Am un vis

Ei au zis unul către altul: „Iată că vine făuritorul de vise! Veniţi acum, să-l omorâm şi să-l aruncăm într-una din aceste gropi; vom spune că l-a mâncat o fiară sălbatică şi vom vedea ce se va alege de visele lui.” (Geneza 37:19-20)

Când auzi expresia „am un vis”, cred că imediat îţi vine în minte numele lui Martin Luther King Jr. În 28 august 1963, el a rostit acea cuvântare faimoasă, intitulată „I have a dream” [Am un vis],” unul dintre cele mai influente discursuri din istorie. Care a fost visul pe care Luther King a încercat să îl îndeplinească? Egalitatea drepturilor civile în toată America.

El a început să lucreze pentru realizarea visului său în 1955. Se estimează că între 1957 şi 1968, King a parcurs aproape zece milioane de kilometri, s-a adresat publicului de mai bine de 2 500 de ori, a fost arestat de mai mult de douăzeci de ori şi a fost agresat fizic în mai mult de patru ocazii. Dar nimic nu l-a putut face să renunţe!

La fel ca Martin Luther King şi tu probabil că ai visuri pe care doreşti să le îndeplineşti. Biblia relatează povestea lui Iosif, un tânăr care avea visuri. Fraţii lui, în loc să îl sprijine, au plănuit să îl omoare; dar pentru că fratele lor mai mare nu le-a dat voie, ei l-au vândut ca sclav şi au spus: „Să vedem acum ce se va alege de visele lui!” Câţiva ani mai târziu, Iosif a ajuns braţul drept al lui Faraon, împăratul celei mai puternice naţiuni din vremea aceea. Cum să le explice ce s-a întâmplat? Acelaşi Iosif le-a spus fraţilor lui: „Nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră. […] Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire. Aşa că nu voi m-aţi trimis aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui şi cârmuitorul întregii ţări a Egiptului” (Geneza 45:5-8).

Puţin contează natura visului tău. Astăzi te încurajez să îl pui în mâna lui Dumnezeu. În această lume crudă, întotdeauna vor fi persoane care vor încerca să te facă să eşuezi, dar, la fel ca Iosif, Martin Luther King şi mulţi alţii care au avut un vis, dacă I-l încredinţezi lui Dumnezeu, visul tău va deveni realitate.

#vis #amunvis

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor