Avem nevoie de tineri

  Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea. (Matei 11:12)

  În cartea lui, Vivre et réussir, Félix Cortés A. povesteşte că pe vremea Vestului Îndepărtat, împărţirea scrisorilor prin serviciul poştal era o ocupaţie foarte periculoasă. Nici ofertele pentru aceste posturi de muncă nu erau foarte încurajatoare.

  Acestea se făceau printr-un anunţ public în care se spunea: „Căutăm băieţi tineri, politicoşi şi puternici, cu vârsta de 18 ani, foarte buni cavaleri, dispuşi să se expună morţii în fiecare zi; de preferinţă orfani” (p. 15).

  Cel mai ciudat lucru este că niciodată nu au dus lipsă de tineri bravi, dispuşi să accepte şi să înfrunte provocările acestei sarcini dificile. Tot aşa şi Dumnezeu are nevoie de bărbaţi şi femei, de tineri care să ducă mesajul mântuirii în lume. El are nevoie de bărbaţi ca Iosif, care în timp de criză să caute să facă faţă provocărilor şi să rămână loiali poruncilor Creatorului. El caută femei ca Estera, care atunci când vine momentul, să nu se tragă înapoi de la a-şi risca viaţa pentru poporul lui Dumnezeu. Tineri precum Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, gata mai degrabă să intre în cuptorul aprins decât să murdărească numele Dumnezeului lor. Da! A-L urma pe Isus are un preţ şi El caută tineri care sunt dispuşi să îşi poarte greutatea destinului, în calitate de copii ai lui Dumnezeu.

  Următoarea declaraţie a lui Ellen White este ca un anunţ dat de Dumnezeu la răscruce de drum în viaţa ta: „Hristos invită tineri să se ofere voluntari ca purtători de lumină pentru această lume. El are nevoie de tineri spirituali şi fermi, care pot să se identifice cu misiunea care îi aşteaptă, pentru că ei erau pe cale de a o căuta. Biserica are nevoie de lucrători noi, care să transmită energie în rândurile lor: tineri pentru vremurile noastre, pregătiţi să lupte împotriva erorii. Tineri care să inspire un zel reînnoit eforturilor slăbite ale micii grupe de lucrători; tineri ale căror inimi să fie aprinse de dragostea creştină şi ale căror mâini să fie nerăbdătoare să facă aceeaşi lucrare ca cea a Stăpânului” (Colportorul evanghelist, p. 22).

  Întrebarea vitală este: eşti tu unul dintre acei tineri? Ai vrea să răspunzi afirmativ la această invitaţie şi, la fel ca Isaia, să spui: „Iată-mă, trimite-mă!”(Isaia 6:1)?

  #răspundeinvitaţiei

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...