Articolul precedentMinunile apei
  Articolul următorOprește-te și miroase trandafirii

  Mai aşteaptă puţin…

  De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

  În 2012, Lolo Jones era deja celebră pentru că ea câştigase în trei reprize, trei titluri de NCAA şi pentru că a câştigat de două ori campionatul mondial la şaizeci de metri pe pistă acoperită: în 2008 şi în 2010. Totuşi ea a ajuns să fie cunoscută datorită declaraţiilor făcute în cadrul unui interviu televizat.

  Într-un dialog cu Bryant Gumbel, la emisiunea Real Sports de la HBO, Lolo declara următoarele:

  „Aş vrea să rămân virgină până la căsătorie. Acesta este un dar pe care vreau să îl dau doar soţului meu. Nu este deloc uşor; este cea mai grea luptă din viaţa mea. Mai greu decât a mă antrena pentru Jocurile Olimpice, mai greu decât a absolvi cu succes studiile profesionale la Universitatea din Louisiana. Am fost ispită tot mereu, mai mulţi băieţi mi-au spus că, dacă voi avea relaţii intime, voi avea o performanţă mai bună la cursă. […] Dar le-am spus că eu voi face acest lucru doar cu cel care se va căsători cu mine.”

  După cum ai putut vedea, virginitatea nu este o idee ciudată, demodată în secolul XXI. Există persoane, precum Lolo, care rămân totuşi credincioase etichetei biblice şi care cred că relaţiile intime sunt un dar rezervat pentru căsătorie. Nu te lăsa atras în jocul „dacă mă iubeşti, atunci…” Dacă acea persoană te iubeşte, cred că va fi posibil şi chiar de dorit să aştepte.

  Este uşor să rămâi curat din punct de vedere sexual? Nu, cu siguranţă că nu! Probabil că aceasta va fi încercarea cea mai grea din viaţa ta; dar dacă Lolo Jones a putut obţine biruinţa asupra ispitei sexuale înainte de căsătorie, atunci şi tu vei putea. Iată ce ne spune Pavel nouă, tuturor: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13). Uneori, calea de ieşire pe care ţi-o oferă Dumnezeu pentru a birui ispita este să pui capăt relaţiei.

  Dacă la fel ca şi Lolo Jones, tu doreşti să îţi păstrezi puritatea sexuală, atunci trebuie să „îţi pui viaţa sentimentală şi sexualitatea în mâinile lui Isus,” după cum spune şi Mike Tucker – Laws of Dating.

  #alegsăaştept

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...