Acum ori niciodată

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10)

  Copilul privi trupul neînsufleţit al tatălui lui, care era aşezat într-un sicriu, apoi se apropie de o doamnă şi o întrebă: „Când se va trezi tata?” Doamna îi oferi un răspuns realist, dar crud: „Niciodată.” În acea zi, copilul nu a putut pricepe ce însemna cuvântul „niciodată,” dar, ani mai târziu, viaţa l-a învăţat ce însemna: „Tatăl lui nu a mai revenit niciodată.” Ce s-a întâmplat cu viaţa acelui copil? Acel „niciodată” l-a făcut să înţeleagă că trebuie să cerceteze, să scrie, să iniţieze proiecte şi să lase urme în această lume. El a înţeles că trebuie să îşi croiască un alt drum de când a înţeles ce înseamnă cuvântul. Altfel, avea să facă şi el cunoştinţă cu „niciodată”.

  Probabil că ai auzit de cartea Cele şapte obiceiuri ale oamenilor eficienţi. Ştii cine este autorul cărţii? Copilaşul din povestire – Stephen R. Covey. El a vândut peste douăzeci de milioane de exemplare ale acestei cărţi, care a fost tradusă în aproape patruzeci de limbi diferite. Influenţa acestei opere a fost atât de mare, încât Stephen R. Covey a fost numit „un Socrate american”.

  Winston Churchill spunea următoarele: „Dacă prezentul încearcă să judece trecutul, va pierde viitorul.” Noi nu ne vom putea petrece toată viaţa plângându-ne de experienţele negative prin care am trecut, pentru că pe acest pământ, vom găsi ceea ce căutăm. Există două realităţi de neschimbat pentru fiecare dintre noi. Prima este că putem trăi doar prezentul. Trecutul este în urmă şi viitorul nu este încă aici. Trebuie să începem să facem ceea ce dorim să realizăm. Acum ori niciodată! A doua realitate inevitabilă este că nimeni nu poate trăi şi să nu moară niciodată! Nimeni nu se poate elibera de povara morţii! (Psalmii 89:49).

  Cineva spunea că în cimitire se odihnesc visurile care nu s-au împlinit niciodată dintr-un motiv foarte concret: persoanele de acolo nu au început niciodată să trăiască şi să muncească pentru visurile lor. Începe chiar acum să te pregăteşti pentru cariera ta; începe să te gândeşti ce meserie ţi-ai dori să îmbrăţişezi; începe să practici sporturile care îţi plac. Dar mai presus de toate, „adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: «Nu găsesc nicio plăcere în ei»; până nu se întunecă soarele şi lumina, luna şi stelele şi până nu se întorc norii îndată după ploaie” (Eclesiastul 12:1,2). Începe acum, nu mai aştepta!

  #acumoriniciodată #pregăteşte-te

  Acum ori niciodată - 2017. Începe chiar acum să te pregăteşti pentru cariera ta; începe să te gândeşti ce meserie ţi-ai dori să îmbrăţişezi; începe să practici sporturile care îţi plac. Dar mai presus de toate, „adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale.

#acumoriniciodată #pregăteşte-te
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...