Trăieşte aşa cum îţi cere Dumnezeu

  Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus. (Romani 8:1)

  Mulţi dintre noi am auzit de numele Fiorello La Guardia datorită aeroportului din New York care îi poartă numele. Noi ştim că el a fost marele primar al oraşului New York între 1935 şi 1945. În tot acest timp, mulţi dintre noi trec cu vederea faptul că La Guardia a fost şi judecător într-un tribunal de corecţie. Într-o zi, înaintea lui a fost prezentat cazul unui bărbat care furase o pâine. Interogat cu privire la infracţiunea comisă, inculpatul şi-a recunoscut greşeala şi l-a asigurat pe judecător că făcuse acea faptă nu pentru că era un criminal, ci pentru că trebuia să dea de mâncare familiei sale. După ce a ascultat mărturia hoţului, La Guardia l-a declarat vinovat şi l-a condamnat la plata unei
  amenzi de zece dolari.

  Dacă bărbatul nu avea bani nici să îşi cumpere o bucată de pâine, cum avea el să plătească amenda? În acel moment s-a văzut măreţia lui La Guardia. Şi-a scos din portofel o bancnotă de câţiva dolari şi, adresându-se bărbatului, i-a spus: „Vreau să îţi plătesc amenda.” Apoi îi porunci aprodului să adune câte 50 de cenţi de la toate persoanele prezente în sală şi să îi dea suma strânsă bărbatului pentru a nu mai fi nevoit să fure, dar şi pentru a-şi hrăni familia. De ce a făcut acest lucru? Pentru că, în opinia lui La Guardia, toţi erau vinovaţi pentru faptul că cineva era nevoit să fure pentru a putea supravieţui. La Guardia a făcut două alegeri: 1) a plătit amenda hoţului şi 2) i-a dat cele necesare pentru a nu mai fura. Judecătorul ştia că bietul om nu avea nevoie să audă un discurs despre etică, ci o soluţie materială la problemele lui. Oare nu la fel a făcut şi Dumnezeu pentru noi?

  Cu toţii am fost acuzaţi înaintea tribunalului divin pentru că am încălcat Legea lui Dumnezeu. Acest lucru este adevărat! Noi suntem vinovaţi! Nu putem nega ceea ce suntem în realitate. Cu toate acestea, în loc să ne pună să plătim pentru fapta noastră, Dumnezeu a hotărât să plătească preţul nelegiuirii noastre şi L-a dat pe Fiul Lui preaiubit în locul nostru. Prin această faptă de milă, El a iertat toate păcatele noastre.

  Dar nu doar că Domnul ne-a iertat, în plus, El ne-a acordat puterea Sa pentru ca noi să putem fi biruitori şi „dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia” (2 Petru 1:3). Da, noi putem trăi aşa cum doreşte Dumnezeu!

  #trăieştecumvreaDumnezeu #daesteposibil

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...