Articolul precedentMinunile apei
  Articolul următorOprește-te și miroase trandafirii

  Mai aşteaptă puţin…

  De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

  În 2012, Lolo Jones era deja celebră pentru că ea câştigase în trei reprize, trei titluri de NCAA şi pentru că a câştigat de două ori campionatul mondial la şaizeci de metri pe pistă acoperită: în 2008 şi în 2010. Totuşi ea a ajuns să fie cunoscută datorită declaraţiilor făcute în cadrul unui interviu televizat.

  Într-un dialog cu Bryant Gumbel, la emisiunea Real Sports de la HBO, Lolo declara următoarele:

  „Aş vrea să rămân virgină până la căsătorie. Acesta este un dar pe care vreau să îl dau doar soţului meu. Nu este deloc uşor; este cea mai grea luptă din viaţa mea. Mai greu decât a mă antrena pentru Jocurile Olimpice, mai greu decât a absolvi cu succes studiile profesionale la Universitatea din Louisiana. Am fost ispită tot mereu, mai mulţi băieţi mi-au spus că, dacă voi avea relaţii intime, voi avea o performanţă mai bună la cursă. […] Dar le-am spus că eu voi face acest lucru doar cu cel care se va căsători cu mine.”

  După cum ai putut vedea, virginitatea nu este o idee ciudată, demodată în secolul XXI. Există persoane, precum Lolo, care rămân totuşi credincioase etichetei biblice şi care cred că relaţiile intime sunt un dar rezervat pentru căsătorie. Nu te lăsa atras în jocul „dacă mă iubeşti, atunci…” Dacă acea persoană te iubeşte, cred că va fi posibil şi chiar de dorit să aştepte.

  Este uşor să rămâi curat din punct de vedere sexual? Nu, cu siguranţă că nu! Probabil că aceasta va fi încercarea cea mai grea din viaţa ta; dar dacă Lolo Jones a putut obţine biruinţa asupra ispitei sexuale înainte de căsătorie, atunci şi tu vei putea. Iată ce ne spune Pavel nouă, tuturor: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13). Uneori, calea de ieşire pe care ţi-o oferă Dumnezeu pentru a birui ispita este să pui capăt relaţiei.

  Dacă la fel ca şi Lolo Jones, tu doreşti să îţi păstrezi puritatea sexuală, atunci trebuie să „îţi pui viaţa sentimentală şi sexualitatea în mâinile lui Isus,” după cum spune şi Mike Tucker – Laws of Dating.

  #alegsăaştept

  Mai aşteaptă puţin... - 2017. „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13) #alegsăaştept
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...