Spune „nu” Irodiadei!

  Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni! (Faptele 5:29)

  Ţi s-a întâmplat să trebuiască să faci ceva ce nu voiai să faci, doar pentru a face pe plac altcuiva? Cuvântul lui Dumnezeu ne relatează povestea unei fete care s-a confruntat cu această dilemă: Salomeea, fiica Irodiadei (vezi Matei 14:1-12). Este adevărat că Biblia nu menţionează numele, dar Flavius Joseph, un istoric evreu al epocii, ne spune că acesta era numele fiicei vitrege a lui Irod.

  Matei o prezintă pe Salomeea ca fiind o „fată tânără”, poate de treisprezece-paisprezece ani. Ce făcea o fată de vârstă aşa de fragedă la un ospăţ unde imoralitatea şi pasiunile josnice prevalau fără limite? Ea era acolo pentru că era pionul pe care propria ei mamă l-a folosit pentru a-i distra pe nobilii de la curtea lui Irod. Literatura romană a acelei epoci descrie acest fel de ospeţe ca fiind orgii sexuale de necontrolat, îmbuibare şi băuturi ameţitoare. În acest mediu o găsim pe Salomeea, cu nişte mişcări exotice şi ritmice care au vrăjit întreaga asistenţă. Irod a fost primul care s-a lăsat prins de farmecul pasului de dans al tinerei fete. Beţia monarhului scoate în evidenţă starea sa de ebrietate spirituală şi, ca o recompensă pentru performanţa fetei, el făgăduieşte să îi dea tot ce îi va cere. De îndată, mama ei, care era o manipulatoare versată, a început să îşi influenţeze fiica şi să o convingă să ceară capul lui Ioan Botezătorul.

  Aşa cum Irodiada o controla pe Salomeea, Satana doreşte să te domine. Desigur, el nu face acest lucru în mod direct, ci se foloseşte de persoane intermediare, de tovărăşiile rele, poate de un coleg de muncă şi chiar de un membru din familie; vrăjmaşul are mai multe instrumente pe care le foloseşte. El face tot ce îi stă în putinţă ca să te transforme într-o marionetă, manipulată după gusturile şi interesele altuia.

  Când trebuie să înfrunţi persoane care ar vrea să le faci pe plac, aminteşte-ţi că tu, ca creştin, nu trebuie să eziţi, nici să pierzi timpul întrebându-te: „Ce fac tinerii de vârsta mea? Ce crede majoritatea? Ce ar trebui să fac pentru a obţine aprobarea prietenilor mei? Ce îi place mai mult lumii?” Întrebarea cea mai importantă este: „Ce a spus Dumnezeu?” Urmând exemplul lui Iosif, noi trebuie să ne întrebăm: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” (Geneza 39:9). Ascultă mai bine de Isus şi spune „nu” Irodiadei!

  #nupresiuniidegrup #nupăcatului

  Spune „nu” Irodiadei! - 2017. Urmând exemplul lui Iosif, noi trebuie să ne întrebăm: „Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” (Geneza 39:9). Ascultă mai bine de Isus şi spune „nu” Irodiadei!

#nupresiuniidegrup #nupăcatului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...