Articolul precedentDouă tipuri de frică
  Articolul următorO combinație de neînvins

  Eliberatorul meu

  Duhul Domnului este peste mine, […] M-a trimis […] să dau drumul celor apăsaţi.(Luca 4:18)

  Pe clopotul agăţat în centrul monumentului „Clopotul libertăţii”, din Philadelphia, sunt inscripţionate următoarele cuvinte: „Să vestiţi slobozenia în ţară pentru toţi locuitorii ei”, din Leviticul 25:10. Clopotul a fost realizat pentru sărbătorirea celei de-a cincizecea aniversări a Declaraţiei Drepturilor, redactată de William Penn, fondatorul statului Pennsylvania. În acest document, Penn prezintă drepturile care ne revin tuturor: libertate de conştiinţă, egalitate socială, egalitate materială, drepturile femeii, libertăţile civile… Clopotul are o legătură directă şi cu independenţa Statelor Unite, deoarece sunetul său, în 8 iulie 1776, i-a convocat pe toţi cetăţenii pentru citirea Declaraţiei de Independenţă. În 1837, acesta a fost simbolul oficial al abolirii sclaviei. Clopotul s-a transformat într-un simbol internaţional al libertăţii.

  Dar eu şi cu tine avem nevoie de ceva mai mult decât de un simbol, avem nevoie de un eliberator real. În Luca 4:18,19, Isus Se prezintă ca fiind cel care a venit să acorde libertatea locuitorilor pământului. Pentru Isus, lucrarea Sa de eliberare începe „astăzi”, chiar acum. Dar mai mult decât libertatea fizică, Isus ne oferă libertatea care vine din cunoaşterea faptului că Dumnezeu ne-a iertat
  toate greşelile noastre.

  Ellen White ne asigură că „iertarea lui Dumnezeu nu este doar un simplu act juridic, prin care ne scapă de osândă. Nu este numai iertare de păcat, ci smulgere din păcat. Este revărsarea iubirii răscumpărătoare care transformă inima” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, Rugăciunea Domnului, p. 94). Isus este cel care ne-a eliberat de povara păcatului. Aceasta este iertarea pe care Hristos ne-a acordat-o, care ne-a eliberat „de sub puterea întunericului” şi ne-a făcut părtaşi la „Împărăţia” lui Dumnezeu (Coloseni 1:13). Tu nu mai eşti sclavul păcatului; astăzi, Isus te-a declarat liber.

  Chiar în acest moment, în timp ce ochii tăi parcurg devoţionalul, Isus proclamă din nou eliberarea tuturor celor prinşi în păcat. Ai vrea să Îl accepţi pe Domnul ca eliberatorul tău personal? Această făgăduinţă îşi menţine validitatea: „Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). Vrei această libertate?

  #libertateînHristos

  Eliberatorul meu - 2017. Isus proclamă din nou eliberarea tuturor celor prinşi în păcat. Ai vrea să Îl accepţi pe Domnul ca eliberatorul tău personal? Această făgăduinţă îşi menţine validitatea: „Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36). #libertateînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...