Constructorul de poduri

  În Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

  Au fost odată doi fraţi care trăiau la ferme alăturate. Timp de mai bine de patruzeci de ani, ei au lucrat împreună, împărţind unul cu celălalt echipamentul şi ajutându-se reciproc. Într-o zi, o simplă neînţelegere s-a transformat într-o problemă majoră, care în cele din urmă a degenerat într-un schimb de vorbe insultătoare. Au trecut luni bune în care ei nu s-au văzut şi nu şi-au spus nici măcar un cuvânt. Timpul trecea. Într-o zi, Julio, cel mai mare, era la ferma lui când la poarta lui a bătut un bărbat cu o trusă de scule.

  – Îmi caut de lucru, îi spuse bărbatul. Aveţi nevoie de ajutor la fermă?

  – Da, chiar am nevoie de ajutor, răspunse Julio. Vezi şanţul de acolo? Este la graniţa dintre ferma mea şi a fratelui meu. El l-a făcut foarte adânc pentru ca eu să nu îl pot traversa. Aş vrea să îmi construieşti un gard foarte înalt, atât de înalt încât nimeni să nu poată vedea ferma fratelui meu mârşav.

  – Foarte bine, prietene, voi începe lucrul de îndată. Am nevoie doar de o lopată pentru a săpa gropile pentru piloni.

  În timp ce dulgherul se apuca de lucru, Julio a plecat la oraş. Când s-a întors, a rămas mut văzând lucrarea făcută de dulgher. În locul unui gard, el construise un pod; iar de cealaltă parte a podului era fratele lui mai tânăr, care, la vederea fratelui mai mare, a întins braţele şi a spus:

  – Fratele meu, după tot ce am făcut eu în ultimele luni, este incredibil că tu îţi mai poţi dori să ne împăcăm. A sosit clipa să lăsăm totul în urma noastră. Cei doi fraţi s-au întâlnit la mijlocul podului şi s-au îmbrăţişat. Dulgherul îşi pregătea trusa cu scule pentru a pleca.

  – Aşteaptă! Nu pleca, mai rămâi câteva zile, mai vreau să îţi dau şi alte proiecte, spuse Julio.

  – Mi-ar face plăcere să rămân, dar mai am multe poduri de construit.

  Ce nume i-aţi da voi dulgherului din poveste? Eu l-aş numi „constructor de poduri”. Tu şi cu mine, noi, am fost numiţi de Dumnezeu ca să construim poduri şi să refacem relaţiile stricate, pentru că Isus, conducătorul nostru, a construit un pod pentru a ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Ce mai aştepţi? Începe şi tu să construieşti poduri care să ne apropie unii de alţii.

  #eusuntunpontif #construindpoduri

  Constructorul de poduri - 2017. Tu şi cu mine, noi, am fost numiţi de Dumnezeu ca să construim poduri şi să refacem relaţiile stricate, pentru că Isus, conducătorul nostru, a construit un pod pentru a ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Ce mai aştepţi? Începe şi tu să construieşti poduri care să ne apropie unii de alţii.

#eusuntunpontif #construindpoduri
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...