Articolul precedentIsus ca păstor
  Articolul următorVindecare în soare

  Leacul divin

  Aceştia […] şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. (Apocalipsa 7:14)

  Pe vremea când era în anul doi de facultate, Danny şi-a propus ca, într-un fel sau altul, să facă parte din echipa de baschet Virginia Cavaliers. În 16 martie 2014, Cavaliers trebuiau să joace o finală de campionat împotriva Universităţii din Duke; aceasta era ultima ocazie pentru Danny ca să îşi împlinească visul. Întrebarea era: cum să facă acest lucru? Dându-şi seama că întotdeauna antrenorii echipei se îmbrăcau în costum de culoare închisă, cu cravată portocalie, Danny a mers la Walmart, şi-a cumpărat un costum de culoare închisă şi o cravată portocalie şi s-a îmbrăcat, arătând ca unul din asistenţii antrenorului principal. Ce crezi că s-a întâmplat? La sfârşitul primei reprize de joc, el mergea la pas în spatele celor care se îndreptau spre vestiar şi s-a aşezat lângă unul din jucătorii din echipă. Îmbrăcat ca unul dintre antrenori, nimeni nu s-a îndoit că nu făcea parte din echipă.

  La sfârşitul jocului, Danny, zâmbind, a sărbătorit alături de jucători, strângând mâna antrenorului principal din Duke, având insigna campionatului cusută pe costum. În cele din urmă, un agent de pază şi-a dat seama că băiatul era un impostor, dar înainte de a-l prinde, Danny a reuşit să se strecoare şi să scape în mulţime. Danny arăta ca un membru al echipei, dar nu era. Se poate ca şi noi să fi crezut că suntem creştini, să părem că facem parte din echipa Cavaliers? Cu alte cuvinte, am putea simula că suntem ceea ce de fapt nu suntem în realitate. Este şi cazul tău? Dacă da, atunci tu suferi de o boală teribilă, cunoscută sub numele de ipocrizie spirituală. Dar aş vrea să ştii că există un leac puternic împotriva acestei boli: „Te sfătuiesc să cumperi de la Mine […] haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale, şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:18).

  Pentru a fi creştin, nu este nevoie să mergi la magazin să cumperi ceva, nici să imiţi felul de a se îmbrăca al fratelui Iosif, nici al sorei Maria. Dacă într-adevăr îţi doreşti să faci parte din echipa lui Hristos, atunci tu trebuie să mergi la El pentru a-ţi da haina dreptăţii Sale. Ai simţământul că nu meriţi ca Dumnezeu să te mântuiască? Atunci aminteşte-ţi ce a spus Isus: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6:37).

  #leaculdivin

  Leacul divin - 2017. Pentru a fi creştin, nu este nevoie să mergi la magazin să cumperi ceva, nici să imiţi felul de a se îmbrăca al fratelui Iosif, nici al sorei Maria. Dacă într-adevăr îţi doreşti să faci parte din echipa lui Hristos, atunci tu trebuie să mergi la El pentru a-ţi da haina dreptăţii Sale. #leaculdivin
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...