Eliberatorul meu

Duhul Domnului este peste mine, […] M-a trimis […] să dau drumul celor apăsaţi.(Luca 4:18)

Pe clopotul agăţat în centrul monumentului „Clopotul libertăţii”, din Philadelphia, sunt inscripţionate următoarele cuvinte: „Să vestiţi slobozenia în ţară pentru toţi locuitorii ei”, din Leviticul 25:10. Clopotul a fost realizat pentru sărbătorirea celei de-a cincizecea aniversări a Declaraţiei Drepturilor, redactată de William Penn, fondatorul statului Pennsylvania. În acest document, Penn prezintă drepturile care ne revin tuturor: libertate de conştiinţă, egalitate socială, egalitate materială, drepturile femeii, libertăţile civile… Clopotul are o legătură directă şi cu independenţa Statelor Unite, deoarece sunetul său, în 8 iulie 1776, i-a convocat pe toţi cetăţenii pentru citirea Declaraţiei de Independenţă. În 1837, acesta a fost simbolul oficial al abolirii sclaviei. Clopotul s-a transformat într-un simbol internaţional al libertăţii.

Dar eu şi cu tine avem nevoie de ceva mai mult decât de un simbol, avem nevoie de un eliberator real. În Luca 4:18,19, Isus Se prezintă ca fiind cel care a venit să acorde libertatea locuitorilor pământului. Pentru Isus, lucrarea Sa de eliberare începe „astăzi”, chiar acum. Dar mai mult decât libertatea fizică, Isus ne oferă libertatea care vine din cunoaşterea faptului că Dumnezeu ne-a iertat
toate greşelile noastre.

Ellen White ne asigură că „iertarea lui Dumnezeu nu este doar un simplu act juridic, prin care ne scapă de osândă. Nu este numai iertare de păcat, ci smulgere din păcat. Este revărsarea iubirii răscumpărătoare care transformă inima” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, Rugăciunea Domnului, p. 94). Isus este cel care ne-a eliberat de povara păcatului. Aceasta este iertarea pe care Hristos ne-a acordat-o, care ne-a eliberat „de sub puterea întunericului” şi ne-a făcut părtaşi la „Împărăţia” lui Dumnezeu (Coloseni 1:13). Tu nu mai eşti sclavul păcatului; astăzi, Isus te-a declarat liber.

Chiar în acest moment, în timp ce ochii tăi parcurg devoţionalul, Isus proclamă din nou eliberarea tuturor celor prinşi în păcat. Ai vrea să Îl accepţi pe Domnul ca eliberatorul tău personal? Această făgăduinţă îşi menţine validitatea: „Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Vrei această libertate?

#libertateînHristos

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor