Acum ori niciodată

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  Copilul privi trupul neînsufleţit al tatălui lui, care era aşezat într-un sicriu, apoi se apropie de o doamnă şi o întrebă: „Când se va trezi tata?” Doamna îi oferi un răspuns realist, dar crud: „Niciodată.” În acea zi, copilul nu a putut pricepe ce însemna cuvântul „niciodată,” dar, ani mai târziu, viaţa l-a învăţat ce însemna: „Tatăl lui nu a mai revenit niciodată.” Ce s-a întâmplat cu viaţa acelui copil? Acel „niciodată” l-a făcut să înţeleagă că trebuie să cerceteze, să scrie, să iniţieze proiecte şi să lase urme în această lume. El a înţeles că trebuie să îşi croiască un alt drum de când a înţeles ce înseamnă cuvântul. Altfel, avea să facă şi el cunoştinţă cu „niciodată”.

  Probabil că ai auzit de cartea Cele şapte obiceiuri ale oamenilor eficienţi. Ştii cine este autorul cărţii? Copilaşul din povestire – Stephen R. Covey. El a vândut peste douăzeci de milioane de exemplare ale acestei cărţi, care a fost tradusă în aproape patruzeci de limbi diferite. Influenţa acestei opere a fost atât de mare, încât Stephen R. Covey a fost numit „un Socrate american”.

  Winston Churchill spunea următoarele: „Dacă prezentul încearcă să judece trecutul, va pierde viitorul.” Noi nu ne vom putea petrece toată viaţa plângându-ne de experienţele negative prin care am trecut, pentru că pe acest pământ, vom găsi ceea ce căutăm. Există două realităţi de neschimbat pentru fiecare dintre noi. Prima este că putem trăi doar prezentul. Trecutul este în urmă şi viitorul nu este încă aici. Trebuie să începem să facem ceea ce dorim să realizăm. Acum ori niciodată! A doua realitate inevitabilă este că nimeni nu poate trăi şi să nu moară niciodată! Nimeni nu se poate elibera de povara morţii! (Psalmii 89:49).

  Cineva spunea că în cimitire se odihnesc visurile care nu s-au împlinit niciodată dintr-un motiv foarte concret: persoanele de acolo nu au început niciodată să trăiască şi să muncească pentru visurile lor. Începe chiar acum să te pregăteşti pentru cariera ta; începe să te gândeşti ce meserie ţi-ai dori să îmbrăţişezi; începe să practici sporturile care îţi plac. Dar mai presus de toate, „adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: «Nu găsesc nicio plăcere în ei»; până nu se întunecă soarele şi lumina, luna şi stelele şi până nu se întorc norii îndată după ploaie” (Eclesiastul 12:1,2). Începe acum, nu mai aştepta!

  #acumoriniciodată #pregăteşte-te

  Acum ori niciodată - 2017. Începe chiar acum să te pregăteşti pentru cariera ta; începe să te gândeşti ce meserie ţi-ai dori să îmbrăţişezi; începe să practici sporturile care îţi plac. Dar mai presus de toate, „adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale. #acumoriniciodată #pregăteşte-te
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...