O formă de evlavie

  Nu va judeca după înfăţişare. (Isaia 11:3)

  Un bărbat care conducea liniştit maşina în care mai era şi soţia şi soacra lui a văzut dintr-odată maşina de poliţie în spatele lui. Acest lucru l-a determinat să conducă şi mai prudent. Dar chiar şi aşa, brusc, poliţistul porni girofarurile şi îi porunci să oprească.

  Când agentul se apropie de geamul maşinii, şoferul îi spuse:

  – Domnule agent, de ce m-aţi oprit? Nu am încălcat nicio lege. După cum cred că aţi observat, am condus cu mare prudenţă.

  – Aveţi perfectă dreptate, spuse ofiţerul de poliţie. Aţi condus manierat, în mod exemplar; dar eu nu v-am oprit pentru vreo neregularitate. Astăzi, doar dorim să recompensăm şoferii prudenţi şi care respectă legea de circulaţie, aşa cum aţi făcut dumneavoastră. Îmi revine plăcerea de a vă oferi această primă de 500 de dolari.

  Şoferului nu îi venea să îi creadă urechilor şi, uluit, îi spuse ofiţerului:

  – Mulţumesc, domnule agent! Voi folosi aceşti bani pentru a mă înscrie pentru examenul auto ca să obţin permisul de conducere pe care încă nu l-am obţinut.

  Soţia, neputând să creadă ce gafă tocmai făcuse soţul ei şi încercând să remedieze situaţia a spus:

  – Nu îl ascultaţi, domnule, întotdeauna spune prostii când este beat la volan.

  În timp ce poliţistul se pregătea să îl amendeze pe şofer pentru cele două infracţiuni, soacra încheie tragicomedia întrerupându-i brusc:

  – Ştiam că această maşină furată ne va crea probleme într-un final.

  Îţi vine să crezi? Acel bărbat l-a făcut pe poliţist să creadă că era un cetăţean exemplar, când, în realitate, era chiar invers! Câţi dintre noi nu facem aceeaşi greşeală, vrând să părem ceea ce nu suntem? Biblia ne vorbeşte despre persoane care „au doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea” (2 Timotei 3:5). Temporar şi noi putem induce în eroare un poliţist, un frate, un prieten, dar când vine vorba despre Dumnezeu, pe El nu îl vom putea păcăli niciodată.

  Viaţa de creştin nu se limitează la a lăsa impresia că suntem creştini, este mai mult decât atât. Însuşi Domnul ne-a avertizat astfel: „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă” (1 Samuel 16:7). De fapt, inima ta cum este?

  #aparenţelesuntînşelătoare

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...