Articolul precedentDragoste în acțiune
  Articolul următorUmilindu-mă pentru binele lui

  Un minut este suficient

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Unul dintre programele mele preferate de la Radio Amancer Internacional era „Un minut este suficient pentru a avea o idee bună”. În acest program, moderatorul, Omar Medina, încerca în doar 60 de secunde să lase în mintea şi spiritul ascultătorilor săi, un concept capabil de a le transforma viaţa. Acest program a influenţat foarte mult modul meu de percepere a valorilor în doar un minut, deoarece atunci am înţeles că acel timp scurt era suficient pentru a afla ceva de valoare. De fapt, foarte multe lucruri se întâmplă în 60 de secunde. De exemplu, conform publicaţiei The Atlantic, în fiecare minut: 25 de americani obţin un paşaport, 52 de avioane decolează în întreaga lume, 58 de cupluri se căsătoresc, 144 de persoane îşi schimbă reşedinţa, 11 319 colete sunt livrate de UPS şi 243 000 de poze sunt încărcate pe Facebook.

  Nu ţi se pare că fiecare minut este plin de evenimente foarte importante? În mai multe ocazii, marea diferenţă dintre cel care atinge succesul şi cel care ajunge la eşec constă în felul în care acesta foloseşte în fiecare zi cele 1 440 de minute din zi. Ghandi a declarat următoarele: „Minutul care trece nu mai poate fi recuperat. Ştiind acest lucru, cum putem irosi atât de multe ore?” De fiecare dată când trec 60 de secunde, o bucăţică din viitorul nostru ne scapă din mâini. Ce faci tu, chiar acum, cu minutele acestea?

  Autoarea creştină Ellen White scria o afirmaţie care ar trebui să fie inscripţionată cu litere de aur în fiinţa noastră: „De folosirea dreaptă a timpului nostru depinde succesul în dobândirea cunoştinţei şi în cultivarea minţii […]. Un scop hotărât, o silinţă stăruitoare şi o economisire foarte grijulie a timpului vor face în stare pe oameni să dobândească cunoştinţe şi o cultură intelectuală care îi vor califica spre a ocupa orice poziţie influentă şi folositoare” (Parabolele Domnului Isus, cap. 25, p. 298).

  Morala nu este deloc complicată: dacă noi nu profităm la maximum de fiecare minut, vom sfârşi prin a pierde foarte mult. În consecinţă, ia seama la sfatul apostolului Pavel şi „răscumpără vremea” din viaţa ta (Efeseni 5:16). Un minut este atât de preţios, încât nu ai nevoie de mai mult timp pentru a-ţi preda viaţa lui Isus. Ai vrea să profiţi de acest minut pentru a-I cere lui Dumnezeu să îţi dea mântuirea?

  #unminutajunge

  Un minut este suficient - 2017. Dacă noi nu profităm la maximum de fiecare minut, vom sfârşi prin a pierde foarte mult. Un minut este atât de preţios, încât nu ai nevoie de mai mult timp pentru a-ţi preda viaţa lui Isus. Ai vrea să profiţi de acest minut pentru a-I cere lui Dumnezeu să îţi dea mântuirea? #unminutajunge
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...