Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  Doar fă binele

  Trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune. (Tit 3:14)

  În 28 ianuarie 2014, rafale puternice de zăpadă au paralizat mai multe oraşe din Statele Unite şi au provocat un haos de nedescris pe mai multe drumuri din principalele zone metropolitane din ţară. În acea zi, dr. Zenko Hrynkiw se pregătea să călătorească spre Centrul medical din Brookwood, Birmingham, Alabama, când a fost chemat la Centrul medical Trinité pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Pentru că în zonă nu mai era alt chirurg capabil să trateze un traumatism cerebral şi pentru că probabilitatea ca pacientul să moară era de 90%, nu a existat decât o singură opţiune: fără să mai piardă timpul, dr. Zenko trebuia să meargă la Trinité.

  S-a urcat în maşină şi a pornit în trombă înspre Trinité. Dar cum putea să ajungă la spital când străzile erau pline de zăpadă? După ce a trecut de câteva blocuri, Zenko a fost nevoit să ia măsuri drastice dacă dorea să ajungă la spital înainte ca pacientul să moară. Aşa că şi-a luat ghetele, haina, pelerina şi pălăria pentru a se proteja de rafalele de frig glaciar şi a început să meargă la pas înspre Brookwood! Ştii ce distanţă era până la spital? Aproape zece kilometri! Pe drum, Zenko a căzut; s-a rostogolit de pe o colină pe care mai apoi a trebuit să o urce; în trecere a văzut alte persoane în maşini care erau blocate din cauza zăpezii. În cele din urmă, el a ajuns la destinaţie, a făcut operaţia şi l-a salvat pe pacient. Dr. Zenko Hrynkiw este un exemplu perfect a ceea ce încă nu s-a pierdut în lumea noastră. Deşi presa vrea să ne facă să credem că bunătatea şi dragostea au dispărut, la fel ca dinozaurii, acest lucru nu este adevărat. Pe planeta noastră au rămas multe persoane de bine, altruiste, demne de a fi urmate. Zenko este unele dintre ele.

  Pentru a salva un necunoscut, onorabilul medic a parcurs nu doar un kilometru în plus, ci zece kilometri. Dumnezeu ne cere să „veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune” (Evrei 10:24). Nu asta a făcut şi Zenko? El a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta pe acel om şi i-a făcut mult bine, salvându-i viaţa. Astăzi am putea să profităm de toate ocaziile de a face bine, fără a încerca să ştim cine este beneficiarul.

  #făbine

  Doar fă binele - 2017. Zenko a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta pe acel om şi i-a făcut mult bine, salvându-i viaţa. Astăzi am putea să profităm de toate ocaziile de a face bine, fără a încerca să ştim cine este beneficiarul.

#făbine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...