Articolul precedentOprește-te și miroase trandafirii
  Articolul următorKristi

  Rugăciunea lui Iaebeţ

  Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun. (1 Timotei 3:1)

  Arpaxad, Hadad, Magdiel, Mechobad, Ataï, Oulam, Hatouc, Imra, Ţadoc, Zimri… Recunoşti vreunul din aceste nume? Acestea sunt nouă din cele peste şase sute de persoane menţionate în genealogia din 1 Cronici 1-9. Cronicarul nu ne dă niciun detaliu, se limitează doar la a spune: „El a născut pe acela şi acesta a născut pe acela…” Dar, brusc, naratorul rupe monotonia şi declară:

  „Iaebeţ era mai cu vază decât fraţii săi; mamă-sa i-a pus numele Iaebeţ, zicând: «Pentru că l-am născut cu durere.» Iaebeţ a chemat pe Dumnezeul lui Israel şi a zis: «Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încât să nu fiu în suferinţă…» Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse” (1 Cronici 4:9, 10).

  Deşi pe toţi ceilalţi nu îi băgăm în seamă, despre Iaebeţ ni se spune că el „era mai cu vază decât fraţii săi”. De ce se distingea el de ceilalţi? De ce a fost mai cu vază, mai important, mai demn de onoare decât tovarăşii lui?

  Probabil pentru că era o persoană care avea anumite aspiraţii. Scriptura ne spune care au fost obiectivele lui: „Să fie binecuvântat de Dumnezeu, să îi fie lărgite hotarele şi să nu sufere.” După părerea ta, a cerut el ceva rău? Nu ai vrea să primeşti şi tu aceste lucruri? Din nefericire, noi credem uneori că „mediocritatea”, sau un climat mediocru, aşa cum l-a numit José Ingenieros, constituie mediul natural al copiilor lui Dumnezeu. Probabil că acest lucru se datorează faptului că avem tendinţa să confundăm umilinţa cu mediocritatea. Iaebeţ ştia care este diferenţa şi de aceea nu s-a sfiit să îi spună deschis obiectivele vieţii sale lui Dumnezeu.

  Adevărata umilinţă, în loc să spună: „Pentru că merg la cer, nu îmi ajută la nimic să am obiective pământeşti”, din contră, spune: „Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi reuşi. Cu binecuvântările divine, voi izbuti. Niciodată nu voi reuşi singur, ci cu ajutorul Celui Atotputernic, voi reuşi.” (Rick Waren, Answer to Life’s Difficult Questions [Răspuns la întrebările dificile ale vieţii], p. 44.)

  Tinerii mei prieteni, trebuie să fim umili, dar nu mediocri. Experienţa lui Iaebeţ ne demonstrează că nu este nimic rău în a avea aspiraţii şi, chiar mai mult, în a-I cere lui Dumnezeu să le împlinească.

  #aspiraţii #excelenţă

  Rugăciunea lui Iaebeţ - 2017. Avem tendinţa să confundăm umilinţa cu mediocritatea. Iaebeţ ştia care este diferenţa şi de aceea nu s-a sfiit să îi spună deschis obiectivele vieţii sale lui Dumnezeu. #aspiraţii #excelenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...