Articolul precedentCând simți că îngrijorarea se apropie
  Articolul următorMâini leneșe

  Mută piatra

  Dumnezeu este ajutorul meu. (Psalmii 54:4)

  În cartea lui, Hot Illustrations for Youth Talks [Ilustraţii de neuitat pentru tineri], Wayne Rice relatează povestea unui copil care se juca liniştit în nisip. Avea camionaşe, maşinuţe, un cub de plastic şi, desigur, o lopăţică. Toată ziua făcuse drumuri şi tuneluri cu lopăţica, până când a dat peste o piatră mare în mijlocul drumului lui. Băieţelul săpă în jurul pietrei, hotărât să o mute puţin câte puţin. Dar nu putu să o dea la o parte de acolo.

  Micuţul făcu tot ce putu pentru a muta piatra enormă, dar de fiecare dată când credea că o mutase, îşi dădea seama că piatra rămăsese exact în acelaşi loc. Băiatul „ofta, se zbătea, împingea, dar tot ce a reuşit să facă a fost să îşi zdrobească mâinile. Când a obosit şi nu a mai putut, a început să plângă. În tot acest timp, tatăl lui îl privea pe fereastră. Când a văzut că băiatul a început să plângă, s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

  – Fiul meu, de ce nu îţi foloseşti toată puterea pe care o ai?

  Printre suspine, băiatul răspunse:

  – Tata, am încercat chiar de mai multe ori. Mi-am folosit toată puterea.

  – Nu, fiule. Nu ţi-ai folosit toată puterea pe care o ai. Nu m-ai chemat.

  Atunci tatăl se aplecă, prinse piatra şi cât ai clipi din ochi, o dădu din drum.

  Dacă şi tu eşti ca mine, îmi închipui că şi tu ai luptat cu „pietre” care te împiedicau să avansezi pe drumul către cer. Care este „piatra” ta? Ai încercat să ridici obstacolele din viaţa ta de unul singur, prin forţele proprii? Ai luptat din tot sufletul tău, doar pentru a descoperi că, în cele din urmă, cazi din nou şi din nou, în aceleaşi păcate?

  Dacă eşti obosit şi frustrat de incapacitatea de a muta aceste păcate din viaţa ta, atunci acum este momentul potrivit pentru a cere ajutorul Tatălui tău ceresc. Spune-I lui Isus să vină şi să ridice pentru tine această „piatră” care pare că nu poate fi mutată din drumul tău. Poţi deja anticipa glasul Său duios care îţi spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  #Dumnezeumutăpietrele #Dumnezeuîmidăputere

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...