Articolul precedentDragoste în acțiune
  Articolul următorUmilindu-mă pentru binele lui

  Un minut este suficient

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Unul dintre programele mele preferate de la Radio Amancer Internacional era „Un minut este suficient pentru a avea o idee bună”. În acest program, moderatorul, Omar Medina, încerca în doar 60 de secunde să lase în mintea şi spiritul ascultătorilor săi, un concept capabil de a le transforma viaţa. Acest program a influenţat foarte mult modul meu de percepere a valorilor în doar un minut, deoarece atunci am înţeles că acel timp scurt era suficient pentru a afla ceva de valoare. De fapt, foarte multe lucruri se întâmplă în 60 de secunde. De exemplu, conform publicaţiei The Atlantic, în fiecare minut: 25 de americani obţin un paşaport, 52 de avioane decolează în întreaga lume, 58 de cupluri se căsătoresc, 144 de persoane îşi schimbă reşedinţa, 11 319 colete sunt livrate de UPS şi 243 000 de poze sunt încărcate pe Facebook.

  Nu ţi se pare că fiecare minut este plin de evenimente foarte importante? În mai multe ocazii, marea diferenţă dintre cel care atinge succesul şi cel care ajunge la eşec constă în felul în care acesta foloseşte în fiecare zi cele 1 440 de minute din zi. Ghandi a declarat următoarele: „Minutul care trece nu mai poate fi recuperat. Ştiind acest lucru, cum putem irosi atât de multe ore?” De fiecare dată când trec 60 de secunde, o bucăţică din viitorul nostru ne scapă din mâini. Ce faci tu, chiar acum, cu minutele acestea?

  Autoarea creştină Ellen White scria o afirmaţie care ar trebui să fie inscripţionată cu litere de aur în fiinţa noastră: „De folosirea dreaptă a timpului nostru depinde succesul în dobândirea cunoştinţei şi în cultivarea minţii […]. Un scop hotărât, o silinţă stăruitoare şi o economisire foarte grijulie a timpului vor face în stare pe oameni să dobândească cunoştinţe şi o cultură intelectuală care îi vor califica spre a ocupa orice poziţie influentă şi folositoare” (Parabolele Domnului Isus, cap. 25, p. 298).

  Morala nu este deloc complicată: dacă noi nu profităm la maximum de fiecare minut, vom sfârşi prin a pierde foarte mult. În consecinţă, ia seama la sfatul apostolului Pavel şi „răscumpără vremea” din viaţa ta (Efeseni 5:16). Un minut este atât de preţios, încât nu ai nevoie de mai mult timp pentru a-ţi preda viaţa lui Isus. Ai vrea să profiţi de acest minut pentru a-I cere lui Dumnezeu să îţi dea mântuirea?

  #unminutajunge

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...