O formă de evlavie

Nu va judeca după înfăţişare. (Isaia 11:3)

Un bărbat care conducea liniştit maşina în care mai era şi soţia şi soacra lui a văzut dintr-odată maşina de poliţie în spatele lui. Acest lucru l-a determinat să conducă şi mai prudent. Dar chiar şi aşa, brusc, poliţistul porni girofarurile şi îi porunci să oprească.

Când agentul se apropie de geamul maşinii, şoferul îi spuse:

– Domnule agent, de ce m-aţi oprit? Nu am încălcat nicio lege. După cum cred că aţi observat, am condus cu mare prudenţă.

– Aveţi perfectă dreptate, spuse ofiţerul de poliţie. Aţi condus manierat, în mod exemplar; dar eu nu v-am oprit pentru vreo neregularitate. Astăzi, doar dorim să recompensăm şoferii prudenţi şi care respectă legea de circulaţie, aşa cum aţi făcut dumneavoastră. Îmi revine plăcerea de a vă oferi această primă de 500 de dolari.

Şoferului nu îi venea să îi creadă urechilor şi, uluit, îi spuse ofiţerului:

– Mulţumesc, domnule agent! Voi folosi aceşti bani pentru a mă înscrie pentru examenul auto ca să obţin permisul de conducere pe care încă nu l-am obţinut.

De același autor

Soţia, neputând să creadă ce gafă tocmai făcuse soţul ei şi încercând să remedieze situaţia a spus:

– Nu îl ascultaţi, domnule, întotdeauna spune prostii când este beat la volan.

În timp ce poliţistul se pregătea să îl amendeze pe şofer pentru cele două infracţiuni, soacra încheie tragicomedia întrerupându-i brusc:

– Ştiam că această maşină furată ne va crea probleme într-un final.

Îţi vine să crezi? Acel bărbat l-a făcut pe poliţist să creadă că era un cetăţean exemplar, când, în realitate, era chiar invers! Câţi dintre noi nu facem aceeaşi greşeală, vrând să părem ceea ce nu suntem? Biblia ne vorbeşte despre persoane care „au doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea” (2 Timotei 3:5). Temporar şi noi putem induce în eroare un poliţist, un frate, un prieten, dar când vine vorba despre Dumnezeu, pe El nu îl vom putea păcăli niciodată.

Viaţa de creştin nu se limitează la a lăsa impresia că suntem creştini, este mai mult decât atât. Însuşi Domnul ne-a avertizat astfel: „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel 16:7). De fapt, inima ta cum este?

#aparenţelesuntînşelătoare

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O formă de evlavie - 2017. Viaţa de creştin nu se limitează la a lăsa impresia că suntem creştini, este mai mult decât atât. Însuşi Domnul ne-a avertizat astfel: „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel 16:7). De fapt, inima ta cum este?

#aparenţelesuntînşelătoare pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.