Articolul precedentAșteptând pe teresa din spate
  Articolul următorGrădina minții tale

  Am un vis

  Ei au zis unul către altul: „Iată că vine făuritorul de vise! Veniţi acum, să-l omorâm şi să-l aruncăm într-una din aceste gropi; vom spune că l-a mâncat o fiară sălbatică şi vom vedea ce se va alege de visele lui.” (Geneza 37:19-20)

  Când auzi expresia „am un vis”, cred că imediat îţi vine în minte numele lui Martin Luther King Jr. În 28 august 1963, el a rostit acea cuvântare faimoasă, intitulată „I have a dream” [Am un vis],” unul dintre cele mai influente discursuri din istorie. Care a fost visul pe care Luther King a încercat să îl îndeplinească? Egalitatea drepturilor civile în toată America.

  El a început să lucreze pentru realizarea visului său în 1955. Se estimează că între 1957 şi 1968, King a parcurs aproape zece milioane de kilometri, s-a adresat publicului de mai bine de 2 500 de ori, a fost arestat de mai mult de douăzeci de ori şi a fost agresat fizic în mai mult de patru ocazii. Dar nimic nu l-a putut face să renunţe!

  La fel ca Martin Luther King şi tu probabil că ai visuri pe care doreşti să le îndeplineşti. Biblia relatează povestea lui Iosif, un tânăr care avea visuri. Fraţii lui, în loc să îl sprijine, au plănuit să îl omoare; dar pentru că fratele lor mai mare nu le-a dat voie, ei l-au vândut ca sclav şi au spus: „Să vedem acum ce se va alege de visele lui!” Câţiva ani mai târziu, Iosif a ajuns braţul drept al lui Faraon, împăratul celei mai puternice naţiuni din vremea aceea. Cum să le explice ce s-a întâmplat? Acelaşi Iosif le-a spus fraţilor lui: „Nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră. […] Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră ca să vă rămână sămânţa vie în ţară şi ca să vă păstreze viaţa printr-o mare izbăvire. Aşa că nu voi m-aţi trimis aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui şi cârmuitorul întregii ţări a Egiptului” (Geneza 45:5-8).

  Puţin contează natura visului tău. Astăzi te încurajez să îl pui în mâna lui Dumnezeu. În această lume crudă, întotdeauna vor fi persoane care vor încerca să te facă să eşuezi, dar, la fel ca Iosif, Martin Luther King şi mulţi alţii care au avut un vis, dacă I-l încredinţezi lui Dumnezeu, visul tău va deveni realitate.

  #vis #amunvis

  Am un vis - 2017. Astăzi te încurajez să-ți pui visul în mâna lui Dumnezeu. În această lume crudă, întotdeauna vor fi persoane care vor încerca să te facă să eşuezi, dar, la fel ca Iosif, Martin Luther King şi mulţi alţii care au avut un vis, dacă I-l încredinţezi lui Dumnezeu, visul tău va deveni realitate.

#vis #amunvis
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...