Articolul precedentCel mai bun medicament
  Articolul următorMana de dimineață

  Da, Dumnezeu există!

  Cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei 11:6)

  Totul pare să indice că în cele din urmă, plaga fatală îşi atinsese obiectivul ei ciudat: ca oamenii să uite. Dar ce să uite? Gabriel Garcia Márquez, în opera lui Un veac de singurătate, spune că obiectivul era ca ei să uite „numele, noţiunea de a recunoaşte lucruri şi în cele din urmă identitatea oamenilor, până acolo încât să te uiţi pe tine însuţi”. Dar colonelul Aureliano Buendia a găsit modalitatea de a contracara efectele acestei plăgi a uitării după ce a uitat numele nicovalei pe care o folosea pentru a ascuţi metalele. Când tatăl lui i-a spus numele instrumentului, el l-a scris pe o bucată de hârtie pentru a nu-l mai uita din nou. Câteva zile mai târziu, el şi-a dat seama că uita totul, aşa că a început să scrie totul pe hârtie.

  Mergând prin sat, oamenii vedeau afişe pe care scria: „Aceasta este o capră”, „aceasta este o maşină”, „aceasta este o casă”. Pe măsură ce boala se agrava, a fost nevoie ca el să noteze nu doar numele obiectelor, ci şi la ce îi serveau. Oamenii au început să umble cu pancarte pe care scria: „Aceasta este o vacă, trebuie să o mulgi în fiecare dimineaţă pentru a-ţi da lapte şi laptele trebuie să îl bei.” Dar pe cea mai mare pancartă de pe strada principală scria următoarele: „Dumnezeu există.”

  Dumnezeu există? Da! Astăzi avem şi mai multe dovezi, pentru că El ne-a lăsat o pancartă ca dovadă. Zi după zi, El ne prezintă tot mai multe dovezi ale existenţei Creatorului: este vorba despre natură. Psalmistul ne spune astfel: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui” (Psalmii 19:1). Doar galaxia noastră, Calea Lactee, are mai mult de un miliard de stele, cu o dimensiune asemănătoare cu cea a soarelui. Soarele este aproape de o sută de ori mai mare decât Pământul! Cum să menţii ordinea într-un univers atât de mare? Universul ne vorbeşte de o inteligenţă superioară, un Maestru creator inteligent.

  Aceste dovezi ale existenţei lui Dumnezeu sunt atât de clare, încât Biblia spune că doar un nebun poate nega existenţa lui Dumnezeu (Psalmii 14:1). Din fericire, tu şi cu mine nu suntem nebuni.

  #Dumezeuexistă

  Da, Dumnezeu există! - 2017. Universul ne vorbeşte de o inteligenţă superioară, un Maestru creator inteligent. Dovezile ale existenţei lui Dumnezeu sunt atât de clare, încât Biblia spune că doar un nebun poate nega existenţa lui Dumnezeu (Psalmii 14:1). Din fericire, tu şi cu mine nu suntem nebuni. #Dumezeuexistă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...