Când va fi gata lucrarea?

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează‑ţi inima. (Psalmii 27:14)

  Ai auzit vorbindu-se despre marea lucrare arhitecturală a cărei construcţie a durat 632 de ani? Ţi se pare exagerat, nu-i aşa? Catedrala din Amiens, Franţa, a fost construită în opt ani; cea din Burgos, Spania, în 39 de ani. Un termen mai rezonabil! Chiar şi Catedrala de la Notre Dame, din Franţa, a cărei construcţie a durat puţin mai mult, a fost ridicată în 182 de ani. Dar 632 de ani? Imposibil! Nu! Totuşi, posibil!

  Frédéric al II-lea, împăratul sfântului Imperiu Roman şi-a propus să construiască cea mai înaltă catedrală din lume. În acest scop, el a întrunit cei mai buni arhitecţi şi alţi specialişti în construcţia de catedrale din Europa şi, în 1248, a început construirea Catedralei de la Cologne, Germania. După şase secole de muncă, în 1880, catedrala a fost inaugurată. Catedrala din Cologne este o operă de artă gotică medievală şi totodată era cel mai înalt edificiu din lume, până în 1884. Valoarea construcţiei nu a putut fi evaluată niciodată şi, în 1996, UNESCO a declarat clădirea patrimoniu al umanităţii pe baza a trei criterii:

  1. Clădirea este un exemplu excepţional al creativităţii şi geniului uman.

  2. Clădirea a fost iniţiată în epoca apogeului construcţiilor gotice şi inaugurarea acesteia a marcat punctul culminant al acestui tip de monumente arhitecturale.

  3. Construcţia acestei clădiri este un exemplu incontestabil al forţei şi al durabilităţii creştinismului în Evul Mediu.

  Toate aceste secole de muncă demonstrează că o muncă perseverentă aduce rezultate bune. Opera vieţii tale nu se va putea realiza în două luni, nici în trei ani.

  Nu te descuraja. Cred că ar fi bine să adoptăm celebrele cuvinte ale sfântului Francisc de Sales: „Trebuie să avem răbdare cu toată lumea, dar în special cu noi înşine.” Credinţa, în orice domeniu al vieţii, necesită un proces a cărui durată poate să ne scape de sub control în anumite situaţii. Nu permite ca frustrarea să pună stăpânire pe viaţa ta. Nu lăsa ca nerăbdarea să te determine să îţi abandonezi visurile. Înainte de toate, deşi este posibil ca lucrurile să nu înainteze în ritmul sperat de tine, aminteşte-ţi următoarele cuvinte: „Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6). Aşteaptă răbdător şi vei vedea rezultatele acestei opere minunate!

  #perseverenţă #nutedescuraja

  Când va fi gata lucrarea? - 2017. Credinţa, în orice domeniu al vieţii, necesită un proces a cărui durată poate să ne scape de sub control în anumite situaţii. Nu permite ca frustrarea să pună stăpânire pe viaţa ta. Nu lăsa ca nerăbdarea să te determine să îţi abandonezi visurile. #perseverenţă #nutedescuraja
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...