Articolul precedentIsus ca păstor
  Articolul următorVindecare în soare

  Leacul divin

  Aceştia […] şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. (Apocalipsa 7:14)

  Pe vremea când era în anul doi de facultate, Danny şi-a propus ca, într-un fel sau altul, să facă parte din echipa de baschet Virginia Cavaliers. În 16 martie 2014, Cavaliers trebuiau să joace o finală de campionat împotriva Universităţii din Duke; aceasta era ultima ocazie pentru Danny ca să îşi împlinească visul. Întrebarea era: cum să facă acest lucru? Dându-şi seama că întotdeauna antrenorii echipei se îmbrăcau în costum de culoare închisă, cu cravată portocalie, Danny a mers la Walmart, şi-a cumpărat un costum de culoare închisă şi o cravată portocalie şi s-a îmbrăcat, arătând ca unul din asistenţii antrenorului principal. Ce crezi că s-a întâmplat? La sfârşitul primei reprize de joc, el mergea la pas în spatele celor care se îndreptau spre vestiar şi s-a aşezat lângă unul din jucătorii din echipă. Îmbrăcat ca unul dintre antrenori, nimeni nu s-a îndoit că nu făcea parte din echipă.

  La sfârşitul jocului, Danny, zâmbind, a sărbătorit alături de jucători, strângând mâna antrenorului principal din Duke, având insigna campionatului cusută pe costum. În cele din urmă, un agent de pază şi-a dat seama că băiatul era un impostor, dar înainte de a-l prinde, Danny a reuşit să se strecoare şi să scape în mulţime. Danny arăta ca un membru al echipei, dar nu era. Se poate ca şi noi să fi crezut că suntem creştini, să părem că facem parte din echipa Cavaliers? Cu alte cuvinte, am putea simula că suntem ceea ce de fapt nu suntem în realitate. Este şi cazul tău? Dacă da, atunci tu suferi de o boală teribilă, cunoscută sub numele de ipocrizie spirituală. Dar aş vrea să ştii că există un leac puternic împotriva acestei boli: „Te sfătuiesc să cumperi de la Mine […] haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale, şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:18).

  Pentru a fi creştin, nu este nevoie să mergi la magazin să cumperi ceva, nici să imiţi felul de a se îmbrăca al fratelui Iosif, nici al sorei Maria. Dacă într-adevăr îţi doreşti să faci parte din echipa lui Hristos, atunci tu trebuie să mergi la El pentru a-ţi da haina dreptăţii Sale. Ai simţământul că nu meriţi ca Dumnezeu să te mântuiască? Atunci aminteşte-ţi ce a spus Isus: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6:37).

  #leaculdivin

  Leacul divin - 2017. Pentru a fi creştin, nu este nevoie să mergi la magazin să cumperi ceva, nici să imiţi felul de a se îmbrăca al fratelui Iosif, nici al sorei Maria. Dacă într-adevăr îţi doreşti să faci parte din echipa lui Hristos, atunci tu trebuie să mergi la El pentru a-ţi da haina dreptăţii Sale.

#leaculdivin
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...