Articolul precedentMinunile apei
  Articolul următorOprește-te și miroase trandafirii

  Mai aşteaptă puţin…

  De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

  În 2012, Lolo Jones era deja celebră pentru că ea câştigase în trei reprize, trei titluri de NCAA şi pentru că a câştigat de două ori campionatul mondial la şaizeci de metri pe pistă acoperită: în 2008 şi în 2010. Totuşi ea a ajuns să fie cunoscută datorită declaraţiilor făcute în cadrul unui interviu televizat.

  Într-un dialog cu Bryant Gumbel, la emisiunea Real Sports de la HBO, Lolo declara următoarele:

  „Aş vrea să rămân virgină până la căsătorie. Acesta este un dar pe care vreau să îl dau doar soţului meu. Nu este deloc uşor; este cea mai grea luptă din viaţa mea. Mai greu decât a mă antrena pentru Jocurile Olimpice, mai greu decât a absolvi cu succes studiile profesionale la Universitatea din Louisiana. Am fost ispită tot mereu, mai mulţi băieţi mi-au spus că, dacă voi avea relaţii intime, voi avea o performanţă mai bună la cursă. […] Dar le-am spus că eu voi face acest lucru doar cu cel care se va căsători cu mine.”

  După cum ai putut vedea, virginitatea nu este o idee ciudată, demodată în secolul XXI. Există persoane, precum Lolo, care rămân totuşi credincioase etichetei biblice şi care cred că relaţiile intime sunt un dar rezervat pentru căsătorie. Nu te lăsa atras în jocul „dacă mă iubeşti, atunci…” Dacă acea persoană te iubeşte, cred că va fi posibil şi chiar de dorit să aştepte.

  Este uşor să rămâi curat din punct de vedere sexual? Nu, cu siguranţă că nu! Probabil că aceasta va fi încercarea cea mai grea din viaţa ta; dar dacă Lolo Jones a putut obţine biruinţa asupra ispitei sexuale înainte de căsătorie, atunci şi tu vei putea. Iată ce ne spune Pavel nouă, tuturor: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13). Uneori, calea de ieşire pe care ţi-o oferă Dumnezeu pentru a birui ispita este să pui capăt relaţiei.

  Dacă la fel ca şi Lolo Jones, tu doreşti să îţi păstrezi puritatea sexuală, atunci trebuie să „îţi pui viaţa sentimentală şi sexualitatea în mâinile lui Isus,” după cum spune şi Mike Tucker – Laws of Dating.

  #alegsăaştept

  Mai aşteaptă puţin... - 2017. „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13)

#alegsăaştept
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...