Te iertăm

  Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

  Gândirea noastră este incapabilă să creadă şi să accepte că cel nevinovat este pedepsit în locul celui vinovat. Simţământul de indignare în faţa posibilităţii ca un om vinovat să fie iertat nu este nimic nou. Anselme de Canterbury, un teolog medieval, declara: „Care om nu ar fi vrednic de pedeapsă dacă l-ar condamna pe cel nevinovat, lăsându-l în libertate pe cel vinovat?”

  Tocmai de aceea cred că ceea ce voi spune în continuare ţi se va părea ciudat. Era 1 decembrie 1997. Michael Carneal, un tânăr de paisprezece ani, a dat buzna în şcoala lui, înarmat cu o carabină şi a omorât trei colegi de-ai lui care făceau parte din grupa de rugăciune a şcolii. Apoi, în lacrimi, Carneal îi ceru lui Bill Strong, un alt membru al grupei de rugăciune, să îl omoare. „Omoară-mă, te rog. Nu îmi vine să cred ce am făcut,” spuse el.

  Ce ai fi făcut în locul lui Bill? L-ai fi omorât pe vinovat? Ştii ce au făcut tinerii din grupa de rugăciune care au supravieţuit tragediei? Deşi îţi va părea incredibil, ei au pregătit un afiş pe care era scris: „Mike, noi te iertăm.”

  Pe baza acţiunii acestor tineri, Dennis Prager a scris un articol pentru revista Reader’s Digest, cu titlul „When Forgiveness is a Sin” [Când iertarea este un păcat], în care a declarat foarte clar că cei care au supravieţuit atacului lui Carneal, nu aveau niciun drept să îl ierte pe vinovat şi că acea declaraţie de iertare era un păcat la fel de mare ca şi faptele lui Carneal. Tot aşa, el considera că este nepotrivit ca un pastor creştin a putut să le ceară americanilor să îl ierte pe Timothy McVeigh, autorul atacurilor împotriva clădirii federale Alfred P. Murrah, din Oklahoma City, în 1995.

  Aş vrea să îţi pun o întrebare: ţi se pare logic că Isus, fiind nevinovat, a primit pedeapsa noastră, a ta şi a mea? Apostolul Petru spune că „El, Cel neprihănit, a suferit pentru cei nelegiuiţi” (1 Petru 3:18). Dar mai rău este că noi ne-am făcut vinovaţi de moartea Fiului lui Dumnezeu. În cele din urmă, noi vom fi găsiţi vinovaţi la judecata divină. Dar până atunci, în loc să răzbune sângele Fiului, Tatăl ceresc ne prezintă un afiş mare cât universul, cu următorul mesaj: „Noi te iertăm.”

  #Dumnezeumăiartă #iertaredivină

  Te iertăm - 2017. Noi ne-am făcut vinovaţi de moartea Fiului lui Dumnezeu. În cele din urmă, noi vom fi găsiţi vinovaţi la judecata divină. Dar până atunci, în loc să răzbune sângele Fiului, Tatăl ceresc ne prezintă un afiş mare cât universul, cu următorul mesaj: „Noi te iertăm.”

#Dumnezeumăiartă #iertaredivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...