Articolul precedentSemănând ovăz sălbatic
  Articolul următorTatăl care aleargă

  Orologiul morţii

  Adu-ţi aminte ce scurtă este viaţa mea! (Psalmii 89:48)

  Moartea nu este un subiect foarte atrăgător, unul pe care să îl discuţi cu tinerii. Dar nimeni nu este scutit şi cu toţii, mai devreme sau mai târziu, ne vom confrunta cu ea, nu contează la ce vârstă. De aceea, nu cred că ar fi înţelept să spui că nu are nimic de-a face cu tine. Dacă şi tu eşti păcătos, tu ai deja sentinţa de moarte asupra ta. În acest caz, dacă ai putea şti anul, luna, ziua şi ora exactă în care vei muri, cum ţi-ai trăi restul vieţii? Încercând să dea un răspuns mai uşor la această întrebare, Fredrick Colting, om de ştiinţă suedez, a inventat Tikker, orologiul morţii. În opinia lui Colting, acest orologiu îi poate spune deţinătorului cât timp i-a mai rămas de trăit.

  Cum calculează el? Printr-un proces relativ simplu. Proprietarul răspunde progresiv la o serie de întrebări în raport cu istoricul său medical şi cu stilul de viaţă: de ce boli a suferit, alimentaţia sa, greutatea corporală, fumător sau nu, dacă consumă alcool sau nu etc. În funcţie de răspunsul primit, persoana acumulează un anumit număr de puncte şi, după calcularea acestor puncte, utilizatorul află data morţii sale. După cum poţi vedea, factorii care determină durata vieţii tale sunt raportaţi la modul în care îţi trăieşti viaţa.

  Ce l-a motivat pe Colting să realizeze acest proiect? Într-un articol publicat de ziarul ABC, el declara: „Ideea de a crea această experienţă mi-a venit după moartea bunicului meu, lucru care m-a făcut să meditez la scurtimea vieţii şi m-a făcut să înţeleg importanţa de a te bucura de fiecare moment, deoarece, dacă noi am fi conştienţi de cât de aproape este finalul, cu siguranţă am face alte alegeri în viaţă.”

  Desigur, orologiul lui Colting nu poate prezice data morţii nimănui, pentru că sosirea morţii este la fel ca venirea lui Hristos, ale cărei „ceas şi zi” nu le cunoaşte nimeni cu precizie. Tocmai de aceea, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rostim şi noi rugăciunea psalmistului: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalmii 90:12). Pentru că fiecare zi din viaţa ta ar putea fi ultima, trebuie să faci cele mai „bune alegeri”, să faci cel mai important lucru: să îţi predai inima lui Isus.

  #Hristosesteceamaibunăalegere #viaţăşisiguranţăînHristos

  Orologiul morţii - 2017. Pentru că fiecare zi din viaţa ta ar putea fi ultima, trebuie să faci cele mai „bune alegeri”, să faci cel mai important lucru: să îţi predai inima lui Isus.

#Hristosesteceamaibunăalegere #viaţăşisiguranţăînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...