Articolul precedentDragoste în acțiune
  Articolul următorUmilindu-mă pentru binele lui

  Un minut este suficient

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Unul dintre programele mele preferate de la Radio Amancer Internacional era „Un minut este suficient pentru a avea o idee bună”. În acest program, moderatorul, Omar Medina, încerca în doar 60 de secunde să lase în mintea şi spiritul ascultătorilor săi, un concept capabil de a le transforma viaţa. Acest program a influenţat foarte mult modul meu de percepere a valorilor în doar un minut, deoarece atunci am înţeles că acel timp scurt era suficient pentru a afla ceva de valoare. De fapt, foarte multe lucruri se întâmplă în 60 de secunde. De exemplu, conform publicaţiei The Atlantic, în fiecare minut: 25 de americani obţin un paşaport, 52 de avioane decolează în întreaga lume, 58 de cupluri se căsătoresc, 144 de persoane îşi schimbă reşedinţa, 11 319 colete sunt livrate de UPS şi 243 000 de poze sunt încărcate pe Facebook.

  Nu ţi se pare că fiecare minut este plin de evenimente foarte importante? În mai multe ocazii, marea diferenţă dintre cel care atinge succesul şi cel care ajunge la eşec constă în felul în care acesta foloseşte în fiecare zi cele 1 440 de minute din zi. Ghandi a declarat următoarele: „Minutul care trece nu mai poate fi recuperat. Ştiind acest lucru, cum putem irosi atât de multe ore?” De fiecare dată când trec 60 de secunde, o bucăţică din viitorul nostru ne scapă din mâini. Ce faci tu, chiar acum, cu minutele acestea?

  Autoarea creştină Ellen White scria o afirmaţie care ar trebui să fie inscripţionată cu litere de aur în fiinţa noastră: „De folosirea dreaptă a timpului nostru depinde succesul în dobândirea cunoştinţei şi în cultivarea minţii […]. Un scop hotărât, o silinţă stăruitoare şi o economisire foarte grijulie a timpului vor face în stare pe oameni să dobândească cunoştinţe şi o cultură intelectuală care îi vor califica spre a ocupa orice poziţie influentă şi folositoare” (Parabolele Domnului Isus, cap. 25, p. 298).

  Morala nu este deloc complicată: dacă noi nu profităm la maximum de fiecare minut, vom sfârşi prin a pierde foarte mult. În consecinţă, ia seama la sfatul apostolului Pavel şi „răscumpără vremea” din viaţa ta (Efeseni 5:16). Un minut este atât de preţios, încât nu ai nevoie de mai mult timp pentru a-ţi preda viaţa lui Isus. Ai vrea să profiţi de acest minut pentru a-I cere lui Dumnezeu să îţi dea mântuirea?

  #unminutajunge

  Un minut este suficient - 2017. Dacă noi nu profităm la maximum de fiecare minut, vom sfârşi prin a pierde foarte mult. Un minut este atât de preţios, încât nu ai nevoie de mai mult timp pentru a-ţi preda viaţa lui Isus. Ai vrea să profiţi de acest minut pentru a-I cere lui Dumnezeu să îţi dea mântuirea?

#unminutajunge
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!