Articolul precedentTimp de refacere
  Articolul următorMinunile apei

  Frumuseţea lui Socrate

  Toţi vom fi schimbaţi într-o clipă, într-o clipeală din ochi. (1 Corinteni 15:51,52)

  Se spune că Socrate, tatăl filosofiei greceşti, era foarte urât. Biografiile lui îl descriu cu nasul mare, buze foarte groase, ochi mari şi umflaţi şi, colac peste pupăză, avea o burtă uriaşă. La fel ca toate persoanele foarte inteligente, Socrate nu se simţea deloc complexat de fizicul său asimetric. Ba din contră, o dată chiar s-a înscris la un „concurs de frumuseţe”. Ştiind că nu va câştiga, el a hotărât să ridiculizeze aşa-zisa frumuseţe a lui Critobule, care a ieşit câştigător. Socrate l-a întrebat pe Critobule:

  – Cris, la ce sunt buni ochii?

  – Pentru a vedea.

  – Atunci, îi spuse Socrate, ochii mei sunt mai frumoşi decât ai tăi, pentru că ei sunt mai mari, eu văd mai bine decât tine.

  – Dar nasul meu este mai frumos decât al tău, îi răspunse Critobule.

  – Niciodată! Nasul a fost făcut pentru a mirosi, şi pentru că nările mele sunt imense, capacitatea mea de a percepe mirosurile este superioară capacităţii tale.

  – De gura ta nu am spus nimic, răspunse Critobule, pentru că, dacă ea a fost făcută pentru a mânca, tu poţi face acest lucru mai bine decât mine.

  După cum era de aşteptat, Socrate nu a câştigat, deşi a contestat rezultatele concursului, considerând că el era cel mai frumos dintre toţi participanţii. Evident, el se simţea înzestrat cu o frumuseţe care nu avea nimic de-a face cu exteriorul, ci mai degrabă cu educaţia lui colosală. Chiar dacă fizic era diform, cel puţin el s-a asigurat că are un spirit bine echipat şi bine echilibrat. Patriarhul Iov a făcut aluzie la persoanele a căror „frumuseţe dispare odată cu ei, mor şi tot n-au căpătat înţelepciunea” (vezi Iov 4:20,21). Ce ştii despre Critobule? El este un exemplu viu al caracterului trecător al frumuseţii; în schimb, înţelepciunea trece dincolo de frontierele timpului.

  Nu uita că trupul tău, aşa cum este el, în acest moment este templul Duhului Sfânt. Ochii, urechile, nasul, buzele, mâinile sau picioarele tale trebuie să fie consacrate în întregime pentru a da slavă lui Dumnezeu. Niciodată nu vom putea câştiga coroana unui concurs de frumuseţe de pe pământ, dar putem crede că foarte curând, „toţi vom fi schimbaţi” (1 Corinteni 15:51) şi vom primi „cununa neprihănirii” (2 Timotei 4:8).

  #adevăratafrumuseţe #noivomfischimbaţi

  Frumuseţea lui Socrate - 2017. Trupul tău, aşa cum este el, în acest moment este templul Duhului Sfânt. Ochii, urechile, nasul, buzele, mâinile sau picioarele tale trebuie să fie consacrate în întregime pentru a da slavă lui Dumnezeu. #adevăratafrumuseţe #noivomfischimbaţi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...