Avem nevoie de tineri

  Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea. (Matei 11:12)

  În cartea lui, Vivre et réussir, Félix Cortés A. povesteşte că pe vremea Vestului Îndepărtat, împărţirea scrisorilor prin serviciul poştal era o ocupaţie foarte periculoasă. Nici ofertele pentru aceste posturi de muncă nu erau foarte încurajatoare.

  Acestea se făceau printr-un anunţ public în care se spunea: „Căutăm băieţi tineri, politicoşi şi puternici, cu vârsta de 18 ani, foarte buni cavaleri, dispuşi să se expună morţii în fiecare zi; de preferinţă orfani” (p. 15).

  Cel mai ciudat lucru este că niciodată nu au dus lipsă de tineri bravi, dispuşi să accepte şi să înfrunte provocările acestei sarcini dificile. Tot aşa şi Dumnezeu are nevoie de bărbaţi şi femei, de tineri care să ducă mesajul mântuirii în lume. El are nevoie de bărbaţi ca Iosif, care în timp de criză să caute să facă faţă provocărilor şi să rămână loiali poruncilor Creatorului. El caută femei ca Estera, care atunci când vine momentul, să nu se tragă înapoi de la a-şi risca viaţa pentru poporul lui Dumnezeu. Tineri precum Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, gata mai degrabă să intre în cuptorul aprins decât să murdărească numele Dumnezeului lor. Da! A-L urma pe Isus are un preţ şi El caută tineri care sunt dispuşi să îşi poarte greutatea destinului, în calitate de copii ai lui Dumnezeu.

  Următoarea declaraţie a lui Ellen White este ca un anunţ dat de Dumnezeu la răscruce de drum în viaţa ta: „Hristos invită tineri să se ofere voluntari ca purtători de lumină pentru această lume. El are nevoie de tineri spirituali şi fermi, care pot să se identifice cu misiunea care îi aşteaptă, pentru că ei erau pe cale de a o căuta. Biserica are nevoie de lucrători noi, care să transmită energie în rândurile lor: tineri pentru vremurile noastre, pregătiţi să lupte împotriva erorii. Tineri care să inspire un zel reînnoit eforturilor slăbite ale micii grupe de lucrători; tineri ale căror inimi să fie aprinse de dragostea creştină şi ale căror mâini să fie nerăbdătoare să facă aceeaşi lucrare ca cea a Stăpânului” (Colportorul evanghelist, p. 22).

  Întrebarea vitală este: eşti tu unul dintre acei tineri? Ai vrea să răspunzi afirmativ la această invitaţie şi, la fel ca Isaia, să spui: „Iată-mă, trimite-mă!”(Isaia 6:1)?

  #răspundeinvitaţiei

  Avem nevoie de tineri - 2017. Hristos invită tineri să se ofere voluntari ca purtători de lumină pentru această lume. El are nevoie de tineri spirituali şi fermi, care pot să se identifice cu misiunea care îi aşteaptă. #răspundeinvitaţiei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...