Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Eliberatorul meu

  Duhul Domnului este peste mine, […] M-a trimis […] să dau drumul celor apăsaţi.(Luca 4:18)

  Pe clopotul agăţat în centrul monumentului „Clopotul libertăţii”, din Philadelphia, sunt inscripţionate următoarele cuvinte: „Să vestiţi slobozenia în ţară pentru toţi locuitorii ei”, din Leviticul 25:10. Clopotul a fost realizat pentru sărbătorirea celei de-a cincizecea aniversări a Declaraţiei Drepturilor, redactată de William Penn, fondatorul statului Pennsylvania. În acest document, Penn prezintă drepturile care ne revin tuturor: libertate de conştiinţă, egalitate socială, egalitate materială, drepturile femeii, libertăţile civile… Clopotul are o legătură directă şi cu independenţa Statelor Unite, deoarece sunetul său, în 8 iulie 1776, i-a convocat pe toţi cetăţenii pentru citirea Declaraţiei de Independenţă. În 1837, acesta a fost simbolul oficial al abolirii sclaviei. Clopotul s-a transformat într-un simbol internaţional al libertăţii.

  Dar eu şi cu tine avem nevoie de ceva mai mult decât de un simbol, avem nevoie de un eliberator real. În Luca 4:18,19, Isus Se prezintă ca fiind cel care a venit să acorde libertatea locuitorilor pământului. Pentru Isus, lucrarea Sa de eliberare începe „astăzi”, chiar acum. Dar mai mult decât libertatea fizică, Isus ne oferă libertatea care vine din cunoaşterea faptului că Dumnezeu ne-a iertat
  toate greşelile noastre.

  Ellen White ne asigură că „iertarea lui Dumnezeu nu este doar un simplu act juridic, prin care ne scapă de osândă. Nu este numai iertare de păcat, ci smulgere din păcat. Este revărsarea iubirii răscumpărătoare care transformă inima” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, Rugăciunea Domnului, p. 94). Isus este cel care ne-a eliberat de povara păcatului. Aceasta este iertarea pe care Hristos ne-a acordat-o, care ne-a eliberat „de sub puterea întunericului” şi ne-a făcut părtaşi la „Împărăţia” lui Dumnezeu (Coloseni 1:13). Tu nu mai eşti sclavul păcatului; astăzi, Isus te-a declarat liber.

  Chiar în acest moment, în timp ce ochii tăi parcurg devoţionalul, Isus proclamă din nou eliberarea tuturor celor prinşi în păcat. Ai vrea să Îl accepţi pe Domnul ca eliberatorul tău personal? Această făgăduinţă îşi menţine validitatea: „Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Vrei această libertate?

  #libertateînHristos

  Eliberatorul meu - 2017. Isus proclamă din nou eliberarea tuturor celor prinşi în păcat. Ai vrea să Îl accepţi pe Domnul ca eliberatorul tău personal? Această făgăduinţă îşi menţine validitatea: „Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36).

#libertateînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...