Să fim înţelepţi

  Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii. (Matei 10:16)

  Profesorul Peters servea micul dejun la cantina universităţii când Gandhi se aşeză lângă faimosul expert. Pe un ton plin de laudă şi ironic, profesorul spuse: „Tinere Gandhi, se pare că tu nu înţelegi! Un porc şi o pasăre nu stau niciodată împreună ca să mănânce.” Gandhi zâmbi timid şi îi răspunse: „Nu vă îngrijoraţi, voi ieşi imediat din cantină în zbor şi vă voi lăsa aici.” Peters, roşu de furie, a hotărât să se răzbune, asigurându-se prin orice mijloc că Gandhi avea să pice următorul examen. Dar, spre marea lui surpriză, în ziua examenului, elevul inteligent a răspuns corect la toate întrebările. Pentru a-l ridiculiza în public în faţa clasei, profesorul îl întrebă: „Gandhi, dacă într-o zi, în timp ce mergi, dai peste o sacoşă plină cu bani şi înţelepciune, pe care dintre cele două le-ai alege? Fără să ezite, Gandhi îi spuse: „Banii, domnule profesor!” Atunci Peters adăugă: „În locul tău, eu aş alege înţelepciunea.” Auzind acestea, elevul răspunse: „Fiecare alege ce îi lipseşte, domnule profesor.” Peters, foarte supărat, înainte de a-i înapoia foaia de examen lui Gandhi, scrise pe ea cu litere mari: „PROST” şi i-o înapoie. Ce a făcut Gandhi la vederea acestei noi insulte? Îţi voi spune ce a făcut: a luat foaia, s-a aşezat şi, după un moment de meditaţie, s-a apropiat de profesor şi i-a spus: „Domnule profesor Peters, v-aţi semnat pe lucrarea mea, dar nu mi-aţi scris nota.”

  Acţiunile lui Gandhi îmi amintesc de cuvintele lui Hristos: „Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii” (Matei 10:16). Peste tot întâlnim oameni care caută, prin orice mijloc, să ne facă viaţa grea. De aceea Isus ne-a sfătuit să fim inteligenţi în faţa acestor persoane. Termenul grec folosit de Isus este phrónimos, care înseamnă înţelepciune, prudenţă. Pentru noi, oamenii, această „înţelepciune” este un dar divin.

  Astăzi probabil că te vei confrunta cu lupii care vor vrea să profite de „simplitatea” ta. Atunci când îi vei confrunta, nu ezita să îi ceri lui Dumnezeu „înţelepciunea” despre care a vorbit Isus.

  #fiiînţelept #bunsimţ

  Să fim înţelepţi - 2017. Astăzi probabil că te vei confrunta cu lupii care vor vrea să profite de „simplitatea” ta. Atunci când îi vei confrunta, nu ezita să îi ceri lui Dumnezeu „înţelepciunea” despre care a vorbit Isus. #fiiînţelept #bunsimţ
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...