Articolul precedentOprește-te și miroase trandafirii
  Articolul următorKristi

  Rugăciunea lui Iaebeţ

  Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun. (1 Timotei 3:1)

  Arpaxad, Hadad, Magdiel, Mechobad, Ataï, Oulam, Hatouc, Imra, Ţadoc, Zimri… Recunoşti vreunul din aceste nume? Acestea sunt nouă din cele peste şase sute de persoane menţionate în genealogia din 1 Cronici 1-9. Cronicarul nu ne dă niciun detaliu, se limitează doar la a spune: „El a născut pe acela şi acesta a născut pe acela…” Dar, brusc, naratorul rupe monotonia şi declară:

  „Iaebeţ era mai cu vază decât fraţii săi; mamă-sa i-a pus numele Iaebeţ, zicând: «Pentru că l-am născut cu durere.» Iaebeţ a chemat pe Dumnezeul lui Israel şi a zis: «Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încât să nu fiu în suferinţă…» Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse” (1 Cronici 4:9, 10).

  Deşi pe toţi ceilalţi nu îi băgăm în seamă, despre Iaebeţ ni se spune că el „era mai cu vază decât fraţii săi”. De ce se distingea el de ceilalţi? De ce a fost mai cu vază, mai important, mai demn de onoare decât tovarăşii lui?

  Probabil pentru că era o persoană care avea anumite aspiraţii. Scriptura ne spune care au fost obiectivele lui: „Să fie binecuvântat de Dumnezeu, să îi fie lărgite hotarele şi să nu sufere.” După părerea ta, a cerut el ceva rău? Nu ai vrea să primeşti şi tu aceste lucruri? Din nefericire, noi credem uneori că „mediocritatea”, sau un climat mediocru, aşa cum l-a numit José Ingenieros, constituie mediul natural al copiilor lui Dumnezeu. Probabil că acest lucru se datorează faptului că avem tendinţa să confundăm umilinţa cu mediocritatea. Iaebeţ ştia care este diferenţa şi de aceea nu s-a sfiit să îi spună deschis obiectivele vieţii sale lui Dumnezeu.

  Adevărata umilinţă, în loc să spună: „Pentru că merg la cer, nu îmi ajută la nimic să am obiective pământeşti”, din contră, spune: „Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi reuşi. Cu binecuvântările divine, voi izbuti. Niciodată nu voi reuşi singur, ci cu ajutorul Celui Atotputernic, voi reuşi.” (Rick Waren, Answer to Life’s Difficult Questions [Răspuns la întrebările dificile ale vieţii], p. 44.)

  Tinerii mei prieteni, trebuie să fim umili, dar nu mediocri. Experienţa lui Iaebeţ ne demonstrează că nu este nimic rău în a avea aspiraţii şi, chiar mai mult, în a-I cere lui Dumnezeu să le împlinească.

  #aspiraţii #excelenţă

  Rugăciunea lui Iaebeţ - 2017. Avem tendinţa să confundăm umilinţa cu mediocritatea. Iaebeţ ştia care este diferenţa şi de aceea nu s-a sfiit să îi spună deschis obiectivele vieţii sale lui Dumnezeu.

#aspiraţii #excelenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...