Avem nevoie de tineri

Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea. (Matei 11:12)

În cartea lui, Vivre et réussir, Félix Cortés A. povesteşte că pe vremea Vestului Îndepărtat, împărţirea scrisorilor prin serviciul poştal era o ocupaţie foarte periculoasă. Nici ofertele pentru aceste posturi de muncă nu erau foarte încurajatoare.

Acestea se făceau printr-un anunţ public în care se spunea: „Căutăm băieţi tineri, politicoşi şi puternici, cu vârsta de 18 ani, foarte buni cavaleri, dispuşi să se expună morţii în fiecare zi; de preferinţă orfani” (p. 15).

Cel mai ciudat lucru este că niciodată nu au dus lipsă de tineri bravi, dispuşi să accepte şi să înfrunte provocările acestei sarcini dificile. Tot aşa şi Dumnezeu are nevoie de bărbaţi şi femei, de tineri care să ducă mesajul mântuirii în lume. El are nevoie de bărbaţi ca Iosif, care în timp de criză să caute să facă faţă provocărilor şi să rămână loiali poruncilor Creatorului. El caută femei ca Estera, care atunci când vine momentul, să nu se tragă înapoi de la a-şi risca viaţa pentru poporul lui Dumnezeu. Tineri precum Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, gata mai degrabă să intre în cuptorul aprins decât să murdărească numele Dumnezeului lor. Da! A-L urma pe Isus are un preţ şi El caută tineri care sunt dispuşi să îşi poarte greutatea destinului, în calitate de copii ai lui Dumnezeu.

Următoarea declaraţie a lui Ellen White este ca un anunţ dat de Dumnezeu la răscruce de drum în viaţa ta: „Hristos invită tineri să se ofere voluntari ca purtători de lumină pentru această lume. El are nevoie de tineri spirituali şi fermi, care pot să se identifice cu misiunea care îi aşteaptă, pentru că ei erau pe cale de a o căuta. Biserica are nevoie de lucrători noi, care să transmită energie în rândurile lor: tineri pentru vremurile noastre, pregătiţi să lupte împotriva erorii. Tineri care să inspire un zel reînnoit eforturilor slăbite ale micii grupe de lucrători; tineri ale căror inimi să fie aprinse de dragostea creştină şi ale căror mâini să fie nerăbdătoare să facă aceeaşi lucrare ca cea a Stăpânului” (Colportorul evanghelist, p. 22).

Întrebarea vitală este: eşti tu unul dintre acei tineri? Ai vrea să răspunzi afirmativ la această invitaţie şi, la fel ca Isaia, să spui: „Iată-mă, trimite-mă!”(Isaia 6:1)?

#răspundeinvitaţiei

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video