Avem nevoie de tineri

  Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea. (Matei 11:12)

  În cartea lui, Vivre et réussir, Félix Cortés A. povesteşte că pe vremea Vestului Îndepărtat, împărţirea scrisorilor prin serviciul poştal era o ocupaţie foarte periculoasă. Nici ofertele pentru aceste posturi de muncă nu erau foarte încurajatoare.

  Acestea se făceau printr-un anunţ public în care se spunea: „Căutăm băieţi tineri, politicoşi şi puternici, cu vârsta de 18 ani, foarte buni cavaleri, dispuşi să se expună morţii în fiecare zi; de preferinţă orfani” (p. 15).

  Cel mai ciudat lucru este că niciodată nu au dus lipsă de tineri bravi, dispuşi să accepte şi să înfrunte provocările acestei sarcini dificile. Tot aşa şi Dumnezeu are nevoie de bărbaţi şi femei, de tineri care să ducă mesajul mântuirii în lume. El are nevoie de bărbaţi ca Iosif, care în timp de criză să caute să facă faţă provocărilor şi să rămână loiali poruncilor Creatorului. El caută femei ca Estera, care atunci când vine momentul, să nu se tragă înapoi de la a-şi risca viaţa pentru poporul lui Dumnezeu. Tineri precum Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, gata mai degrabă să intre în cuptorul aprins decât să murdărească numele Dumnezeului lor. Da! A-L urma pe Isus are un preţ şi El caută tineri care sunt dispuşi să îşi poarte greutatea destinului, în calitate de copii ai lui Dumnezeu.

  Următoarea declaraţie a lui Ellen White este ca un anunţ dat de Dumnezeu la răscruce de drum în viaţa ta: „Hristos invită tineri să se ofere voluntari ca purtători de lumină pentru această lume. El are nevoie de tineri spirituali şi fermi, care pot să se identifice cu misiunea care îi aşteaptă, pentru că ei erau pe cale de a o căuta. Biserica are nevoie de lucrători noi, care să transmită energie în rândurile lor: tineri pentru vremurile noastre, pregătiţi să lupte împotriva erorii. Tineri care să inspire un zel reînnoit eforturilor slăbite ale micii grupe de lucrători; tineri ale căror inimi să fie aprinse de dragostea creştină şi ale căror mâini să fie nerăbdătoare să facă aceeaşi lucrare ca cea a Stăpânului” (Colportorul evanghelist, p. 22).

  Întrebarea vitală este: eşti tu unul dintre acei tineri? Ai vrea să răspunzi afirmativ la această invitaţie şi, la fel ca Isaia, să spui: „Iată-mă, trimite-mă!”(Isaia 6:1)?

  #răspundeinvitaţiei

  Avem nevoie de tineri - 2017. Hristos invită tineri să se ofere voluntari ca purtători de lumină pentru această lume. El are nevoie de tineri spirituali şi fermi, care pot să se identifice cu misiunea care îi aşteaptă.

#răspundeinvitaţiei
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...