar fi rău să primim în dar la ziua de naştere o moştenire de cincisprezece milioane de dolari. Dar acest lucru s-ar putea dovedi dificil pentru oricare dintre noi. Şi totuşi noi, toate fiinţele umane, avem dreptul la o moştenire care depăşeşte infinit valoarea oricărei moşteniri pământeşti. Fiind copii ai lui Dumnezeu, fiecare dintre noi poate primi o moştenire veşnică „nestricăcioasă, neîntinată şi care nu se poate vesteji” (1 Petru 1:4).

  Biblia ne oferă o imagine a ceea ce vor primi copiii lui Dumnezeu. Descriind aceste lucruri, Ioan foloseşte următoarele cuvinte: „Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor” (Apocalipsa 21:1-3).

  Apoi, în versetul 7, apostolul spune: „Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri.” Oare aceste lucruri nu valorează mai mult decât o avere de treizeci de milioane? Dar ştii ce e şi mai bun decât atât? Este faptul că atunci când ne vom primi moştenirea, Tatăl nostru cel ceresc nu va fi mort; El va fi împreună cu noi toată veşnicia.

  #omoşteniremaibună

  Cea mai bună moştenire - 2017. Atunci când ne vom primi moştenirea, Tatăl nostru cel ceresc nu va fi mort; El va fi împreună cu noi toată veşnicia. #omoşteniremaibună
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...