Articolul precedentO combinație de neînvins
  Articolul următorCrescând mai aproape de cer

  Epistolele lui Hristos

  Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos. (2 Corinteni 3:3)

  Pe un mormânt mai vechi era inscripţionat următorul epitaf: „Ci-git Lem S. Frame, care a omorât 89 de indieni în toată viaţa lui. Spera să ajungă la o sută la sfârşitul acestui an, când a adormit în Domnul, în casa lui de la Hawk’s Ferry.”

  Ce idee şi-ar fi făcut despre Hristos acei indieni dacă ar fi aflat că executorul lor pretindea a crede în Domnul?

  În filmul Twelve years a slave[12 ani de sclavie], Michael Fassbender a jucat rolul lui Edwin Epps, un bărbat al cărui merit principal era capacitatea lui de a „dresa” sclavii negri. Într-una din scene, domnul Epps a mers la adunarea de cult cu servitorii lui, unde au citit ce le spunea Biblia, după părerea lui: „Slujitorul care cunoaşte voia stăpânului său, care nu are nimic pregătit şi nu va acţiona în conformitate cu voia lui, va fi bătut cu multe lovituri. Aţi înţeles bine? Cu un număr mare de lovituri. Negrul care nu ascultă de stăpânul lui, adică de proprietarul lui, va primi multe lovituri. Multe înseamnă un număr foarte mare: 40, 100, 150 de lovituri.” Apoi, închizând Biblia, a spus: „Aşa spune Scriptura.”

  Ce imagine despre Hristos s-a gravat în mintea sclavilor, auzind cuvintele pe care stăpânul lor le atribuia Cuvântului lui Dumnezeu?

  Ghandi a spus odată: „Îl iubesc pe Hristosul vostru, dar nu îi iubesc pe creştinii voştri. Creştinii voştri sunt atât de diferiţi de Hristosul vostru.” Pentru că Ghandi a cunoscut învăţăturile lui Isus, el a putut face diferenţa între ceea ce spuneau şi ceea ce făceau ucenicii Lui; dar nu toţi au avut această ocazie.

  Înainte de a emite o judecată în dreptul lui Frame şi Epps, să reflectăm bine la următoarele: când oamenii văd egoismul nostru, când ne aud vorbindu-i de rău pe prietenii noştri, când ne comportăm cu răutate cu ceilalţi, ce cred ei nu despre noi, ci despre Isus? Pavel declară că mărturia noastră este ca o epistolă scrisă, „cunoscută şi citită de toţi oamenii” (2 Corinteni 3:2). Noi suntem scrisoarea pe care Hristos a trimis-o lumii, membrilor familiei noastre, prietenilor noştri, comunităţii în sânul căreia trăim şi Domnul speră că atunci când oamenii vor citi mesajul pe care îl prezentăm prin cuvintele şi acţiunile noastre, ei să Îl poată cunoaşte pe Dumnezeu, care îi iubeşte cu o iubire veşnică.

  #noisuntemepistolevii #reprezentanţiailuiHristos

  Epistolele lui Hristos - 2017. Noi suntem scrisoarea pe care Hristos a trimis-o lumii, membrilor familiei noastre, prietenilor noştri, comunităţii în sânul căreia trăim şi Domnul speră că atunci când oamenii vor citi mesajul pe care îl prezentăm prin cuvintele şi acţiunile noastre, ei să Îl poată cunoaşte pe Dumnezeu, care îi iubeşte cu o iubire veşnică.

#noisuntemepistolevii #reprezentanţiailuiHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...