Articolul precedentKristi
  Articolul următorPune mila înaintea judecății

  Este opera lui Dumnezeu!

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! (Proverbele 1:10)

  După aproape un deceniu de muncă asiduă, într-un final, în 24 mai 1844, Samuel Morse era pregătit să spună lumii despre primul mesaj trimis prin telegraf. Cuvintele lui au fost simple, dar profunde: „Este opera lui Dumnezeu!” Morse, un credincios pios în Dumnezeu, nu credea că invenţia lui era rezultatul evident al nenumăratelor nopţi nedormite. Lumea trebuia să ştie că realizarea lui era „opera lui Dumnezeu”. Ştii de unde a preluat Morse această frază?

  Cu trei mii cinci sute de ani înainte ca Morse să scrie aceste cuvinte, Moise a spus acelaşi lucru poporului Israel: „Descântecul nu poate face nimic împotriva lui Iacov, nici vrăjitoria împotriva lui Israel. Acum se poate spune despre Iacov şi Israel: «Ce lucruri mari a făcut Dumnezeu!»” (Numeri 23:23). Ce făcuse Dumnezeu atunci? El îşi eliberase poporul din sclavia egipteană, din magia preoţilor păgâni, de armatele faraonului. El îi protejase, le purtase de grijă, El fusese atent cu ei în timpul trecerii prin pustie, pe calea înspre Ţara Făgăduinței. Unul dintre cele mai fantastice lucruri a fost că, în timp ce Israelul a traversat Canaanul, călătorie care a durat patruzeci de ani, nici hainele şi nici încălţămintea nu li s-a uzat (Deuteronomul 29:5). Asta înseamnă că hainele şi încălţămintea au fost tot timpul cu ei, fără să se deterioreze. Ah, ce minunat este Domnul nostru! El se ocupă de lucruri omeneşti şi materiale, ca de exemplu de îmbrăcăminte!

  Traducerea Abbé Fillion exprimă astfel ultima parte din Numeri 23:23: „Ce lucruri a făcut Dumnezeu printre ei!” Nu crezi că acest verset vorbeşte şi despre tine? Dacă este adevărat că Dumnezeu a făcut minuni pentru poporul Israel, atunci cu siguranţă că El poate face minuni şi pentru alte persoane, poate chiar pentru tine. Ce a făcut Dumnezeu în viaţa ta? Ce minune a înfăptuit? Probabil ai văzut cum a despărţit Marea Roşie în faţa ochilor tăi! Dar ai văzut şi toate uşile care păreau închise şi care în mod miraculos s-au deschis înaintea ta? Oare este o minune mai mare decât suflarea de viaţă?

  Isus îi spuse îndrăcitului din Gadara: „Întoarce-te acasă şi povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu” (Luca 8:39). El aşteaptă ca şi tu să faci la fel.

  #povesteşteceafăcutDumnezeu #vorbeştedesprebinecuvântări

  Este opera lui Dumnezeu! - 2017. Unul dintre cele mai fantastice lucruri a fost că, în timp ce Israelul a traversat Canaanul, călătorie care a durat patruzeci de ani, nici hainele şi nici încălţămintea nu li s-a uzat. Asta înseamnă că hainele şi încălţămintea au fost tot timpul cu ei, fără să se deterioreze. Ah, ce minunat este Domnul nostru!

#povesteşteceafăcutDumnezeu #vorbeştedesprebinecuvântări
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...