Articolul precedentCând simți că îngrijorarea se apropie
  Articolul următorMâini leneșe

  Mută piatra

  Dumnezeu este ajutorul meu. (Psalmii 54:4)

  În cartea lui, Hot Illustrations for Youth Talks [Ilustraţii de neuitat pentru tineri], Wayne Rice relatează povestea unui copil care se juca liniştit în nisip. Avea camionaşe, maşinuţe, un cub de plastic şi, desigur, o lopăţică. Toată ziua făcuse drumuri şi tuneluri cu lopăţica, până când a dat peste o piatră mare în mijlocul drumului lui. Băieţelul săpă în jurul pietrei, hotărât să o mute puţin câte puţin. Dar nu putu să o dea la o parte de acolo.

  Micuţul făcu tot ce putu pentru a muta piatra enormă, dar de fiecare dată când credea că o mutase, îşi dădea seama că piatra rămăsese exact în acelaşi loc. Băiatul „ofta, se zbătea, împingea, dar tot ce a reuşit să facă a fost să îşi zdrobească mâinile. Când a obosit şi nu a mai putut, a început să plângă. În tot acest timp, tatăl lui îl privea pe fereastră. Când a văzut că băiatul a început să plângă, s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

  – Fiul meu, de ce nu îţi foloseşti toată puterea pe care o ai?

  Printre suspine, băiatul răspunse:

  – Tata, am încercat chiar de mai multe ori. Mi-am folosit toată puterea.

  – Nu, fiule. Nu ţi-ai folosit toată puterea pe care o ai. Nu m-ai chemat.

  Atunci tatăl se aplecă, prinse piatra şi cât ai clipi din ochi, o dădu din drum.

  Dacă şi tu eşti ca mine, îmi închipui că şi tu ai luptat cu „pietre” care te împiedicau să avansezi pe drumul către cer. Care este „piatra” ta? Ai încercat să ridici obstacolele din viaţa ta de unul singur, prin forţele proprii? Ai luptat din tot sufletul tău, doar pentru a descoperi că, în cele din urmă, cazi din nou şi din nou, în aceleaşi păcate?

  Dacă eşti obosit şi frustrat de incapacitatea de a muta aceste păcate din viaţa ta, atunci acum este momentul potrivit pentru a cere ajutorul Tatălui tău ceresc. Spune-I lui Isus să vină şi să ridice pentru tine această „piatră” care pare că nu poate fi mutată din drumul tău. Poţi deja anticipa glasul Său duios care îţi spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  #Dumnezeumutăpietrele #Dumnezeuîmidăputere

  Mută piatra - 2017. Dacă eşti obosit şi frustrat de incapacitatea de a muta aceste păcate din viaţa ta, atunci acum este momentul potrivit pentru a cere ajutorul Tatălui tău ceresc. Spune-I lui Isus să vină şi să ridice pentru tine această „piatră” care pare că nu poate fi mutată din drumul tău. #Dumnezeumutăpietrele #Dumnezeuîmidăputere
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...