Când va fi gata lucrarea?

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează‑ţi inima. (Psalmii 27:14)

  Ai auzit vorbindu-se despre marea lucrare arhitecturală a cărei construcţie a durat 632 de ani? Ţi se pare exagerat, nu-i aşa? Catedrala din Amiens, Franţa, a fost construită în opt ani; cea din Burgos, Spania, în 39 de ani. Un termen mai rezonabil! Chiar şi Catedrala de la Notre Dame, din Franţa, a cărei construcţie a durat puţin mai mult, a fost ridicată în 182 de ani. Dar 632 de ani? Imposibil! Nu! Totuşi, posibil!

  Frédéric al II-lea, împăratul sfântului Imperiu Roman şi-a propus să construiască cea mai înaltă catedrală din lume. În acest scop, el a întrunit cei mai buni arhitecţi şi alţi specialişti în construcţia de catedrale din Europa şi, în 1248, a început construirea Catedralei de la Cologne, Germania. După şase secole de muncă, în 1880, catedrala a fost inaugurată. Catedrala din Cologne este o operă de artă gotică medievală şi totodată era cel mai înalt edificiu din lume, până în 1884. Valoarea construcţiei nu a putut fi evaluată niciodată şi, în 1996, UNESCO a declarat clădirea patrimoniu al umanităţii pe baza a trei criterii:

  1. Clădirea este un exemplu excepţional al creativităţii şi geniului uman.

  2. Clădirea a fost iniţiată în epoca apogeului construcţiilor gotice şi inaugurarea acesteia a marcat punctul culminant al acestui tip de monumente arhitecturale.

  3. Construcţia acestei clădiri este un exemplu incontestabil al forţei şi al durabilităţii creştinismului în Evul Mediu.

  Toate aceste secole de muncă demonstrează că o muncă perseverentă aduce rezultate bune. Opera vieţii tale nu se va putea realiza în două luni, nici în trei ani.

  Nu te descuraja. Cred că ar fi bine să adoptăm celebrele cuvinte ale sfântului Francisc de Sales: „Trebuie să avem răbdare cu toată lumea, dar în special cu noi înşine.” Credinţa, în orice domeniu al vieţii, necesită un proces a cărui durată poate să ne scape de sub control în anumite situaţii. Nu permite ca frustrarea să pună stăpânire pe viaţa ta. Nu lăsa ca nerăbdarea să te determine să îţi abandonezi visurile. Înainte de toate, deşi este posibil ca lucrurile să nu înainteze în ritmul sperat de tine, aminteşte-ţi următoarele cuvinte: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Aşteaptă răbdător şi vei vedea rezultatele acestei opere minunate!

  #perseverenţă #nutedescuraja

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Carul Mare

  Pasiunea pentru lucruri intangibile poate fi interesantă, dar singurul lucru care ajută este studierea simplității din Sfânta Scriptură, care este atât de limpede, că până și copiii o pot pricepe dacă încep lectura rugându-se.

  Șapte vertebre cervicale

  Într-o lume a necazului și a suferinței, este puțin probabil ca cineva să nu treacă prin experiențe întunecate. Dacă alegem să trecem singuri, vom ieși dărâmați și răniți pentru totdeauna; dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să vină cu noi, El ne va da vindecare și ne va scoate mai întăriți din încercările prin care trecem.

  Cele șapte taine

  Vezi în ce măsură credința ta este doar o religie, un tablou fără Mântuitorul tău, și roagă-L să dea viață practicilor tale religioase și să Se implice în fiecare moment al vieții tale.

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...