Te iertăm

  Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

  Gândirea noastră este incapabilă să creadă şi să accepte că cel nevinovat este pedepsit în locul celui vinovat. Simţământul de indignare în faţa posibilităţii ca un om vinovat să fie iertat nu este nimic nou. Anselme de Canterbury, un teolog medieval, declara: „Care om nu ar fi vrednic de pedeapsă dacă l-ar condamna pe cel nevinovat, lăsându-l în libertate pe cel vinovat?”

  Tocmai de aceea cred că ceea ce voi spune în continuare ţi se va părea ciudat. Era 1 decembrie 1997. Michael Carneal, un tânăr de paisprezece ani, a dat buzna în şcoala lui, înarmat cu o carabină şi a omorât trei colegi de-ai lui care făceau parte din grupa de rugăciune a şcolii. Apoi, în lacrimi, Carneal îi ceru lui Bill Strong, un alt membru al grupei de rugăciune, să îl omoare. „Omoară-mă, te rog. Nu îmi vine să cred ce am făcut,” spuse el.

  Ce ai fi făcut în locul lui Bill? L-ai fi omorât pe vinovat? Ştii ce au făcut tinerii din grupa de rugăciune care au supravieţuit tragediei? Deşi îţi va părea incredibil, ei au pregătit un afiş pe care era scris: „Mike, noi te iertăm.”

  Pe baza acţiunii acestor tineri, Dennis Prager a scris un articol pentru revista Reader’s Digest, cu titlul „When Forgiveness is a Sin” [Când iertarea este un păcat], în care a declarat foarte clar că cei care au supravieţuit atacului lui Carneal, nu aveau niciun drept să îl ierte pe vinovat şi că acea declaraţie de iertare era un păcat la fel de mare ca şi faptele lui Carneal. Tot aşa, el considera că este nepotrivit ca un pastor creştin a putut să le ceară americanilor să îl ierte pe Timothy McVeigh, autorul atacurilor împotriva clădirii federale Alfred P. Murrah, din Oklahoma City, în 1995.

  Aş vrea să îţi pun o întrebare: ţi se pare logic că Isus, fiind nevinovat, a primit pedeapsa noastră, a ta şi a mea? Apostolul Petru spune că „El, Cel neprihănit, a suferit pentru cei nelegiuiţi” (1 Petru 3:18). Dar mai rău este că noi ne-am făcut vinovaţi de moartea Fiului lui Dumnezeu. În cele din urmă, noi vom fi găsiţi vinovaţi la judecata divină. Dar până atunci, în loc să răzbune sângele Fiului, Tatăl ceresc ne prezintă un afiş mare cât universul, cu următorul mesaj: „Noi te iertăm.”

  #Dumnezeumăiartă #iertaredivină

  Te iertăm - 2017. Noi ne-am făcut vinovaţi de moartea Fiului lui Dumnezeu. În cele din urmă, noi vom fi găsiţi vinovaţi la judecata divină. Dar până atunci, în loc să răzbune sângele Fiului, Tatăl ceresc ne prezintă un afiş mare cât universul, cu următorul mesaj: „Noi te iertăm.” #Dumnezeumăiartă #iertaredivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...