Articolul precedentCel mai bun medicament
  Articolul următorMana de dimineață

  Da, Dumnezeu există!

  Cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei 11:6)

  Totul pare să indice că în cele din urmă, plaga fatală îşi atinsese obiectivul ei ciudat: ca oamenii să uite. Dar ce să uite? Gabriel Garcia Márquez, în opera lui Un veac de singurătate, spune că obiectivul era ca ei să uite „numele, noţiunea de a recunoaşte lucruri şi în cele din urmă identitatea oamenilor, până acolo încât să te uiţi pe tine însuţi”. Dar colonelul Aureliano Buendia a găsit modalitatea de a contracara efectele acestei plăgi a uitării după ce a uitat numele nicovalei pe care o folosea pentru a ascuţi metalele. Când tatăl lui i-a spus numele instrumentului, el l-a scris pe o bucată de hârtie pentru a nu-l mai uita din nou. Câteva zile mai târziu, el şi-a dat seama că uita totul, aşa că a început să scrie totul pe hârtie.

  Mergând prin sat, oamenii vedeau afişe pe care scria: „Aceasta este o capră”, „aceasta este o maşină”, „aceasta este o casă”. Pe măsură ce boala se agrava, a fost nevoie ca el să noteze nu doar numele obiectelor, ci şi la ce îi serveau. Oamenii au început să umble cu pancarte pe care scria: „Aceasta este o vacă, trebuie să o mulgi în fiecare dimineaţă pentru a-ţi da lapte şi laptele trebuie să îl bei.” Dar pe cea mai mare pancartă de pe strada principală scria următoarele: „Dumnezeu există.”

  Dumnezeu există? Da! Astăzi avem şi mai multe dovezi, pentru că El ne-a lăsat o pancartă ca dovadă. Zi după zi, El ne prezintă tot mai multe dovezi ale existenţei Creatorului: este vorba despre natură. Psalmistul ne spune astfel: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui” (Psalmii 19:1). Doar galaxia noastră, Calea Lactee, are mai mult de un miliard de stele, cu o dimensiune asemănătoare cu cea a soarelui. Soarele este aproape de o sută de ori mai mare decât Pământul! Cum să menţii ordinea într-un univers atât de mare? Universul ne vorbeşte de o inteligenţă superioară, un Maestru creator inteligent.

  Aceste dovezi ale existenţei lui Dumnezeu sunt atât de clare, încât Biblia spune că doar un nebun poate nega existenţa lui Dumnezeu (Psalmii 14:1). Din fericire, tu şi cu mine nu suntem nebuni.

  #Dumezeuexistă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...