Articolul precedentTatăl care aleargă
  Articolul următorDesăvârșirea nu e suficientă

  Valoarea celor zece cenţi

  Să-Mi aducă un dar. (Exodul 25:2)

  Tabernaculul de la Battle Creek este unul din cele mai faimoase temple din istoria adventistă. Conform arhivelor, în 1898, în fiecare Sabat, acolo se organizau 183 de clase ale Şcolii de Sabat, un număr impresionant! În această biserică s-au sărbătorit cele mai monumentale reuniuni ale bisericii noastre, printre care, Congresul memorabil din 1901. Dwight L. Moody şi cântăreţul Ira David Sankey au fost prezenţi acolo. Cum a fost construit acest somptuos locaş istoric?

  James White şi fiul lui Edson au venit cu sugestia de a ridica o clădire care să servească drept templu şi auditoriu pentru marile întâlniri ale bisericii. Această chestiune a fost dezbătută la Comitetul Conferinţei Generale din martie 1878, unde s-a votat pentru construcţie. Mai era o mică problemă de rezolvat: biserica nu avea resursele financiare necesare construirii. Dar, pentru că Dumnezeu este proprietarul banilor şi al aurului (Hagai 2:8), ei au căutat modalitatea de a strânge mijloacele necesare pentru construcţie. Care au fost aceste mijloace? Fraţii au conceput un plan prin care în fiecare lună trebuiau puşi deoparte „zece cenţi” – o monedă de zece cenţi –, iar suma adunată trebuia apoi donată pentru proiect. Atât de puţin? Da, doar zece cenţi pe lună. În 19 august 1879 s-a dat startul construcţiei şi în anul următor a fost inaugurată. Câţi bani au fost investiţi în acest edificiu uimitor? Suma de 26 275 de dolari. Totul a început cu o monedă de zece cenţi. De aceea tabernaculul de la Battle Creek a mai fost cunoscut şi sub denumirea de tabernaculul de zece cenţi.

  Cât poţi dona în acest moment pentru avansarea cauzei lui Dumnezeu? Doar zece cenţi? Nu te îngrijora, Domnul îi primeşte ca şi cum ar fi zece milioane de dolari. Îţi aminteşti de povestea cu văduva? Atunci când mulţi alţii au oferit din ceea ce aveau în plus, Isus a considerat darul acestei văduve ca fiind superior tuturor celorlalte daruri. Cât a dat ea? „Doi bănuţi”, „tot ce avea ca să trăiască” (Luca 21:2). Poate că în acest moment tu nu poţi oferi o sumă mare de bani pentru dezvoltarea bisericii; nu cantitatea contează, ci intenţia inimii tale. Fie că este mult, fie că este puţin, nu înceta să dăruieşti cu bucurie „tot ce ai”, Domnului.

  #dăruieşteceai #dăpentruDomnul

  Valoarea celor zece cenţi - 2017. Poate că în acest moment tu nu poţi oferi o sumă mare de bani pentru dezvoltarea bisericii; nu cantitatea contează, ci intenţia inimii tale. Fie că este mult, fie că este puţin, nu înceta să dăruieşti cu bucurie „tot ce ai”, Domnului. #dăruieşteceai #dăpentruDomnul
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...