Cea mai bună poliţă de asigurare

  Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui. (Psalmii 91:4)

  James Stewart este considerat actorul american preferat al secolului XX. Cel mai probabil motivul este participarea sa în al Doilea Război Mondial şi nu atât de mult faptul că a fost un actor bun. Stewart s-a înrolat în forţele aeriene, a încheiat douăzeci de misiuni, care au justificat ascensiunea lui din gradul de soldat la cel de colonel şi, în cele din urmă, general de comandament. În martie 1941, pe când făcea pregătiri pentru a merge la război, tatăl lui i-a trimis o scrisoare în care i-a scris următoarele: „Dragul meu Jim: La scurtă vreme după ce vei fi citit această scrisoare, vei fi pornit pentru a înfrunta unele din cele mai mari pericole din viaţa ta. În această scrisoare ţi-am trimis şi un exemplar din Psalmul 91. Acest psalm va lua locul fricii şi al îngrijorării.” Adăpostindu-se mental în făgăduinţele din Psalmul 91, Stewart s-a simţit în siguranţă în timpul războiului şi s-a întors de acolo teafăr şi nevătămat.

  Ştiai că şi noi, tu şi cu mine, suntem implicaţi într-un război? Mama tuturor războaielor. Noi am fost aruncaţi într-o luptă care este responsabilă de toate decesele din istorie, de toate bolile şi de toate dezastrele naturale. Lumea noastră este câmpul de bătălie pe care se confruntă două mari puteri. Fie că vrem sau nu, cu toţii suntem angrenaţi în acest război ale cărui repercusiuni ajung până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi ating chiar şi cerul. Vreau să îţi vorbesc despre marele conflict dintre bine şi rău.

  Urmând exemplul lui Stewart, dacă vrem să ieşim teferi din această mare luptă cosmică, atunci trebuie să ne adăpostim în făgăduinţele protecţiei lui Dumnezeu, scrise în Psalmul 91. Psalmistul a enumerat mai multe pericole care ne pândesc în orice clipă: capcanele ascunse, ciuma morţii, pericolele înfricoşătoare din noapte, săgeata care zboară ziua, ciuma care umblă în întuneric şi molima care bântuie ziua-n amiaza mare. Suntem pregătiţi să înfruntăm aceste atacuri?

  Văzând toate pericolele descrise în Psalmul 91, eu cred că tu şi cu mine avem nevoie de o poliţă de asigurare foarte bună, care să ne poate proteja de toate lucrurile acestea. Dar acum vine partea cea mai bună: această poliţă este gratuită. Dacă o doreşti, Dumnezeu „va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:11). La fel ca şi Steward, noi ne vom întoarce teferi şi nevătămaţi acasă, la locuinţa din cer.

  #protecţiedivină

  Cea mai bună poliţă de asigurare - 2017. Văzând toate pericolele descrise în Psalmul 91, eu cred că tu şi cu mine avem nevoie de o poliţă de asigurare foarte bună, care să ne poate proteja de toate lucrurile acestea. Dar acum vine partea cea mai bună: această poliţă este gratuită. #protecţiedivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...