Articolul precedentKristi
  Articolul următorPune mila înaintea judecății

  Este opera lui Dumnezeu!

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  După aproape un deceniu de muncă asiduă, într-un final, în 24 mai 1844, Samuel Morse era pregătit să spună lumii despre primul mesaj trimis prin telegraf. Cuvintele lui au fost simple, dar profunde: „Este opera lui Dumnezeu!” Morse, un credincios pios în Dumnezeu, nu credea că invenţia lui era rezultatul evident al nenumăratelor nopţi nedormite. Lumea trebuia să ştie că realizarea lui era „opera lui Dumnezeu”. Ştii de unde a preluat Morse această frază?

  Cu trei mii cinci sute de ani înainte ca Morse să scrie aceste cuvinte, Moise a spus acelaşi lucru poporului Israel: „Descântecul nu poate face nimic împotriva lui Iacov, nici vrăjitoria împotriva lui Israel. Acum se poate spune despre Iacov şi Israel: «Ce lucruri mari a făcut Dumnezeu!»” (Numeri 23:23). Ce făcuse Dumnezeu atunci? El îşi eliberase poporul din sclavia egipteană, din magia preoţilor păgâni, de armatele faraonului. El îi protejase, le purtase de grijă, El fusese atent cu ei în timpul trecerii prin pustie, pe calea înspre Ţara Făgăduinței. Unul dintre cele mai fantastice lucruri a fost că, în timp ce Israelul a traversat Canaanul, călătorie care a durat patruzeci de ani, nici hainele şi nici încălţămintea nu li s-a uzat (Deuteronomul 29:5). Asta înseamnă că hainele şi încălţămintea au fost tot timpul cu ei, fără să se deterioreze. Ah, ce minunat este Domnul nostru! El se ocupă de lucruri omeneşti şi materiale, ca de exemplu de îmbrăcăminte!

  Traducerea Abbé Fillion exprimă astfel ultima parte din Numeri 23:23: „Ce lucruri a făcut Dumnezeu printre ei!” Nu crezi că acest verset vorbeşte şi despre tine? Dacă este adevărat că Dumnezeu a făcut minuni pentru poporul Israel, atunci cu siguranţă că El poate face minuni şi pentru alte persoane, poate chiar pentru tine. Ce a făcut Dumnezeu în viaţa ta? Ce minune a înfăptuit? Probabil ai văzut cum a despărţit Marea Roşie în faţa ochilor tăi! Dar ai văzut şi toate uşile care păreau închise şi care în mod miraculos s-au deschis înaintea ta? Oare este o minune mai mare decât suflarea de viaţă?

  Isus îi spuse îndrăcitului din Gadara: „Întoarce-te acasă şi povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu” (Luca 8:39). El aşteaptă ca şi tu să faci la fel.

  #povesteşteceafăcutDumnezeu #vorbeştedesprebinecuvântări

  Este opera lui Dumnezeu! - 2017. Unul dintre cele mai fantastice lucruri a fost că, în timp ce Israelul a traversat Canaanul, călătorie care a durat patruzeci de ani, nici hainele şi nici încălţămintea nu li s-a uzat. Asta înseamnă că hainele şi încălţămintea au fost tot timpul cu ei, fără să se deterioreze. Ah, ce minunat este Domnul nostru! #povesteşteceafăcutDumnezeu #vorbeştedesprebinecuvântări
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...