Să fim înţelepţi

  Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii. (Matei 10:16)

  Profesorul Peters servea micul dejun la cantina universităţii când Gandhi se aşeză lângă faimosul expert. Pe un ton plin de laudă şi ironic, profesorul spuse: „Tinere Gandhi, se pare că tu nu înţelegi! Un porc şi o pasăre nu stau niciodată împreună ca să mănânce.” Gandhi zâmbi timid şi îi răspunse: „Nu vă îngrijoraţi, voi ieşi imediat din cantină în zbor şi vă voi lăsa aici.” Peters, roşu de furie, a hotărât să se răzbune, asigurându-se prin orice mijloc că Gandhi avea să pice următorul examen. Dar, spre marea lui surpriză, în ziua examenului, elevul inteligent a răspuns corect la toate întrebările. Pentru a-l ridiculiza în public în faţa clasei, profesorul îl întrebă: „Gandhi, dacă într-o zi, în timp ce mergi, dai peste o sacoşă plină cu bani şi înţelepciune, pe care dintre cele două le-ai alege? Fără să ezite, Gandhi îi spuse: „Banii, domnule profesor!” Atunci Peters adăugă: „În locul tău, eu aş alege înţelepciunea.” Auzind acestea, elevul răspunse: „Fiecare alege ce îi lipseşte, domnule profesor.” Peters, foarte supărat, înainte de a-i înapoia foaia de examen lui Gandhi, scrise pe ea cu litere mari: „PROST” şi i-o înapoie. Ce a făcut Gandhi la vederea acestei noi insulte? Îţi voi spune ce a făcut: a luat foaia, s-a aşezat şi, după un moment de meditaţie, s-a apropiat de profesor şi i-a spus: „Domnule profesor Peters, v-aţi semnat pe lucrarea mea, dar nu mi-aţi scris nota.”

  Acţiunile lui Gandhi îmi amintesc de cuvintele lui Hristos: „Iată, Eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi fără răutate ca porumbeii” (Matei 10:16). Peste tot întâlnim oameni care caută, prin orice mijloc, să ne facă viaţa grea. De aceea Isus ne-a sfătuit să fim inteligenţi în faţa acestor persoane. Termenul grec folosit de Isus este phrónimos, care înseamnă înţelepciune, prudenţă. Pentru noi, oamenii, această „înţelepciune” este un dar divin.

  Astăzi probabil că te vei confrunta cu lupii care vor vrea să profite de „simplitatea” ta. Atunci când îi vei confrunta, nu ezita să îi ceri lui Dumnezeu „înţelepciunea” despre care a vorbit Isus.

  #fiiînţelept #bunsimţ

  Să fim înţelepţi - 2017. Astăzi probabil că te vei confrunta cu lupii care vor vrea să profite de „simplitatea” ta. Atunci când îi vei confrunta, nu ezita să îi ceri lui Dumnezeu „înţelepciunea” despre care a vorbit Isus.

#fiiînţelept #bunsimţ
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...