Un minut este suficient

Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

Unul dintre programele mele preferate de la Radio Amancer Internacional era „Un minut este suficient pentru a avea o idee bună”. În acest program, moderatorul, Omar Medina, încerca în doar 60 de secunde să lase în mintea şi spiritul ascultătorilor săi, un concept capabil de a le transforma viaţa. Acest program a influenţat foarte mult modul meu de percepere a valorilor în doar un minut, deoarece atunci am înţeles că acel timp scurt era suficient pentru a afla ceva de valoare. De fapt, foarte multe lucruri se întâmplă în 60 de secunde. De exemplu, conform publicaţiei The Atlantic, în fiecare minut: 25 de americani obţin un paşaport, 52 de avioane decolează în întreaga lume, 58 de cupluri se căsătoresc, 144 de persoane îşi schimbă reşedinţa, 11 319 colete sunt livrate de UPS şi 243 000 de poze sunt încărcate pe Facebook.

Nu ţi se pare că fiecare minut este plin de evenimente foarte importante? În mai multe ocazii, marea diferenţă dintre cel care atinge succesul şi cel care ajunge la eşec constă în felul în care acesta foloseşte în fiecare zi cele 1 440 de minute din zi. Ghandi a declarat următoarele: „Minutul care trece nu mai poate fi recuperat. Ştiind acest lucru, cum putem irosi atât de multe ore?” De fiecare dată când trec 60 de secunde, o bucăţică din viitorul nostru ne scapă din mâini. Ce faci tu, chiar acum, cu minutele acestea?

Autoarea creştină Ellen White scria o afirmaţie care ar trebui să fie inscripţionată cu litere de aur în fiinţa noastră: „De folosirea dreaptă a timpului nostru depinde succesul în dobândirea cunoştinţei şi în cultivarea minţii […]. Un scop hotărât, o silinţă stăruitoare şi o economisire foarte grijulie a timpului vor face în stare pe oameni să dobândească cunoştinţe şi o cultură intelectuală care îi vor califica spre a ocupa orice poziţie influentă şi folositoare” (Parabolele Domnului Isus, cap. 25, p. 298).

Morala nu este deloc complicată: dacă noi nu profităm la maximum de fiecare minut, vom sfârşi prin a pierde foarte mult. În consecinţă, ia seama la sfatul apostolului Pavel şi „răscumpără vremea” din viaţa ta (Efeseni 5:16). Un minut este atât de preţios, încât nu ai nevoie de mai mult timp pentru a-ţi preda viaţa lui Isus. Ai vrea să profiţi de acest minut pentru a-I cere lui Dumnezeu să îţi dea mântuirea?

#unminutajunge

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor