Articolul precedentTimp de refacere
  Articolul următorMinunile apei

  Frumuseţea lui Socrate

  Toţi vom fi schimbaţi într-o clipă, într-o clipeală din ochi. (1 Corinteni 15:51,52)

  Se spune că Socrate, tatăl filosofiei greceşti, era foarte urât. Biografiile lui îl descriu cu nasul mare, buze foarte groase, ochi mari şi umflaţi şi, colac peste pupăză, avea o burtă uriaşă. La fel ca toate persoanele foarte inteligente, Socrate nu se simţea deloc complexat de fizicul său asimetric. Ba din contră, o dată chiar s-a înscris la un „concurs de frumuseţe”. Ştiind că nu va câştiga, el a hotărât să ridiculizeze aşa-zisa frumuseţe a lui Critobule, care a ieşit câştigător. Socrate l-a întrebat pe Critobule:

  – Cris, la ce sunt buni ochii?

  – Pentru a vedea.

  – Atunci, îi spuse Socrate, ochii mei sunt mai frumoşi decât ai tăi, pentru că ei sunt mai mari, eu văd mai bine decât tine.

  – Dar nasul meu este mai frumos decât al tău, îi răspunse Critobule.

  – Niciodată! Nasul a fost făcut pentru a mirosi, şi pentru că nările mele sunt imense, capacitatea mea de a percepe mirosurile este superioară capacităţii tale.

  – De gura ta nu am spus nimic, răspunse Critobule, pentru că, dacă ea a fost făcută pentru a mânca, tu poţi face acest lucru mai bine decât mine.

  După cum era de aşteptat, Socrate nu a câştigat, deşi a contestat rezultatele concursului, considerând că el era cel mai frumos dintre toţi participanţii. Evident, el se simţea înzestrat cu o frumuseţe care nu avea nimic de-a face cu exteriorul, ci mai degrabă cu educaţia lui colosală. Chiar dacă fizic era diform, cel puţin el s-a asigurat că are un spirit bine echipat şi bine echilibrat. Patriarhul Iov a făcut aluzie la persoanele a căror „frumuseţe dispare odată cu ei, mor şi tot n-au căpătat înţelepciunea” (vezi Iov 4:20,21). Ce ştii despre Critobule? El este un exemplu viu al caracterului trecător al frumuseţii; în schimb, înţelepciunea trece dincolo de frontierele timpului.

  Nu uita că trupul tău, aşa cum este el, în acest moment este templul Duhului Sfânt. Ochii, urechile, nasul, buzele, mâinile sau picioarele tale trebuie să fie consacrate în întregime pentru a da slavă lui Dumnezeu. Niciodată nu vom putea câştiga coroana unui concurs de frumuseţe de pe pământ, dar putem crede că foarte curând, „toţi vom fi schimbaţi” (1 Corinteni 15:51) şi vom primi „cununa neprihănirii” (2 Timotei 4:8).

  #adevăratafrumuseţe #noivomfischimbaţi

  Frumuseţea lui Socrate - 2017. Trupul tău, aşa cum este el, în acest moment este templul Duhului Sfânt. Ochii, urechile, nasul, buzele, mâinile sau picioarele tale trebuie să fie consacrate în întregime pentru a da slavă lui Dumnezeu.

#adevăratafrumuseţe #noivomfischimbaţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...