Acum ori niciodată

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  Copilul privi trupul neînsufleţit al tatălui lui, care era aşezat într-un sicriu, apoi se apropie de o doamnă şi o întrebă: „Când se va trezi tata?” Doamna îi oferi un răspuns realist, dar crud: „Niciodată.” În acea zi, copilul nu a putut pricepe ce însemna cuvântul „niciodată,” dar, ani mai târziu, viaţa l-a învăţat ce însemna: „Tatăl lui nu a mai revenit niciodată.” Ce s-a întâmplat cu viaţa acelui copil? Acel „niciodată” l-a făcut să înţeleagă că trebuie să cerceteze, să scrie, să iniţieze proiecte şi să lase urme în această lume. El a înţeles că trebuie să îşi croiască un alt drum de când a înţeles ce înseamnă cuvântul. Altfel, avea să facă şi el cunoştinţă cu „niciodată”.

  Probabil că ai auzit de cartea Cele şapte obiceiuri ale oamenilor eficienţi. Ştii cine este autorul cărţii? Copilaşul din povestire – Stephen R. Covey. El a vândut peste douăzeci de milioane de exemplare ale acestei cărţi, care a fost tradusă în aproape patruzeci de limbi diferite. Influenţa acestei opere a fost atât de mare, încât Stephen R. Covey a fost numit „un Socrate american”.

  Winston Churchill spunea următoarele: „Dacă prezentul încearcă să judece trecutul, va pierde viitorul.” Noi nu ne vom putea petrece toată viaţa plângându-ne de experienţele negative prin care am trecut, pentru că pe acest pământ, vom găsi ceea ce căutăm. Există două realităţi de neschimbat pentru fiecare dintre noi. Prima este că putem trăi doar prezentul. Trecutul este în urmă şi viitorul nu este încă aici. Trebuie să începem să facem ceea ce dorim să realizăm. Acum ori niciodată! A doua realitate inevitabilă este că nimeni nu poate trăi şi să nu moară niciodată! Nimeni nu se poate elibera de povara morţii! (Psalmii 89:49).

  Cineva spunea că în cimitire se odihnesc visurile care nu s-au împlinit niciodată dintr-un motiv foarte concret: persoanele de acolo nu au început niciodată să trăiască şi să muncească pentru visurile lor. Începe chiar acum să te pregăteşti pentru cariera ta; începe să te gândeşti ce meserie ţi-ai dori să îmbrăţişezi; începe să practici sporturile care îţi plac. Dar mai presus de toate, „adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: «Nu găsesc nicio plăcere în ei»; până nu se întunecă soarele şi lumina, luna şi stelele şi până nu se întorc norii îndată după ploaie” (Eclesiastul 12:1,2). Începe acum, nu mai aştepta!

  #acumoriniciodată #pregăteşte-te

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...