Articolul precedentSemănând ovăz sălbatic
  Articolul următorTatăl care aleargă

  Orologiul morţii

  Adu-ţi aminte ce scurtă este viaţa mea! (Psalmii 89:48)

  Moartea nu este un subiect foarte atrăgător, unul pe care să îl discuţi cu tinerii. Dar nimeni nu este scutit şi cu toţii, mai devreme sau mai târziu, ne vom confrunta cu ea, nu contează la ce vârstă. De aceea, nu cred că ar fi înţelept să spui că nu are nimic de-a face cu tine. Dacă şi tu eşti păcătos, tu ai deja sentinţa de moarte asupra ta. În acest caz, dacă ai putea şti anul, luna, ziua şi ora exactă în care vei muri, cum ţi-ai trăi restul vieţii? Încercând să dea un răspuns mai uşor la această întrebare, Fredrick Colting, om de ştiinţă suedez, a inventat Tikker, orologiul morţii. În opinia lui Colting, acest orologiu îi poate spune deţinătorului cât timp i-a mai rămas de trăit.

  Cum calculează el? Printr-un proces relativ simplu. Proprietarul răspunde progresiv la o serie de întrebări în raport cu istoricul său medical şi cu stilul de viaţă: de ce boli a suferit, alimentaţia sa, greutatea corporală, fumător sau nu, dacă consumă alcool sau nu etc. În funcţie de răspunsul primit, persoana acumulează un anumit număr de puncte şi, după calcularea acestor puncte, utilizatorul află data morţii sale. După cum poţi vedea, factorii care determină durata vieţii tale sunt raportaţi la modul în care îţi trăieşti viaţa.

  Ce l-a motivat pe Colting să realizeze acest proiect? Într-un articol publicat de ziarul ABC, el declara: „Ideea de a crea această experienţă mi-a venit după moartea bunicului meu, lucru care m-a făcut să meditez la scurtimea vieţii şi m-a făcut să înţeleg importanţa de a te bucura de fiecare moment, deoarece, dacă noi am fi conştienţi de cât de aproape este finalul, cu siguranţă am face alte alegeri în viaţă.”

  Desigur, orologiul lui Colting nu poate prezice data morţii nimănui, pentru că sosirea morţii este la fel ca venirea lui Hristos, ale cărei „ceas şi zi” nu le cunoaşte nimeni cu precizie. Tocmai de aceea, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rostim şi noi rugăciunea psalmistului: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalmii 90:12). Pentru că fiecare zi din viaţa ta ar putea fi ultima, trebuie să faci cele mai „bune alegeri”, să faci cel mai important lucru: să îţi predai inima lui Isus.

  #Hristosesteceamaibunăalegere #viaţăşisiguranţăînHristos

  Orologiul morţii - 2017. Pentru că fiecare zi din viaţa ta ar putea fi ultima, trebuie să faci cele mai „bune alegeri”, să faci cel mai important lucru: să îţi predai inima lui Isus. #Hristosesteceamaibunăalegere #viaţăşisiguranţăînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...