O formă de evlavie

  Nu va judeca după înfăţişare. (Isaia 11:3)

  Un bărbat care conducea liniştit maşina în care mai era şi soţia şi soacra lui a văzut dintr-odată maşina de poliţie în spatele lui. Acest lucru l-a determinat să conducă şi mai prudent. Dar chiar şi aşa, brusc, poliţistul porni girofarurile şi îi porunci să oprească.

  Când agentul se apropie de geamul maşinii, şoferul îi spuse:

  – Domnule agent, de ce m-aţi oprit? Nu am încălcat nicio lege. După cum cred că aţi observat, am condus cu mare prudenţă.

  – Aveţi perfectă dreptate, spuse ofiţerul de poliţie. Aţi condus manierat, în mod exemplar; dar eu nu v-am oprit pentru vreo neregularitate. Astăzi, doar dorim să recompensăm şoferii prudenţi şi care respectă legea de circulaţie, aşa cum aţi făcut dumneavoastră. Îmi revine plăcerea de a vă oferi această primă de 500 de dolari.

  Şoferului nu îi venea să îi creadă urechilor şi, uluit, îi spuse ofiţerului:

  – Mulţumesc, domnule agent! Voi folosi aceşti bani pentru a mă înscrie pentru examenul auto ca să obţin permisul de conducere pe care încă nu l-am obţinut.

  Soţia, neputând să creadă ce gafă tocmai făcuse soţul ei şi încercând să remedieze situaţia a spus:

  – Nu îl ascultaţi, domnule, întotdeauna spune prostii când este beat la volan.

  În timp ce poliţistul se pregătea să îl amendeze pe şofer pentru cele două infracţiuni, soacra încheie tragicomedia întrerupându-i brusc:

  – Ştiam că această maşină furată ne va crea probleme într-un final.

  Îţi vine să crezi? Acel bărbat l-a făcut pe poliţist să creadă că era un cetăţean exemplar, când, în realitate, era chiar invers! Câţi dintre noi nu facem aceeaşi greşeală, vrând să părem ceea ce nu suntem? Biblia ne vorbeşte despre persoane care „au doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea” (2 Timotei 3:5). Temporar şi noi putem induce în eroare un poliţist, un frate, un prieten, dar când vine vorba despre Dumnezeu, pe El nu îl vom putea păcăli niciodată.

  Viaţa de creştin nu se limitează la a lăsa impresia că suntem creştini, este mai mult decât atât. Însuşi Domnul ne-a avertizat astfel: „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel 16:7). De fapt, inima ta cum este?

  #aparenţelesuntînşelătoare

  O formă de evlavie - 2017. Viaţa de creştin nu se limitează la a lăsa impresia că suntem creştini, este mai mult decât atât. Însuşi Domnul ne-a avertizat astfel: „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel 16:7). De fapt, inima ta cum este?

#aparenţelesuntînşelătoare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...