Articolul precedentVindecare în soare
  Articolul următorFixându-și prioritățile

  Clara şi îngerul

  Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tău, căruia Îi slujeşti necurmat, să te scape de lei? (Daniel 6:20)

  Clara Barton, fondatoarea Crucii Roşii americane, era la bordul vasului Le Mattie Bell, pentru a supraveghea o operaţiune de pe râul Mississippi. Când vaporul era pe punctul de a pleca, un străin s-a apropiat de ea şi i-a spus:

  – Doamnă Barton, îmi permiteţi să merg împreună cu dumneavoastră?

  – Nu, răspunse Clara.

  Mai târziu, Clara îşi dădu seama că acel om încă se afla la bord şi îi spuse căpitanului vasului să îl roage să coboare imediat. Dar căpitanul uită. Odată cu venirea nopţii, ceaţa a îngreunat foarte mult navigarea pe mare. Căpitanul nu putea vedea decât la câţiva metri în faţă, ambarcaţiunea fiind astfel într-un mare pericol. Îngrozită de această situaţie, Clara a început să se roage. Atunci străinul se apropie de ea şi îi spuse:

  – În doar câteva minute, vaporul se va izbi de un gheţar mortal. Mergeţi repede şi spuneţi-i căpitanului să oprească.

  Impresionată de cuvintele acelui om, căruia ea îi interzisese să urce la bord, Clara a vorbit cu căpitanul şi au aruncat de îndată ancora. În ziua următoare ei s-au văzut la 150 de metri depărtare de un gheţar. După ce şi-au revenit, Clara a poruncit ca acel om să fie căutat. Dar după ce l-au căutat peste tot, unul dintre marinari i-a spus:

  – Doamnă Clara, cu siguranţă că acel bărbat nu a fost pe vapor.

  Din acel moment şi până la moartea ei, în 12 aprilie 1912, Clara Barton a avut încredinţarea că un înger salvase vasul Mattie Bell.

  În Daniel capitolul 6 găsim relatarea care ne spune că profetul a fost aruncat în groapa cu lei. Dumnezeu nu a făcut nimic pentru ca slujitorul Lui să nu fie aruncat în groapă, dar El a hotărât să îl elibereze pe Daniel când se afla deja în groapă. Cum s-a rugat el? Să privim cu atenţie ce ne spune relatarea biblică: „Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut niciun rău” (Daniel 6:22).

  Poate că şi tu ai avut o experienţă la fel de uimitoare ca aceea a Clarei Barton, dar adevărul este că în fiecare zi, Dumnezeu îşi trimite îngerul Său pentru a te proteja de atacurile lui Satana. Chiar şi acum probabil că el este în jurul tău.

  #unîngermăprotejează #Dumnezeuîmipoartădegrijă

  Clara şi îngerul - 2017. Poate că şi tu ai avut o experienţă la fel de uimitoare ca aceea a Clarei Barton, dar adevărul este că în fiecare zi, Dumnezeu îşi trimite îngerul Său pentru a te proteja de atacurile lui Satana. Chiar şi acum probabil că el este în jurul tău. #unîngermăprotejează #Dumnezeuîmipoartădegrijă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...