Constructorul de poduri

  În Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

  Au fost odată doi fraţi care trăiau la ferme alăturate. Timp de mai bine de patruzeci de ani, ei au lucrat împreună, împărţind unul cu celălalt echipamentul şi ajutându-se reciproc. Într-o zi, o simplă neînţelegere s-a transformat într-o problemă majoră, care în cele din urmă a degenerat într-un schimb de vorbe insultătoare. Au trecut luni bune în care ei nu s-au văzut şi nu şi-au spus nici măcar un cuvânt. Timpul trecea. Într-o zi, Julio, cel mai mare, era la ferma lui când la poarta lui a bătut un bărbat cu o trusă de scule.

  – Îmi caut de lucru, îi spuse bărbatul. Aveţi nevoie de ajutor la fermă?

  – Da, chiar am nevoie de ajutor, răspunse Julio. Vezi şanţul de acolo? Este la graniţa dintre ferma mea şi a fratelui meu. El l-a făcut foarte adânc pentru ca eu să nu îl pot traversa. Aş vrea să îmi construieşti un gard foarte înalt, atât de înalt încât nimeni să nu poată vedea ferma fratelui meu mârşav.

  – Foarte bine, prietene, voi începe lucrul de îndată. Am nevoie doar de o lopată pentru a săpa gropile pentru piloni.

  În timp ce dulgherul se apuca de lucru, Julio a plecat la oraş. Când s-a întors, a rămas mut văzând lucrarea făcută de dulgher. În locul unui gard, el construise un pod; iar de cealaltă parte a podului era fratele lui mai tânăr, care, la vederea fratelui mai mare, a întins braţele şi a spus:

  – Fratele meu, după tot ce am făcut eu în ultimele luni, este incredibil că tu îţi mai poţi dori să ne împăcăm. A sosit clipa să lăsăm totul în urma noastră. Cei doi fraţi s-au întâlnit la mijlocul podului şi s-au îmbrăţişat. Dulgherul îşi pregătea trusa cu scule pentru a pleca.

  – Aşteaptă! Nu pleca, mai rămâi câteva zile, mai vreau să îţi dau şi alte proiecte, spuse Julio.

  – Mi-ar face plăcere să rămân, dar mai am multe poduri de construit.

  Ce nume i-aţi da voi dulgherului din poveste? Eu l-aş numi „constructor de poduri”. Tu şi cu mine, noi, am fost numiţi de Dumnezeu ca să construim poduri şi să refacem relaţiile stricate, pentru că Isus, conducătorul nostru, a construit un pod pentru a ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Ce mai aştepţi? Începe şi tu să construieşti poduri care să ne apropie unii de alţii.

  #eusuntunpontif #construindpoduri

  Constructorul de poduri - 2017. Tu şi cu mine, noi, am fost numiţi de Dumnezeu ca să construim poduri şi să refacem relaţiile stricate, pentru că Isus, conducătorul nostru, a construit un pod pentru a ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Ce mai aştepţi? Începe şi tu să construieşti poduri care să ne apropie unii de alţii. #eusuntunpontif #construindpoduri
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...