Articolul precedentO combinație de neînvins
  Articolul următorCrescând mai aproape de cer

  Epistolele lui Hristos

  Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos. (2 Corinteni 3:3)

  Pe un mormânt mai vechi era inscripţionat următorul epitaf: „Ci-git Lem S. Frame, care a omorât 89 de indieni în toată viaţa lui. Spera să ajungă la o sută la sfârşitul acestui an, când a adormit în Domnul, în casa lui de la Hawk’s Ferry.”

  Ce idee şi-ar fi făcut despre Hristos acei indieni dacă ar fi aflat că executorul lor pretindea a crede în Domnul?

  În filmul Twelve years a slave[12 ani de sclavie], Michael Fassbender a jucat rolul lui Edwin Epps, un bărbat al cărui merit principal era capacitatea lui de a „dresa” sclavii negri. Într-una din scene, domnul Epps a mers la adunarea de cult cu servitorii lui, unde au citit ce le spunea Biblia, după părerea lui: „Slujitorul care cunoaşte voia stăpânului său, care nu are nimic pregătit şi nu va acţiona în conformitate cu voia lui, va fi bătut cu multe lovituri. Aţi înţeles bine? Cu un număr mare de lovituri. Negrul care nu ascultă de stăpânul lui, adică de proprietarul lui, va primi multe lovituri. Multe înseamnă un număr foarte mare: 40, 100, 150 de lovituri.” Apoi, închizând Biblia, a spus: „Aşa spune Scriptura.”

  Ce imagine despre Hristos s-a gravat în mintea sclavilor, auzind cuvintele pe care stăpânul lor le atribuia Cuvântului lui Dumnezeu?

  Ghandi a spus odată: „Îl iubesc pe Hristosul vostru, dar nu îi iubesc pe creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Pentru că Ghandi a cunoscut învăţăturile lui Isus, el a putut face diferenţa între ceea ce spuneau şi ceea ce făceau ucenicii Lui; dar nu toţi au avut această ocazie.

  Înainte de a emite o judecată în dreptul lui Frame şi Epps, să reflectăm bine la următoarele: când oamenii văd egoismul nostru, când ne aud vorbindu-i de rău pe prietenii noştri, când ne comportăm cu răutate cu ceilalţi, ce cred ei nu despre noi, ci despre Isus? Pavel declară că mărturia noastră este ca o epistolă scrisă, „cunoscută şi citită de toţi oamenii” (2 Corinteni 3:2). Noi suntem scrisoarea pe care Hristos a trimis-o lumii, membrilor familiei noastre, prietenilor noştri, comunităţii în sânul căreia trăim şi Domnul speră că atunci când oamenii vor citi mesajul pe care îl prezentăm prin cuvintele şi acţiunile noastre, ei să Îl poată cunoaşte pe Dumnezeu, care îi iubeşte cu o iubire veşnică.

  #noisuntemepistolevii #reprezentanţiailuiHristos

  Epistolele lui Hristos - 2017. Noi suntem scrisoarea pe care Hristos a trimis-o lumii, membrilor familiei noastre, prietenilor noştri, comunităţii în sânul căreia trăim şi Domnul speră că atunci când oamenii vor citi mesajul pe care îl prezentăm prin cuvintele şi acţiunile noastre, ei să Îl poată cunoaşte pe Dumnezeu, care îi iubeşte cu o iubire veşnică. #noisuntemepistolevii #reprezentanţiailuiHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...