Articolul precedentO combinație de neînvins
  Articolul următorCrescând mai aproape de cer

  Epistolele lui Hristos

  Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos. (2 Corinteni 3:3)

  Pe un mormânt mai vechi era inscripţionat următorul epitaf: „Ci-git Lem S. Frame, care a omorât 89 de indieni în toată viaţa lui. Spera să ajungă la o sută la sfârşitul acestui an, când a adormit în Domnul, în casa lui de la Hawk’s Ferry.”

  Ce idee şi-ar fi făcut despre Hristos acei indieni dacă ar fi aflat că executorul lor pretindea a crede în Domnul?

  În filmul Twelve years a slave[12 ani de sclavie], Michael Fassbender a jucat rolul lui Edwin Epps, un bărbat al cărui merit principal era capacitatea lui de a „dresa” sclavii negri. Într-una din scene, domnul Epps a mers la adunarea de cult cu servitorii lui, unde au citit ce le spunea Biblia, după părerea lui: „Slujitorul care cunoaşte voia stăpânului său, care nu are nimic pregătit şi nu va acţiona în conformitate cu voia lui, va fi bătut cu multe lovituri. Aţi înţeles bine? Cu un număr mare de lovituri. Negrul care nu ascultă de stăpânul lui, adică de proprietarul lui, va primi multe lovituri. Multe înseamnă un număr foarte mare: 40, 100, 150 de lovituri.” Apoi, închizând Biblia, a spus: „Aşa spune Scriptura.”

  Ce imagine despre Hristos s-a gravat în mintea sclavilor, auzind cuvintele pe care stăpânul lor le atribuia Cuvântului lui Dumnezeu?

  Ghandi a spus odată: „Îl iubesc pe Hristosul vostru, dar nu îi iubesc pe creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Pentru că Ghandi a cunoscut învăţăturile lui Isus, el a putut face diferenţa între ceea ce spuneau şi ceea ce făceau ucenicii Lui; dar nu toţi au avut această ocazie.

  Înainte de a emite o judecată în dreptul lui Frame şi Epps, să reflectăm bine la următoarele: când oamenii văd egoismul nostru, când ne aud vorbindu-i de rău pe prietenii noştri, când ne comportăm cu răutate cu ceilalţi, ce cred ei nu despre noi, ci despre Isus? Pavel declară că mărturia noastră este ca o epistolă scrisă, „cunoscută şi citită de toţi oamenii” (2 Corinteni 3:2). Noi suntem scrisoarea pe care Hristos a trimis-o lumii, membrilor familiei noastre, prietenilor noştri, comunităţii în sânul căreia trăim şi Domnul speră că atunci când oamenii vor citi mesajul pe care îl prezentăm prin cuvintele şi acţiunile noastre, ei să Îl poată cunoaşte pe Dumnezeu, care îi iubeşte cu o iubire veşnică.

  #noisuntemepistolevii #reprezentanţiailuiHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...