Spune „nu” Irodiadei!

  Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni! (Faptele 5:29)

  Ţi s-a întâmplat să trebuiască să faci ceva ce nu voiai să faci, doar pentru a face pe plac altcuiva? Cuvântul lui Dumnezeu ne relatează povestea unei fete care s-a confruntat cu această dilemă: Salomeea, fiica Irodiadei (vezi Matei 14:1-12). Este adevărat că Biblia nu menţionează numele, dar Flavius Joseph, un istoric evreu al epocii, ne spune că acesta era numele fiicei vitrege a lui Irod.

  Matei o prezintă pe Salomeea ca fiind o „fată tânără”, poate de treisprezece-paisprezece ani. Ce făcea o fată de vârstă aşa de fragedă la un ospăţ unde imoralitatea şi pasiunile josnice prevalau fără limite? Ea era acolo pentru că era pionul pe care propria ei mamă l-a folosit pentru a-i distra pe nobilii de la curtea lui Irod. Literatura romană a acelei epoci descrie acest fel de ospeţe ca fiind orgii sexuale de necontrolat, îmbuibare şi băuturi ameţitoare. În acest mediu o găsim pe Salomeea, cu nişte mişcări exotice şi ritmice care au vrăjit întreaga asistenţă. Irod a fost primul care s-a lăsat prins de farmecul pasului de dans al tinerei fete. Beţia monarhului scoate în evidenţă starea sa de ebrietate spirituală şi, ca o recompensă pentru performanţa fetei, el făgăduieşte să îi dea tot ce îi va cere. De îndată, mama ei, care era o manipulatoare versată, a început să îşi influenţeze fiica şi să o convingă să ceară capul lui Ioan Botezătorul.

  Aşa cum Irodiada o controla pe Salomeea, Satana doreşte să te domine. Desigur, el nu face acest lucru în mod direct, ci se foloseşte de persoane intermediare, de tovărăşiile rele, poate de un coleg de muncă şi chiar de un membru din familie; vrăjmaşul are mai multe instrumente pe care le foloseşte. El face tot ce îi stă în putinţă ca să te transforme într-o marionetă, manipulată după gusturile şi interesele altuia.

  Când trebuie să înfrunţi persoane care ar vrea să le faci pe plac, aminteşte-ţi că tu, ca creştin, nu trebuie să eziţi, nici să pierzi timpul întrebându-te: „Ce fac tinerii de vârsta mea? Ce crede majoritatea? Ce ar trebui să fac pentru a obţine aprobarea prietenilor mei? Ce îi place mai mult lumii?” Întrebarea cea mai importantă este: „Ce a spus Dumnezeu?” Urmând exemplul lui Iosif, noi trebuie să ne întrebăm: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” (Geneza 39:9). Ascultă mai bine de Isus şi spune „nu” Irodiadei!

  #nupresiuniidegrup #nupăcatului

  Spune „nu” Irodiadei! - 2017. Urmând exemplul lui Iosif, noi trebuie să ne întrebăm: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” (Geneza 39:9). Ascultă mai bine de Isus şi spune „nu” Irodiadei! #nupresiuniidegrup #nupăcatului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...