Articolul precedentVindecare în soare
  Articolul următorFixându-și prioritățile

  Clara şi îngerul

  Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tău, căruia Îi slujeşti necurmat, să te scape de lei? (Daniel 6:20)

  Clara Barton, fondatoarea Crucii Roşii americane, era la bordul vasului Le Mattie Bell, pentru a supraveghea o operaţiune de pe râul Mississippi. Când vaporul era pe punctul de a pleca, un străin s-a apropiat de ea şi i-a spus:

  – Doamnă Barton, îmi permiteţi să merg împreună cu dumneavoastră?

  – Nu, răspunse Clara.

  Mai târziu, Clara îşi dădu seama că acel om încă se afla la bord şi îi spuse căpitanului vasului să îl roage să coboare imediat. Dar căpitanul uită. Odată cu venirea nopţii, ceaţa a îngreunat foarte mult navigarea pe mare. Căpitanul nu putea vedea decât la câţiva metri în faţă, ambarcaţiunea fiind astfel într-un mare pericol. Îngrozită de această situaţie, Clara a început să se roage. Atunci străinul se apropie de ea şi îi spuse:

  – În doar câteva minute, vaporul se va izbi de un gheţar mortal. Mergeţi repede şi spuneţi-i căpitanului să oprească.

  Impresionată de cuvintele acelui om, căruia ea îi interzisese să urce la bord, Clara a vorbit cu căpitanul şi au aruncat de îndată ancora. În ziua următoare ei s-au văzut la 150 de metri depărtare de un gheţar. După ce şi-au revenit, Clara a poruncit ca acel om să fie căutat. Dar după ce l-au căutat peste tot, unul dintre marinari i-a spus:

  – Doamnă Clara, cu siguranţă că acel bărbat nu a fost pe vapor.

  Din acel moment şi până la moartea ei, în 12 aprilie 1912, Clara Barton a avut încredinţarea că un înger salvase vasul Mattie Bell.

  În Daniel capitolul 6 găsim relatarea care ne spune că profetul a fost aruncat în groapa cu lei. Dumnezeu nu a făcut nimic pentru ca slujitorul Lui să nu fie aruncat în groapă, dar El a hotărât să îl elibereze pe Daniel când se afla deja în groapă. Cum s-a rugat el? Să privim cu atenţie ce ne spune relatarea biblică: „Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut niciun rău” (Daniel 6:22).

  Poate că şi tu ai avut o experienţă la fel de uimitoare ca aceea a Clarei Barton, dar adevărul este că în fiecare zi, Dumnezeu îşi trimite îngerul Său pentru a te proteja de atacurile lui Satana. Chiar şi acum probabil că el este în jurul tău.

  #unîngermăprotejează #Dumnezeuîmipoartădegrijă

  Clara şi îngerul - 2017. Poate că şi tu ai avut o experienţă la fel de uimitoare ca aceea a Clarei Barton, dar adevărul este că în fiecare zi, Dumnezeu îşi trimite îngerul Său pentru a te proteja de atacurile lui Satana. Chiar şi acum probabil că el este în jurul tău.

#unîngermăprotejează #Dumnezeuîmipoartădegrijă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.