Cea mai bună poliţă de asigurare

  Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui. (Psalmii 91:4)

  James Stewart este considerat actorul american preferat al secolului XX. Cel mai probabil motivul este participarea sa în al Doilea Război Mondial şi nu atât de mult faptul că a fost un actor bun. Stewart s-a înrolat în forţele aeriene, a încheiat douăzeci de misiuni, care au justificat ascensiunea lui din gradul de soldat la cel de colonel şi, în cele din urmă, general de comandament. În martie 1941, pe când făcea pregătiri pentru a merge la război, tatăl lui i-a trimis o scrisoare în care i-a scris următoarele: „Dragul meu Jim: La scurtă vreme după ce vei fi citit această scrisoare, vei fi pornit pentru a înfrunta unele din cele mai mari pericole din viaţa ta. În această scrisoare ţi-am trimis şi un exemplar din Psalmul 91. Acest psalm va lua locul fricii şi al îngrijorării.” Adăpostindu-se mental în făgăduinţele din Psalmul 91, Stewart s-a simţit în siguranţă în timpul războiului şi s-a întors de acolo teafăr şi nevătămat.

  Ştiai că şi noi, tu şi cu mine, suntem implicaţi într-un război? Mama tuturor războaielor. Noi am fost aruncaţi într-o luptă care este responsabilă de toate decesele din istorie, de toate bolile şi de toate dezastrele naturale. Lumea noastră este câmpul de bătălie pe care se confruntă două mari puteri. Fie că vrem sau nu, cu toţii suntem angrenaţi în acest război ale cărui repercusiuni ajung până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi ating chiar şi cerul. Vreau să îţi vorbesc despre marele conflict dintre bine şi rău.

  Urmând exemplul lui Stewart, dacă vrem să ieşim teferi din această mare luptă cosmică, atunci trebuie să ne adăpostim în făgăduinţele protecţiei lui Dumnezeu, scrise în Psalmul 91. Psalmistul a enumerat mai multe pericole care ne pândesc în orice clipă: capcanele ascunse, ciuma morţii, pericolele înfricoşătoare din noapte, săgeata care zboară ziua, ciuma care umblă în întuneric şi molima care bântuie ziua-n amiaza mare. Suntem pregătiţi să înfruntăm aceste atacuri?

  Văzând toate pericolele descrise în Psalmul 91, eu cred că tu şi cu mine avem nevoie de o poliţă de asigurare foarte bună, care să ne poate proteja de toate lucrurile acestea. Dar acum vine partea cea mai bună: această poliţă este gratuită. Dacă o doreşti, Dumnezeu „va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:11). La fel ca şi Steward, noi ne vom întoarce teferi şi nevătămaţi acasă, la locuinţa din cer.

  #protecţiedivină

  Cea mai bună poliţă de asigurare - 2017. Văzând toate pericolele descrise în Psalmul 91, eu cred că tu şi cu mine avem nevoie de o poliţă de asigurare foarte bună, care să ne poate proteja de toate lucrurile acestea. Dar acum vine partea cea mai bună: această poliţă este gratuită.

#protecţiedivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...