Articolul precedentGrădina minții tale
  Articolul următorCel mai bun medicament

  Doar fă binele

  Trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune. (Tit 3:14)

  În 28 ianuarie 2014, rafale puternice de zăpadă au paralizat mai multe oraşe din Statele Unite şi au provocat un haos de nedescris pe mai multe drumuri din principalele zone metropolitane din ţară. În acea zi, dr. Zenko Hrynkiw se pregătea să călătorească spre Centrul medical din Brookwood, Birmingham, Alabama, când a fost chemat la Centrul medical Trinité pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Pentru că în zonă nu mai era alt chirurg capabil să trateze un traumatism cerebral şi pentru că probabilitatea ca pacientul să moară era de 90%, nu a existat decât o singură opţiune: fără să mai piardă timpul, dr. Zenko trebuia să meargă la Trinité.

  S-a urcat în maşină şi a pornit în trombă înspre Trinité. Dar cum putea să ajungă la spital când străzile erau pline de zăpadă? După ce a trecut de câteva blocuri, Zenko a fost nevoit să ia măsuri drastice dacă dorea să ajungă la spital înainte ca pacientul să moară. Aşa că şi-a luat ghetele, haina, pelerina şi pălăria pentru a se proteja de rafalele de frig glaciar şi a început să meargă la pas înspre Brookwood! Ştii ce distanţă era până la spital? Aproape zece kilometri! Pe drum, Zenko a căzut; s-a rostogolit de pe o colină pe care mai apoi a trebuit să o urce; în trecere a văzut alte persoane în maşini care erau blocate din cauza zăpezii. În cele din urmă, el a ajuns la destinaţie, a făcut operaţia şi l-a salvat pe pacient. Dr. Zenko Hrynkiw este un exemplu perfect a ceea ce încă nu s-a pierdut în lumea noastră. Deşi presa vrea să ne facă să credem că bunătatea şi dragostea au dispărut, la fel ca dinozaurii, acest lucru nu este adevărat. Pe planeta noastră au rămas multe persoane de bine, altruiste, demne de a fi urmate. Zenko este unele dintre ele.

  Pentru a salva un necunoscut, onorabilul medic a parcurs nu doar un kilometru în plus, ci zece kilometri. Dumnezeu ne cere să „veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune” (Evrei 10:24). Nu asta a făcut şi Zenko? El a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta pe acel om şi i-a făcut mult bine, salvându-i viaţa. Astăzi am putea să profităm de toate ocaziile de a face bine, fără a încerca să ştim cine este beneficiarul.

  #făbine

  Doar fă binele - 2017. Zenko a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta pe acel om şi i-a făcut mult bine, salvându-i viaţa. Astăzi am putea să profităm de toate ocaziile de a face bine, fără a încerca să ştim cine este beneficiarul. #făbine
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...